E-learning Adviseur Duurzaam Beleggen | Dukers Baelemans
Terug naar het overzicht

FFP Bomenactie: wij doen mee!

In 2022 plant Staatsbosbeheer een nieuw bos aan: het FFP-bos. Want zonder gezonde leefomgeving heeft financiële gezondheid ook geen waarde. Wij dragen graag ons boompje bij.

01-10-2021
3 minuten

In het kader van 25 jaar financiële planning in Nederland is de Federatie Financieel Planners (FFP) de FFP Bomenactie gestart. Doel: het planten van minimaal 4.000 bomen in 2022 op een nog bekend te maken locatie. Via de crowdfund-omgeving van Buitenfonds, de stichting van Staatsbosbeheer, wordt geld ingezameld.

Nationale bossenstrategie

Momenteel bestaat slechts 10% van het Nederlandse oppervlak uit bos. Dat maakt ons land bijna hekkensluiter in de Europese Unie. Mede om die reden is afgelopen jaar, als onderdeel van het Klimaatakkoord, voor Nederland een Bossenstrategie opgesteld. Die heeft tot doel om de komende negen jaar 10% meer bos aan te planten.

FFP wil, samen met haar leden en businesspartners, een bijdrage leveren aan deze doelstelling. “Financieel planners werken dagelijks aan een financieel gezonde toekomst voor hun klanten”, zegt FFP-voorzitter Rob van den Aker. “Deze bomen leveren in de toekomst een belangrijke bijdrage aan een gezonde leefomgeving. Bomen filteren de lucht, slaan CO2 op en produceren de zuurstof die ieder mens nodig heeft. Er is nu actie vereist om straks nog schone lucht te kunnen ademen.”

Dukers & Baelemans doet mee

“Omdat financieel planners al 25 jaar een belangrijke doelgroep vormen voor ons, doen wij graag mee aan deze actie”, zegt Mark Dukers. “Met onze opleidingen bereiden we financieel professionals voor op de toekomst. Met de FFP Bomenactie dragen we bij aan onze gezamenlijke, toekomstige leefomgeving.”

Doneer ook een boom

Delen: