Coronabeleid klassikale opleidingen en examens

Het Coronavirus houdt de wereld in haar greep. Ook voor onze dienstverlening heeft het virus helaas gevolgen. Wij houden de berichtgeving van het RIVM nauwlettend in de gaten, waarbij de gezondheid van onze cursisten en docenten voor ons de hoogste prioriteit heeft. Heb je bij ons een klassikale opleiding en/of examen geboekt? Dan vind je op deze pagina steeds de meest actuele informatie m.b.t. de gevolgen van het Coronavirus voor jouw opleiding of examen. 

Onze dienstverlening gaat door
Als gevolg van de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus bieden wij al onze geplande klassikale opleidingen aan in een digitale variant; de virtual classroom. Zo is het voor jou mogelijk om gewoon door te studeren.

De naam zegt het al, onze virtual classroom is een combinatie van online en offline leren zowel in groepsverband, als individueel. Het bestaat uit digitaal onderwijs in de vorm van e-learning en contactonderwijs met medecursisten en een trainer. Je kunt de trainer en elkaar zien en horen alsof jullie in dezelfde ruimte zijn. Opdrachten kun je online en offline uitvoeren. Zo kun je in kleine groepjes of met alle cursisten gezamenlijk online aan dezelfde opdracht werken. En je kunt aan de slag met on-demand videoleren zodat jij bepaalt wanneer je iets wilt zien en of je iets op een later tijdstip nog eens terug wilt kijken.

Wft (PE)- en MiFID II-Examens vanaf 7 april weer mogelijk
Inmiddels heeft het CDFD gecommuniceerd dat het weer mogelijk is vanaf 7 april examen te doen voor Wft, Wft PE en MiFID II. Vanaf nu kun jij jouw examen weer inplannen. Logischerwijs wordt er op iedere locatie rekening gehouden met de noodzakelijke corona-maatregelen. Hierover lees je meer op de website van het EIFD.

Alle Wft-, PE Wft- en MiFID II-examens die vanaf 17 maart t/m tenminste 6 april gepland stonden, zijn verzet naar een later moment. Had jij een examen in deze periode gepland staan? Op de website van het Exameninstituut Financiële Dienstverlening (EIFD) lees je wat dit voor jou betekent.

Wft- en PE-examens na 6 april: voorbereiden met 2020 lesstof
Jaarlijks wijzigen vanaf 1 april de Wft- en PE-examens o.b.v. de nieuwe actualiteiten, cijfers en wet- en regelgeving. Het is niet meer mogelijk om vóór 1 april examen te doen. Daarom moet iedereen die na 6 april Wft- of PE-examen doet zich voorbereiden met de 2020 lesstof. Dit heeft het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) bepaald.

Volg je bij ons een digitale zelfstudie voor een Wft of PE module? Dan vind je de 2020 lesstof in jouw digitale leeromgeving. Je houdt toegang tot de 2020 lesstof tot één jaar na aanschaf van de 2019 lesstof.

Was je al vergevorderd in het studeren van de 2019 lesstof? Dan hoef je enkel de nieuwe en gewijzigde lesstof van 2020 te bestuderen. In jouw digitale leeromgeving vind je voor de Wft-modules onder de tegel 'kennistraining' bij het hoofdstuk ‘nieuwe actualiteiten’ een overzicht van deze nieuwe en gewijzigde lesstof die je moet bestuderen voor het examen. Voor de PE-modules vind je de gewijzigde lesstof in het 'wijzigingenoverzicht'. Op deze manier kun je je efficiënt voorbereiden op de nieuwe examens. 

Om je extra te ondersteunen, maakten we voor de meest geëxamineerde Wft en PE-modules een video waarin je de verschillen tussen het 2019 en 2020 examen kunt bekijken en beluisteren. Bekijk ze hier.

Heb je vragen?
Uiteraard beantwoorden onze medewerkers van de Cursistendesk die graag. Zij zijn bereikbaar via 088 – 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). Voor vragen over de Wft- en PE examens verwijzen we je graag naar het EIFD. Zij zijn bereikbaar via 088 - 82 88 700 of service@eifd.nl (maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur).