FAQ   |   Dukers en Baelemans - Opleidingen voor financiële dienstverleners

Op deze pagina treft u antwoorden op veelgestelde vragen. Wilt u liever persoonlijk contact?
Bel ons dan gerust binnen kantoortijden via 088-8288788. Wij adviseren u graag.

Onderwerp

Vraag

Zoeken/boeken

Cursusadministratie

Verzetten/annuleren

Lesmateriaal

E-learning

Wft vakbekwaamheid

PE-trainingen

Leergangen

EIFD
(exameninstituut)

Opmerking/ Klachten

Zoeken/boeken

Hoe vind ik de opleiding die voor mij geschikt is?
U kunt direct klikken op ons overzicht bij 'Opleidingen', of u kunt via onze cursusselector gericht zoeken per opleidingssoort of welke opleidingen passen bij uw beroepsgroep. Via de link kunt u direct naar de voor u relevante opleidingsinformatie doorklikken en, indien gewenst, direct inschrijven.

Waar vind ik de beschikbare data en vervolgdata op de website?
De beschikbare data van de opleidingen vindt u naast de opleidingsinformatie in het groene inschrijfformulier, rechts in uw scherm. Wanneer u via het pijltje het uitklapvenster opent bij 'Startdatum en locatie', ziet u de mogelijke data en locaties voor die opleiding. Wanneer er meerdere contactdagen aan deze opleiding gekoppeld zijn, worden de vervolgdata getoond zodra u voor een startdatum en locatie hebt gekozen. U kunt hier uw keuze bepalen voordat u verder gaat met inschrijven.

Is de cursusdatum op de site nog beschikbaar?
Over het algemeen kunt u ervan uit gaan dat alle data op onze website actueel zijn. Bij zeer drukke dagen kan het voorkomen dat een groep inmiddels het maximaal aantal deelnemers heeft bereikt voordat uw inschrijving is verwerkt. U ontvangt dan van ons een alternatief. U bepaalt vervolgens zelf of u gebruik wilt maken van het geboden alternatief of dat u uw inschrijving in dat geval zou willen annuleren.

Er zijn geen data beschikbaar voor opleiding van mijn keuze.
Wanneer er geen datum staat vermeld in het inschrijfformulier, dan zijn de groepen volgeboekt en wellicht opnieuw aangevraagd. In dit geval kunt u informeren bij de frontoffice wanneer de eerst volgende mogelijkheid is om de cursus te volgen.

Is de opleidingslocatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer?
Wij proberen bij het reserveren van een locatie zoveel mogelijk rekening te houden met een goede bereikbaarheid, zowel met het openbaar vervoer als per auto.

Cursusadministratie

Wanneer start mijn training?
Informatie over de startdata en -tijden van uw training kunt u terugvinden in onze bevestiging. Bij inschrijving via onze website ontvangt u automatisch een voorlopige bevestiging. Uiterlijk 4 weken voor aanvang van uw training wordt vastgesteld of uw training door gaat en ontvangt u van ons een definitieve bevestiging.

Ik ben mijn bevestiging kwijt, wat moet ik doen?
Indien u een mail stuurt naar support@dukers-baelemans.nl met vermelding om welke training het gaat, sturen wij u binnen twee werkdagen een nieuwe bevestiging.

Wanneer ontvang ik mijn factuur?
Dit is afhankelijk van de opleiding:

  • PE bijeenkomst: Ongeveer 4 weken voor de cursusdag ontvangt u een definitieve uitnodiging van uw PE dag. U mag dan binnen een aantal werkdagen de factuur verwachten op het door u aangegeven factuuradres.
  • Zelfstudie: Na verwerking van uw inschrijving ontvangt u na circa 2 á 3 dagen uw inloggegevens. Aansluitend ontvangt u de factuur.
  • Leergang: Ongeveer 5-6 weken voor de eerste cursusdag van de Leergang zal er een definitieve uitnodiging worden verstuurd. U mag dan binnen een aantal werkdagen de factuur verwachten op het door u aangegeven factuuradres.

