Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Terug naar het overzicht

Klassikale opleidingen vanaf 1 juni weer mogelijk

Het Coronavirus houdt de wereld in haar greep. Ook voor onze dienstverlening heeft het virus helaas gevolgen. Wij houden de berichtgeving van het RIVM nauwlettend in de gaten, waarbij de gezondheid van onze cursisten en docenten voor ons de hoogste prioriteit heeft. Heb je bij ons een klassikale opleiding en/of examen geboekt? Dan vind je op deze pagina steeds de meest actuele informatie m.b.t. de gevolgen van het Coronavirus voor jouw opleiding of examen. 

12-03-2020
5 minuten

Klassikale opleidingen vanaf 1 juni weer mogelijk

Conform de overheidsmaatregelen is het vanaf 1 juni weer mogelijk om klassikale opleidingen te volgen. De komende periode plannen wij voor onze klassikale opleidingen daarom extra data en locaties in. Houdt hiervoor de opleidingspagina's op onze website in de gaten. Wil je een seintje krijgen als er voor de opleiding van jouw keuze extra data en locaties zijn ingepland? Stuur dan een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl en vermeld hierin voor welke opleiding je geïnformeerd wilt worden.

Corona protocol klassikale opleidingen

Wij werken voor onze klassikale opleidingen samen met professionele locaties die extra voorzorgsmaatregelen treffen in verband met het coronavirus. Zo wordt er extra schoongemaakt en is de maximale groepsgrootte op onze locaties aangepast op basis van het aantal vierkante meters zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand-regel. Om onze klassikale opleidingen op een veilige manier te kunnen geven, vragen we onze cursisten en docenten om zich aan de volgende voorzorgsmaatregelen te houden:

  • Houd ten minste 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Was of desinfecteer je handen regelmatig. Hiervoor is op onze locaties voldoende gelegenheid.
  • Schud geen handen.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Als een van jouw huisgenoten koorts en/of benauwdheid heeft, vragen we je ook om thuis te blijven.

Virtual classroom

Voor nagenoeg ons volledige opleidingsaanbod wordt het mogelijk om de opleiding in de vorm van een virtual classroom te volgen. Deze opleidingsvorm wordt de komende weken per opleiding aan de website toegevoegd. Voor PE SEH en PE FFP is het reeds mogelijk om je in te schrijven voor een virtual classroom; de overige opleidingen volgen zo spoedig mogelijk.

De virtual classroom is een combinatie van online en offline leren. Zowel in groepsverband, als individueel. Het bestaat uit digitaal onderwijs in de vorm van e-learning en contactonderwijs met medecursisten en een trainer. Je kunt de trainer en elkaar zien en horen alsof jullie in dezelfde ruimte zijn. Opdrachten kun je online en offline uitvoeren. Zo kun je in kleine groepjes of met alle cursisten gezamenlijk online aan dezelfde opdracht werken. En je kunt aan de slag met on-demand videoleren zodat jij bepaalt wanneer je iets wilt zien en of je iets op een later tijdstip nog eens terug wilt kijken.

Wft (PE)- en MiFID II-Examens weer mogelijk

Sinds 7 april is het weer mogelijk om examen te doen voor Wft, Wft PE en MiFID II. Logischerwijs wordt er op iedere locatie rekening gehouden met de noodzakelijke Corona maatregelen. Hierover lees je meer op de website van het EIFD.

Wft- en PE-examens na 6 april: voorbereiden met 2020 lesstof

Jaarlijks wijzigen vanaf 1 april de Wft- en PE-examens o.b.v. de nieuwe actualiteiten, cijfers en wet- en regelgeving. Het is niet meer mogelijk om vóór 1 april examen te doen. Daarom moet iedereen die na 6 april Wft- of PE-examen doet zich voorbereiden met de 2020 lesstof. Dit heeft het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) bepaald. Volg je bij ons een digitale zelfstudie voor een Wft of PE module? Dan vind je de 2020 lesstof in jouw digitale leeromgeving. Je houdt toegang tot de 2020 lesstof tot één jaar na aanschaf van de 2019 lesstof.

Was je al vergevorderd in het studeren van de 2019 lesstof? Dan hoef je enkel de nieuwe en gewijzigde lesstof van 2020 te bestuderen. In jouw digitale leeromgeving vind je voor de Wft-modules onder de tegel 'kennistraining' bij het hoofdstuk ‘nieuwe actualiteiten’ een overzicht van deze nieuwe en gewijzigde lesstof die je moet bestuderen voor het examen. Voor de PE-modules vind je de gewijzigde lesstof in het 'wijzigingenoverzicht'. Op deze manier kun je je efficiënt voorbereiden op de nieuwe examens. 

Om je extra te ondersteunen, maakten we voor de meest geëxamineerde Wft en PE-modules een video waarin je de verschillen tussen het 2019 en 2020 examen kunt bekijken en beluisteren. Bekijk ze hier.

Heb je vragen?

Uiteraard beantwoorden onze medewerkers van de Cursistendesk die graag. Zij zijn bereikbaar via 088 – 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). Voor vragen over de Wft- en PE examens verwijzen we je graag naar het EIFD. Zij zijn bereikbaar via 088 - 82 88 700 of service@eifd.nl (maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur).

Delen:

Gerelateerd nieuws

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.