Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 6244
Terug naar het overzicht

Werkgever moet straks in bepaalde gevallen scholing altijd vergoeden

Als zakelijke opleider houden we je graag op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van scholing. Daarom nemen we je kort mee in de gevolgen van de nieuwe richtlijn van scholing. Goed om te weten, voor jezelf én voor je adviespraktijk.

14-06-2022
3 minuten

Per 1 augustus 2022 moet de ‘Wet implementatie EU-richtlijn (2019/1152 ) transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ in de Nederlandse wet geïmplementeerd zijn. Het doel van deze EU-richtlijn is om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren en werknemers meer zekerheid te bieden. Het wetsvoorstel is al goedgekeurd door de Tweede Kamer, de Eerste Kamer moet dat nog doen.

De implementatie van de richtlijn omvat verschillende thema’s. Wij zoomen in op de gevolgen voor de scholing voor de werknemer.

Huidige situatie

Nu is het zo dat de werkgever een werknemer in staat moet stellen om scholing te volgen die voor de functie noodzakelijk is. Dit geldt ook voor de scholing voor een toekomstige functie. In een  zogenaamd studiekostenbeding kunnen werkgever en medewerker afspraken vastleggen. Bijvoorbeeld over het terugvorderen van de kosten van scholing als de medewerker zijn arbeidscontract opzegt.

Nieuwe situatie

Volgens deze richtlijn moet de werkgever in bepaalde gevallen scholing altijd vergoeden. Dit is het geval als de scholing noodzakelijk is voor de functie én verplicht op grond van de wet of cao. De kosten van scholing, tijd en bijkomende kosten van de werknemer komen dan voor rekening van de werkgever. Ook kan de werkgever deze kosten niet meer terugvorderen.

Simpel gezegd: een medewerker kan voortaan in de baas zijn tijd en op zijn kosten wettelijk verplichte scholing volgen. Is er twijfel over de noodzaak van de opleiding voor de uitoefening van het beroep, dan is het advies om een studieovereenkomst af te sluiten met een terugbetalingstermijn.

STAP-budget

Een andere mogelijkheid om je zonder kosten zakelijk te scholen is je STAP-budget. Dat is een subsidieregeling van de overheid die specifiek is bedoeld om jezelf verder te ontwikkelen of je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten. Is het STAP-budget van € 1.000 niet toereikend? Dan kunnen je alsnog een studieovereenkomst afsluiten met je werkgever voor het additionele bedrag.

Lees meer over het STAP-budget

Delen:

Meer nieuws