Verzetten/annuleren

Is het mogelijk om een cursusdag te verzetten?
Vaak is het mogelijk om een cursusdag op een andere datum of locatie in te halen. Een verzoek tot het verzetten van een contactdag doet u schriftelijk via e-mail. U stuurt een bericht met u verzoek naar contact@dukers-baelemans.nl. U ontvangt daarna zo spoedig mogelijk bericht. Wij zullen voor u dan de mogelijkheden bekijken en deze per mail toesturen, zodat u kunt bekijken welke optie u het beste schikt. Voor het verplaatsen van een cursusdag worden kosten in rekening gebracht conform onze Algemene Voorwaarden.

Wat zijn de gevolgen als ik een trainingsdag moet annuleren?
Wanneer u een losse cursusdag annuleert, zoals bijvoorbeeld een PE bijeenkomst, zijn hier kosten aan verbonden conform onze Algemene Voorwaarden.
Wanneer u niet aanwezig kunt zijn op één van de contactdagen van een leergang, kunt u deze tegen administratie- en accommodatiekosten verzetten. Indien u de dag niet wenst in te halen, zal het dagmateriaal achteraf aan u worden gemaild.

Lesmateriaal

Wanneer ontvang ik mijn lesmateriaal?
Het lesmateriaal voor een leergang wordt verstuurd op het moment dat de factuur voor deze opleiding is betaald. De inloggegevens voor een zelfstudiepakket ontvangt u 2 á 3 dagen na verwerking van uw inschrijving.

Is het mogelijk om de bevestiging en het lesmateriaal eerder te ontvangen?
Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers dat in de groep zit. Wanneer een PE bijeenkomst eerder het maximaal aantal deelnemers heeft bereikt dan 4 weken voor de cursusdag of een Leergang eerder vol zit dan 6 weken voor de cursusdag, zal de groep ook eerder worden bevestigd en ontvangt u ook de factuur eerder. Zo wordt dus het hele proces vervroegd. Wanneer een groep niet eerder het maximaal aantal deelnemers heeft bereikt, kunnen we niet eerder individueel een bevestiging versturen.

Wat moet ik voorbereiden voor mijn opleidingsdag?
Voor de Permanente Educatie wordt er ongeveer 4 weken voor de cursusdag aan u een bevestiging gestuurd. In deze bevestiging staat beschreven of u iets dient voor te bereiden voor de contactdag en waar u dit kunt vinden. Bij de leergangen ontvangt u bij het studiemateriaal een studiewijzer waarin wordt beschreven wat u voor welke dag dient voor te bereiden.

Kan ik via Dukers & Baelemans een wettekstenbundel of financieel memo bestellen?
Wij bieden geen losse verkoop aan van het studiemateriaal. Uiteraard worden deze wel aangeboden bij het volgen van een Leergang of Zelfstudie (check de cursusinformatie om te zien welk studiemateriaal is inbegrepen).

Kan ik de digitaal beschikbare syllabus printen?
Het is mogelijk om de syllabus te printen. Wanneer u het bestand van de syllabus opent vindt u in dat scherm een downloadknop. Na opslaan van de syllabus, kunt u de syllabus printen.

E-learning

Ik heb problemen met inloggen op Crossknowledge, hoe los ik dit op?
Inloggen voor Wft / PE zelfstudie:
De loginnaam die u toegang geeft tot Crossknowledge is het e-mailadres waarmee u zich hebt geregistreerd. Het wachtwoord kunt u zelf aanmaken via de link die u ontvangt als u zich hebt aangemeld voor een zelfstudie. Wanneer u uw wachtwoord vergeet, kunt u op de button ‘wachtwoord vergeten’ klikken en ontvangt u binnen 10 minuten een nieuw wachtwoord in uw mailbox. Voor tips over het oplossen van problemen bij het inloggen op Crossknowledge klik hier.

Inloggen voor leergangen:
De loginnaam die u toegang geeft tot Crossknowledge bestaat meestal uit 4 á 5 letters (uw cursuscode) met een volgnummer. Uw wachtwoord bestaat uit cijfers.

Ik blijf problemen ondervinden bij inloggen op de e-learning. Wat moet ik doen?
Als u na bovenstaande tips problemen blijft houden, verzoeken wij u een printscreen te maken van de foutmelding die u krijgt op uw scherm (via Print Screen knop op uw toetsenbord) en deze te mailen naar contact@dukers-baelemans.nl.

Is het mogelijk om mijn Drills en oefenexamens op 0% te zetten?
Nee, dit is niet mogelijk.

Wft vakbekwaamheid

Ik heb een zelfstudiepakket besteld, maar wil ook nog gebruikmaken van de examentraining, kan dat?
Het is mogelijk om na de aanvraag van een zelfstudiepakket voor deze module ook een examentraining te boeken. U kunt zich dan inschrijven voor een losse examentraining voor de module van uw keuze via de website.

Waar boek ik mijn Wft en/of PE opleiding?
U boekt uw Wft en/of PE Plus opleiding eenvoudig via onze website. Klik hier voor meer informatie over de verschillende modules en leerroutes.

Ik wil examen doen. Waar doe ik dit?
U kunt het Wft of PE examen boeken bij EIFD, het exameninstituut van Dukers & Baelemans. Ga naar www.eifd.nl om uw examen te boeken.

PE-trainingen

Wanneer moet ik welke PE gaan volgen?
Dit is afhankelijk van uw diploma's en de registers waarbij u bent aangesloten. Meer informatie over onze PE-programma's treft u hier.

Zijn mijn PE punten al aangemeld bij ...?
SEH: uw PE punten worden uiterlijk 4 weken na de laatste trainingsdag bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur aangemeld. Checkt u eerst op de site van het Register.
FFP: aan PE FFP 2017 zijn geen PE punten gekoppeld. Wij bieden u de voorbereiding op de casus en het mondeling aan.
LHP: de registratie van uw punten verloopt via de Stichting Erkend Hypothecair Planner.

Ik krijg bericht van …. dat mijn PE-punten nog niet zijn aangemeld. Ik heb mijn cursus bij jullie gevolgd. Wat moet ik doen?
Wanneer u bericht krijgt van een stichting/federatie dat uw punten niet zijn aangemeld, stuurt u een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl. Wij melden uw punten dan opnieuw aan.

Leergangen

Zijn de prijzen voor de Leergangen inclusief het examen?
De prijzen zijn exclusief het examen tenzij anders vermeld.

Wanneer is het examen voor RFEA Particulier?
De examens worden georganiseerd door Fontys Hogescholen. Wanneer u bij ons de leergang RFEA hebt gevolgd ontvangt u van ons een inschrijfformulier voor het examen. Klik hier voor meer informatie en de data voor het examen RFEA Particulier.

Wanneer is het examen voor FFP?
Voor meer informatie en aanmelding verwijzen wij u naar de website van Cito.

EIFD

Waar boek ik mijn Wft of PE examen?
U boekt u Wft of PE Plus examen(s) eenvoudig via www.eifd.nl.

Ik heb examen gedaan, maar nog geen certificaat ontvangen.
DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) verstrekt het certificaat nadat u geslaagd bent voor een examen. De certificaten worden door DUO verzonden naar het EIFD, vervolgens worden deze gescreend en verstuurd naar uw privéadres. Dit kan circa 8 weken duren. Heeft u na 8 weken nog geen certificaat ontvangen, dan kunt u contact opnemen met EIFD.

Heeft u vragen over uw examen, neem dan contact op met EIFD via telefoonnummer: 088-8288700 of stuur een e-mail naar: service@eifd.nl

Opmerkingen/klachten

Ik heb een opmerking/klacht, waar kan ik terecht?
Heeft u een opmerking of klacht over onze dienstverlening? Dan horen wij dat natuurlijk graag. U kunt uw opmerking/klacht mailen naar info@dukers-baelemans.nl. Wij gaan er dan voor u mee aan de slag.

Welke opleiding past bij mij?
Selecteer
Of... Toon alle opleidingen

Permanent Vakbekwaam

Altijd bij met het kennisplatform 
Permanent Actueel
Schrijf u nu in voor maar € 6,50 p.mnd!