Uitbreiding module Wft Hypothecair Krediet

Per 1 april 2019 wordt de module Wft Hypothecair krediet uitgebreid met de eind- en toetstermen van de module Wft Consumptief krediet. Deze wijziging zal invloed gaan hebben op de studiebelasting voor deze module. Ben of ga jij binnenkort aan de slag met de module Wft Hypothecair krediet? Dan is het belangrijk om goed na te denken over of je het examen voor of na 1 april 2019 wilt halen.

Advies
Het studieadvies dat Dukers & Baelemans geeft, hangt af van jouw doelen en voorkeuren. 

Download studieadvies (pdf)

Je wilt gaan adviseren op het gebied van hypothecair krediet
Als je wilt adviseren op het gebied van hypothecair krediet, moet je over de beroepskwalificatie Hypothecair krediet beschikken. Hiervoor dien je de initiële examens Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypothecair Krediet te behalen.

Je wilt voor 1 april 2019 het examen Wft Hypothecair krediet afronden
Als je het examen Wft Hypothecair krediet voor 1 april 2019 wilt halen, leg je het huidige examen af. Dit examen bevat nog niet de eind- en toetstermen van het examen Wft Consumptief krediet. Als je nog geen deadline in je agenda hebt staan, kan het dus zinvol zijn om het examen voor 1 april 2019 af te leggen, zodat je studielast voor deze module minder is. Wanneer je het examen hebt gehaald en daarmee de volledige beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair krediet behaalt, dien je tussen 1 april 2019 en 1 april 2022 het PE-examen Hypothecair krediet succesvol af te leggen. In dit examen zijn de actualiteiten van Wft Consumptief krediet verwerkt.

Je wil na 1 april 2019 het examen Wft Hypothecair krediet afronden
Indien je besluit om na 1 april 2019 het examen Wft Hypothecair krediet en daarmee de volledige beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair krediet te behalen, kies je voor het examen waar de eind- en toetstermen van de module Wft Consumptief krediet aan zijn toegevoegd. Dit betekent voor het initiële examen een grotere studiebelasting, maar daarmee stel je je PE-examen Hypothecair krediet nog even uit. Omdat je je beroepskwalificatie in de periode tussen 1 april 2019 en 1 april 2022 behaalt, hoef je je PE-examen Hypothecair krediet pas te halen tussen 1 april 2022 en 1 april 2025.

Kortom, je kunt kiezen om:

  • het examen Wft Hypothecair krediet voor 1 april 2019 af te leggen zonder de eind- en toetstermen van Wft Consumptief krediet en het PE-examen Hypothecair krediet tussen 1 april 2019 en 1 april 2022 te behalen. Daarna behaal elke PE-periode opnieuw het PE-examen Hypothecair krediet;
  • het examen Wft Hypothecair krediet na 1 april 2019 af te leggen met de eind- en toetstermen van Wft Consumptief krediet. Daarna behaal vanaf de PE-periode 1 april 2022 – 1 april 2025 elke drie jaar opnieuw het PE-examen Hypothecair krediet. In de PE-periode tussen 1 april 2019 en 1 april 2022 hoef je dus geen PE-examen af te leggen.

Je wilt niet gaan adviseren op het gebied van hypothecair krediet
Als je niet van plan bent om de volledige beroepskwalificatie Hypothecair krediet te behalen en enkel de module Wft Hypothecair krediet wilt doen, heb je geen PE-verplichting. Je mag dan namelijk niet adviseren. Omdat de studiebelasting van Wft Hypothecair krediet vanaf 1 april 2019 toeneemt door de toevoeging van de eind- en toetstermen van Wft Consumptief krediet, adviseren wij je om in dit geval het examen Wft Hypothecair krediet voor 1 april 2019 af te ronden.

Lesmateriaal Dukers & Baelemans
Als je het examen Wft Hypothecair krediet na 1 april 2019 wilt behalen moet je nog even wachten tot je kan beginnen met je studie. De eind- en toetstermen voor de nieuwe examens zijn namelijk nog niet bekend gemaakt door het CDFD, dit gebeurt pas in januari 2019. Dit betekent dat het lesmateriaal van Dukers & Baelemans daarna pas aangepast kan worden aan de nieuwe eind- en toetstermen. In het eerste kwartaal van 2019 zal het lesmateriaal voor de module Wft Hypothecair krediet inclusief de eind- en toetstermen van Wft Consumptief krediet gereed zijn en kun jij aan de slag met je studie.

Het huidige lesmateriaal voor het behalen van Wft Hypothecair krediet is geschikt voor het huidige examen Wft Hypothecair krediet. Als je gebruik maakt van dit lesmateriaal, dien je dus voor 1 april 2019 het examen succesvol af te leggen. 

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel?
Neem dan contact op met onze Cursistendesk op 088 - 82 88 788 of via contact@dukers-baelemans.nl. Zij vertellen je graag meer. De Cursistendesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur.