FFP opleiding op maat voor administratiekantoren en belastingadviseurs

Dukers & Baelemans en de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) ontwikkelden een FFP opleiding op maat voor administratiekantoren en belastingadviseurs. 

De financiële sector, met name banken, ziet de ondernemer vaak als twee gescheiden personen, is de ervaring van Mark
Dukers (directeur Dukers & Baelemans). "De bank ziet zakelijk en privé als twee silo’s. Zakelijk spar je met iemand met veel verstand van ondernemen en financiering, maar minder kennis van vermogensadvies, hypotheken en pensioenen. Terwijl voor de ondernemer het bedrijf vaak een onderdeel is van zijn vermogen en zijn financiële toekomst in privé. Ondernemers hebben behoefte aan een sparringpartner die zakelijk en privé kan schakelen. Een adviseur die in de toekomst kijkt en meedenkt over ‘life events’. Iemand die verder kijkt dan de bedrijfscijfers en financiering en hen meeneemt in de financiële planning. Het administratiekantoor en de belastingadviseur hebben vaak al de rol van vertrouwd adviseur. Zij beschikken al over de financiële gegevens en kennen de ondernemer persoonlijk. Van daaruit is het een kleine stap naar toekomstplanning."

De normale FFP-opleiding omvat twaalf dagen. "We hebben samen met NOAB gekeken welke elementen de NOAB-adviseur al beheerst vanuit zijn of haar praktijk. Daardoor kunnen we een versneld programma aanbieden. Na het volgen van de opleiding is de NOAB-adviseur in staat om voor zijn klant een financieel plan te maken en is hij/zij goed voorbereid op het theorie examen van de Federatie Financiële Planning (FFP)."

Om gecertificeerd Financieel Planner te worden dient de adviseur naast het theorie-examen ook een assessment af te ronden. Als voorbereiding hierop Dukers & Baelemans 2 dagen assessmenttraining en 2 vaardigheidsdagen aan. 

Lees hier het volledige interview met Mark Dukers in het NOAB magazine 'Activa'.

Gerelateerde opleidingen