Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Terug naar het overzicht

Ervaringsverhaal cursist Leergang Vermogensplanner

Onlangs rondde Jade Clemens Agiss de Leergang Vermogensplanner succesvol af bij Dukers & Baelemans. In dit interview deelt zij haar ervaringen over deze opleiding.

12-10-2020
5 min

Wie ben je?
Mijn naam is Jade Clemens Agiss. Ik ben 24 jaar en ben momenteel werkzaam bij ABN AMRO MeesPierson, de private banking tak van ABN AMRO. Ik werk hier als Assistent Private Banker ter ondersteuning van twee Private Bankers. Voordat ik hier begon, heb ik HBO Rechten gestudeerd.

Je hebt onlangs de opleiding Leergang Vermogensplanner gevolgd en succesvol afgerond. Hoe was dat in algemene zin?
Ik vond het in algemene zin leuk én spannend. De meeste cursisten zijn toch al wat meer ervaren binnen het vakgebied voordat ze de Leergang Vermogensplanner gaan volgen. Ik was één van de jongste deelnemers. Maar het ging hartstikke goed! Ik heb ontzettend veel geleerd. Sommige onderwerpen die in deze Leergang worden behandeld vond ik best pittig, terwijl andere onderwerpen duidelijk minder zwaar voor me waren. Dit heeft onder andere te maken met dat ik minder advieservaring heb en daarnaast minder persoonlijke ervaring met bijvoorbeeld het hebben van een hypotheek. Dat maakte dat ik me soms wat meer moest inlezen dan andere cursisten. Maar dat is gelukt, ik heb de opleiding behaald. En daar ben ik heel blij mee!

Kende je Dukers & Baelemans al?
Ik kende Dukers & Baelemans al van andere cursussen en opleidingen die we vanuit ABN AMRO kunnen volgen. Zoals bijvoorbeeld voor al onze Wft's. Ik heb zelf de Wft opleidingen Wft Basis, Wft Consumptief Krediet en Wft Vermogen bij Dukers & Baelemans gedaan. Daarnaast ga ik ieder jaar naar Flairs, dat is een interbancair evenement voor jonge bankiers en daar heb ik ook twee keer een presentatie van Dukers & Baelemans bijgewoond.

Waarom heb je voor de opleiding bij Dukers & Baelemans gekozen?
De Leergang Vermogensplanner is een verplichte opleiding voor Bankers bij ABN AMRO. Ik heb de ambitie om door te groeien tot Private Banker en dus moest ik deze opleiding op een bepaald punt succesvol afronden. Dat heb ik nu dus gedaan.

 

Dankzij de Leergang Vermogensplanner heb ik meer zelfvertrouwen tijdens klantgesprekken. Ik heb meer inhoudelijke kennis waardoor ik meer kan inbrengen. Dat maakt me een waardevollere gesprekspartner voor mijn klanten.

 

Welke studievorm heb je gevolgd: klassikaal of virtual classroom?
Ik heb de klassikale opleiding gevolgd. Tot aan de laatste lesdag is dat ook gelukt, maar de laatste lesdag hebben we virtueel gedaan vanwege corona. Dat is door Dukers & Baelemans overigens goed en snel opgepakt. Alle andere lessen hebben we wel klassikaal kunnen doen. 

Wat vond je van de lesmethodiek?
Ik vond de lesmethodiek goed, al vond ik wel verschillen zitten in de stof. Dat ligt ook aan mijn persoonlijke situatie, doordat ik van sommige zaken al meer af wist van tevoren dan van andere onderwerpen die behandeld werden. Van de onderwerpen die voor mij nieuw waren, vond ik het vrij snel gaan. Voor de andere onderwerpen was dat niet of minder het geval. Dat vond ik erg wisselend. Tijdens de ene les kwam ik heel makkelijk mee, terwijl bij andere lessen ik me nog meer moest inlezen.

Hoe heb je de docenten ervaren?
Over het algemeen vond ik de docenten heel fijn, menselijke mensen die echt moeite deden om me te leren kennen om me zo te kunnen helpen. Ook al heb ik van sommige docenten maar één les gehad, toch wisten ze wel mijn naam. Dat vond ik erg prettig. Ze vroegen regelmatig hoe het ging, of ik het redde en of ik mee kwam. Daarnaast was er ook voldoende ruimte voor vragen. Het waren lange lesdagen, maar daar maakten ze echt tijd voor. De locatie vond ik ook erg prettig, mede dankzij de zeer goed verzorgde lunch.

Hoe was de studiebelasting voor jou?
De studiebelasting is over het algemeen goed. Voor mij was het wel wat zwaarder doordat ik van sommige onderwerpen van tevoren nog niet zo veel wist. Tijdens het eerste jaar had ik mijn huiswerk voor iedere les voorbereid, maar als ik dan na een lesdag weer aan het werk ging vergat ik de behandelde stof wel weer wat. Dat maakte dat het studeren voor het examen en het afsluitende assessment veel werk was. Daar zijn best wat avonden en weekenden in gaan zitten. En dat naast mijn baan vond ik best zwaar.

Wat sprak je het meest aan aan de Leergang Vermogensplanner bij Dukers & Baelemans?
Ik wil graag groeien in de adviespraktijk en me hier verder in ontwikkelen. Ik heb een rechtenachtergrond en ik vond het goed aansluiten op mijn studie qua niveau. Mijn Rechtenstudie was heel algemeen. Deze opleiding ging veel meer de diepte in op de onderwerpen die ik ook met mijn klanten bespreek.

Wat sprak je het minst aan?
Dat is iets persoonlijks en misschien ook wel bijzonder voor iemand die in de financiële sector werkt, maar dat zijn toch de cijfers. Met mijn rechtenachtergrond ben ik toevallig bij de bank terecht gekomen. Ik ben niet zo goed met cijfers en tijdens de opleiding moest je berekeningen maken met behulp van een rekenprogramma. Soms kwam er iets uit mijn berekening wat niet klopte, maar dan wist ik niet waar het was misgegaan. Dat vond ik wel lastig aan deze opleiding. Andere cursisten hadden daar veel meer affiniteit en ervaring mee. Ik heb er veel hulp bij gekregen, dus dat was fijn.

 

Als je in de financiële sector werkzaam bent, kom je Dukers & Baelemans vanzelf tegen als opleider.

 

Hoe draagt deze opleiding bij aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling?
In bredere zin van het woord heb ik nu meer bagage als ik met klanten in gesprek ben. Ik doe zelf nu ook steeds meer klantgesprekken. Toen ik net in mijn huidige functie begon, waren de onderwerpen redelijk nieuw voor me. Ik had er al wel wat kennis van, maar nu kan ik er beter over mee praten en snap ik sneller waar het over gaat en wat er wordt bedoeld. Het allerbelangrijkste is dat ik ook zelf wat kan in brengen. Dat geeft me meer vertrouwen tijdens de klantgesprekken en maakt dat ik een waardevollere gesprekspartner ben voor mijn klanten. Daarnaast zijn alle bancaire thema's belangrijk om te weten als je werkzaam bent in het bankwezen.

Verwacht je nog meer opleidingen te gaan volgen bij Dukers & Baelemans?
Voor nu niet, omdat ik wil gaan starten met een master deeltijd via de universiteit. Maar als je in de financiële sector werkzaam bent, kom je Dukers & Baelemans vanzelf weer tegen als opleider.

Wat zou je mensen willen meegeven die twijfelen om de Leergang Vermogensplanner bij Dukers & Baelemans te gaan volgen?
Ik zou adviseren om de groep op te zoeken en dat ook als geruststelling meegeven. Je bent een relatief kleine groep en je zit overal samen in. Je hebt dus heel veel hulp en steun aan elkaar.

Delen:

Gerelateerd nieuws

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.