Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 7029
Terug naar het overzicht

Luistervideo's: met vertrouwen Wft (PE) examen doen vanaf 7/4

De afgelopen periode ontvingen wij veel vragen van ongeruste cursisten die vergevorderd waren met studeren in de 2019 lesstof voor een Wft- of PE-examen. In verband met de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus sloten de examenlocaties vanaf 16 maart hun deuren, waardoor deze cursisten geen examen meer konden doen vóór 1 april. Omdat de examens inmiddels zijn aangepast naar de 2020 lesstof, vragen veel cursisten zich af wat dit voor hen betekent. In dit bericht lees je hoe Dukers & Baelemans jou helpt om jezelf in dit geval snel en efficiënt voor te bereiden op jouw examen.

07-04-2020
5 minuten

Het CDFD communiceerde deze week dat het weer mogelijk is vanaf 7 april Wft- en PE-examen te doen. Vanaf nu kun jij jouw examen dus weer inplannen via www.eifd.nl. Uiteraard houden alle examenlocaties strikt rekening met de geadviseerde corona-maatregelen, zodat je op een veilige wijze je Wft adviesbevoegdheid kunt behalen of onderhouden.

Verschillen 2019 en 2020 examens

Nu het vanaf 7 april weer mogelijk is om examen te doen, zijn de examens echter aangepast op basis van de nieuwe actualiteiten, cijfers en wet- en regelgeving. Dit betekent dat je de examens vanaf 7 april op basis van de 2020 i.p.v. de 2019 lesstof doet. Betekent dit dat je nu helemaal opnieuw moet beginnen met studeren? Nee gelukkig niet! De verschillen tussen de 2019 en 2020 examens zijn gelukkig niet zo groot. Dukers & Baelemans helpt jou om jezelf snel en efficiënt voor te bereiden op jouw examen door het inzichtelijk maken van de verschillen tussen de 2019 en 2020 examens.

Overzicht gewijzigde/nieuwe stof

Volg je bij ons een digitale zelfstudie voor een Wft of PE module? Dan vind je de volledige 2020 lesstof in jouw digitale leeromgeving. Je houdt toegang tot de 2020 lesstof tot één jaar na aanschaf van de 2019 lesstof. Was je al vergevorderd in het studeren van de 2019 lesstof? Dan hoef je enkel de nieuwe en gewijzigde lesstof van 2020 te bestuderen. In jouw digitale leeromgeving vind je voor de Wft-modules onder de tegel 'kennistraining' bij het hoofdstuk ‘nieuwe actualiteiten’ een overzicht van deze nieuwe en gewijzigde lesstof die je moet bestuderen voor het examen. Voor de PE-modules vind je de gewijzigde lesstof in het 'wijzigingenoverzicht'.

Extra service: luistervideo's

Om je extra te ondersteunen, maakten we voor de meest geëxamineerde Wft en PE-modules een video waarin je de verschillen tussen het 2019 en 2020 examen kunt bekijken en beluisteren. Let op: voor de PE actualiteiten hebben we per module een luistervideo opgenomen. Je kunt afhankelijk van de beroepskwalificatie waarvoor je PE-examen gaat doen de onderliggende PE-modules raadplegen. Je bekijkt de video's via onderstaande links:

Zo kun jij met vertrouwen vanaf 7 april jouw Wft- of PE-examen gaan doen! 

Heb je vragen?

Uiteraard beantwoorden onze medewerkers van de Cursistendesk die graag. Zij zijn bereikbaar via 088 – 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). Voor vragen over de Wft- en PE-examens verwijzen we je graag naar het EIFD. Zij zijn bereikbaar via 088 - 82 88 700 of service@eifd.nl (maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur).

Delen:

Gerelateerd nieuws

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.