Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
WEBSIZE Dukers Baelemans 6415
Terug naar het overzicht

Hoe verhoog je jouw slagingskans voor het PE examen: 6 tips

Ga jij starten met studeren voor jouw PE examen(s)? Of ben je wellicht al begonnen met jouw studie? En wil je weten wat jij kunt doen om jouw slagingskans zo hoog mogelijk te maken? Lees dan de 6 handige tips die we in dit artikel geven om jouw slagingskans te vergroten.

02-06-2021
5 minuten

De gemiddelde slagingspercentages voor de verschillende PE modules lopen dit jaar landelijk uiteen van 65% voor Hypothecair Krediet tot 93% voor Zorg. Wat kun je doen om jouw slagingskans zo groot mogelijk te maken? We zetten 6 tips voor je op een rij:

 1. Studeer in relatief korte periode
  Cursisten behalen doorgaans de beste resultaten als zij het Digitaal zelfstudiepakket binnen 4-6 weken doorlopen en aansluitend examen doen. Dus studeren en examen doen in een relatief korte periode loont.
 2. Maak gebruik van Brainpower
  In de digitale leeromgeving vind je Brainpower: een slimme adaptieve kennistool. Met Brainpower kun je door het maken van vragen jouw opgedane kennis toetsen en eventuele zwakke punten extra trainen.
 3. 80/80/80 regel
  Als je in de digitale zelfstudie minimaal 80% scoort op de onderdelen kennisopname en kennisniveau, én je minimaal één oefenexamen hebt gemaakt met een resultaat van minimaal 80%, ben je goed voorbereid op het PE examen. Tijdens je studie kun je in je digitale leeromgeving via de ‘learning analytics’ zien of jij al aan voldoet aan dit studieadvies.
 4. Examentraining via videoleren
  Zijn er onderwerpen die je lastig vindt en heb je behoefte aan extra uitleg? Met onze leervorm Examentraining via videoleren krijg je via video’s extra uitleg over de belangrijkste en moeilijkste onderwerpen van jouw module.
 5. Examentraining (klassikaal of virtual classroom)
  Wil je jezelf optimaal voorbereiden op het examen? Kies dan voor onze examentraining. Je krijgt in een dagdeel van een ervaren docent uitleg over lastige en veelvoorkomende onderwerpen in het examen. Je krijgt inzicht in de opzet van het examen en ontvangt examentips. Ook maak je onder begeleiding van de docent een groot aantal voorbeeldvragen waarbij je de examentips toepast en leert omgaan met de wijze van vraagstelling. Optioneel kun je ervoor kiezen om aansluitend je examen af te leggen. Omdat de stof dan nog vers in je hoofd zit heb je de grootste slagingskans.
 6. Extra PE Oefenexamens
  Wil je graag extra oefenen met het maken van examens? Als je voor de leervorm PE Oefenexamens kiest, ontvang je 3 extra PE examens die qua opbouw en vraagstelling representatief zijn voor de 'echte' PE examens.

Slagingsgarantie
Pas je bovenstaande tips toe? Dan ga je ongetwijfeld slagen. En mocht het toch tegenzitten? Dan kun je gebruik maken van onze slagingsgarantie. Meer informatie en de voorwaarden vind je op de Wft PE pagina van onze website.

PE Voordeelpakket
Bij Dukers & Baelemans kies je de leervorm die het beste bij jou past. De meest gekozen leervorm is het PE Voordeelpakket. Dit bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Digitaal zelfstudiepakket incl. examenoefenomgeving waarin je onbeperkt kunt oefenen met het maken van examenvragen (€ 51)
 • Examentraining via videoleren: extra uitleg over de belangrijkste en moeilijkste onderwerpen (€ 51)
 • Drie extra oefenexamens in de look & feel van het CDFD (€ 29)
 • Examenvoucher (€ 134)

Wil je jezelf optimaal voorbereiden? Dan kun je kiezen om het Voordeelpakket uit te breiden met de examentraining (klassikaal of virtual calssroom).

Meer informatie over ons PE Voordeelpakket en onze andere PE leervormen vind je op de Wft PE pagina op onze website. Kies op deze pagina jouw PE module voor een overzicht van ons opleidingsaanbod.

Heb je vragen?
Onze collega's van de Cursistendesk staan je graag te woord. Zij zijn bereikbaar via e-mail contact@dukers-baelemans.nl (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon 088 - 82 88 788 of Whatsapp 06 - 55 33 22 88 (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur).

Delen:

Gerelateerd nieuws

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.