Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Verduurzaming Dukers Baelemans
Terug naar het overzicht

Ga jij duurzamer verder?

De afgelopen maanden hebben we zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid van de natuur mogen ervaren. Door de collectieve stilstand van de mens kwam de natuur op adem en was de positieve impact hiervan op vele plekken zichtbaar. Zo waren de toppen van de Himalaya, vissen in de kanalen van Venetië en wilde dieren in diverse steden sinds lange tijd weer te zien.

24-06-2020
Jasper Folmer & Niek van Halteren
5 minuten

Ben jij je nu bewuster van alles geworden? Verander je jouw gedrag nu? En doe jij dingen privé en professioneel al duurzamer?

Bewustzijn
Een beter milieu begint bij jezelf; met bewustzijn van jouw eigen gedrag. En met vragen als: Wat is jouw impact op de omgeving? Welke keuzes maak jij dagelijks? Haal je verpakt voedsel? Is het lokaal of vliegt jouw mango eerst de hele wereld over voordat jij dit in de winter eet? Pak je de fiets of de auto? Ga je op vakantie met de auto, trein of vliegtuig?

Naast de keuzes die jij privé maakt, kun je als financieel adviseur een belangrijke rol spelen in het versnellen naar een duurzame economie. Of het nu gaat om een hypotheek, beleggen, vermogensopbouw, bedrijfsvoering of energie investeringen, op elk gebied wordt duurzaamheid voor consumenten steeds belangrijker. Een adviseur met een visie op duurzaamheid en passende vaardigheden maakt daarin het verschil voor zijn klanten. Maar hoe ontwikkel je de juiste mindset en vaardigheden om een krachtige gesprekspartner op het gebied van duurzaamheid te zijn?

De natuur als laboratorium 
De natuur is één groot laboratorium om van te leren en nieuwe manieren van denken te ontdekken. Er zijn talrijke oplossingen in de natuur bedacht om duurzaam te kunnen leven. Zo zijn vele processen in de natuur circulair en worden grondstoffen al continu hergebruikt. Door midden in de natuur te zijn - weg van de kunstmatige kantoortuinen en digitale wereld - kun je van deze oplossingen leren en word je bewust hoe alles onderdeel is van het grote ecosysteem aarde. Het levert bovendien de juiste mindset en vaardigheden op om in jouw werkomgeving duurzaamheid te helpen versnellen. Zo weet jij als financieel adviseur jouw klanten optimaal bij te staan in hun vragen over duurzaamheid en draag je gelijk zelf bij aan een stukje verduurzaming.

Masterclass Samen verduurzamen
Bewustwording en verandering in gedrag is cruciaal om de duurzaamheidstransitie te versnellen. Daarom bieden wij vanuit Nature Lab in samenwerking met Dukers & Baelemans een Masterclass Samen Verduurzamen aan. Dit is een dagprogramma (deels buiten), waarin je een volwaardig gesprekspartner wordt op het gebied van duurzaamheid. Voor de keuze om te verduurzamen zijn namelijk niet alleen rationele (financieel en technisch) overtuigingen van belang. Ook het bewustzijn en de motivatie voor duurzaamheid spelen een grote rol: het goed achterlaten van deze planeet voor volgende generaties. Ga jij de uitdaging aan om op een prachtige plek in de natuur jouw bewustzijn te vergroten en radicaal andere keuzes te maken?

Delen:
Jasper Folmer & Niek van Halteren

Facilitators Nature Lab en ontwikkelaars van de Masterclass Samen Verduurzamen binnen Dukers & Baelemans.

Gerelateerd nieuws

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.