Dukers & Baelemans eerste opleider permanent vakbekwaam MiFID II

Begin november werd Dukers & Baelemans als eerste opleider geaccrediteerd door DSI om een permanent vakbekwaam programma voor MiFID II aan te mogen bieden.

Op 3 januari 2018 werd met de introductie van de Europese richtlijn MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) een nieuw pakket beschermingsmaatregelen op het gebied van beleggen van kracht. Iedereen die klanten informeert of adviseert over beleggen, moet sinds deze datum voldoen aan de vakbekwaamheidseisen uit de ESMA-Richtsnoeren, opgesteld door de European Securities & Markets Authority.

Vakbekwaamheid aantonen via DSI certificering
DSI stelde in 2018 vakbekwaamheidsnormen voor haar gecertificeerden in de financiële beleggingssector vast. De Autoriteit Financiële Markten vindt dit een goede invulling van de vakbekwaamheidsnorm. Informerende en adviserende medewerkers op het gebied van beleggen hebben sindsdien de mogelijkheid om hun vakbekwaamheid aan te tonen door zich in te schrijven in een van de drie DSI registers. Hiervoor dienen zij onder andere het betreffende MiFID II/ESMA examen te behalen. Dukers & Baelemans biedt zowel de examens als de bijbehorende opleidingen aan.

Permanente vakbekwaamheid
Vanaf 1 januari 2020 gaat de bescherming van de consument nog een stap verder. Medewerkers dienen niet enkel meer aan te tonen dat zij vakbekwaam zijn. Vanaf deze datum is het vanuit de DSI certificering ook vereist om permanent vakbekwaam te zijn.

Eerste geaccrediteerde opleider
Begin november is Dukers & Baelemans als eerste opleider door DSI geaccrediteerd om een permanent vakbekwaam programma voor MiFID II aan te mogen bieden. Dit programma richt zich in eerste instantie op de registers voor:

  • DSI Informeren Beleggen Retail (ESMA)
  • DSI Adviseren Beleggen Standaard Retail (ESMA)
  • DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail (ESMA)

In permanent vakbekwaam voor MiFID II krijgen deelnemers periodiek relevante actualiteiten op hun vakgebied aangeboden. Hiermee zijn medewerkers niet alleen continu up to date maar kunnen zij ook de vereiste permanente vakbekwaamheid aantonen via hun DSI-certificering.

Meer informatie
In de loop van december volgt er meer informatie over het permanent vakbekwaam programma voor MiFID II op onze website. Heb je voor die tijd al vragen? Of wil je een seintje krijgen zodra je je in kunt schrijven voor dit programma? Neem dan contact met ons op via vakmanschap@dukers-baelemans.nl.