Terug naar het overzicht

Fusie tussen RFEA en FFP, wat betekent dit voor jou?

14-02-2023
5 minuten

Het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) en de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners (FFP) bundelen hun krachten. Met ingang van 1 januari 2023 is de Verenging RFEA opgegaan in de beroepsorganisatie FFP.
Alle RFEA-leden zijn vanaf 1 januari 2023 in het CFP-register opgenomen. In principe kwalificeren alle RFEA-leden voor de CFP-profielen Familie & Nalatenschap en Inkomen & Wonen. Leden met de aantekening Ondernemer komen in aanmerking voor het CFP-profiel ‘Ondernemen’.

Wat betekent dit voor mijn PE-verplichting?

Je wordt vanaf 1 januari 2023 automatisch lid van de FFP en hebt dan alleen nog de PE-verplichting als CFP’er. Je dient jaarlijks jouw Kennis & Actualiteit (K&A) punten te halen en eens per twee jaar dien je Praktijktoepassing (PT) activiteiten te volgen voor PT-punten (m.u.v. cursisten die in 2022 de PE RFEA hebben behaald of geslaagd zijn voor het examen RFEA).

Hoeveel PE-punten CFP dien ik in het jaar 2023 te halen?

Als RFEA-lid dien je in 2023 6 PT-punten te halen en 14 K&A-punten. Wij hebben een ruim opleidingsaanbod om jouw PT-punten te halen, hieronder een overzicht:
PE CFP – Pensioen en andere oudedagsvoorzieningen
PE CFP – Vermogensopbouw binnen de financiële planning
PE CFP – Bedrijfsopvolging nu en in de toekomst
PE CFP – De eigenwoningregeling in partnerschapssituaties en bij overlijden
RFEA Actualiteitendagen (accreditatie in aanvraag)


RFEA Actualiteitendagen

Door het volgen van de Actualiteitendagen ben je als echtscheidingsadviseur op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen op echtscheidingsgebied en de praktische toepassing daarvan. Onmisbare kennis als je regelmatig echtscheidingsadvies geeft en écht het verschil wil maken voor je klant in deze moeilijke tijd. De Actualiteitendagen bestaan uit 3 klassikale dagen die ook los van elkaar te volgen zijn en vind je terug op onze website. 

 

Delen: