Mogelijk jouw adviesbevoegdheid herstellen met nieuw Wft diploma

Aan het begin van deze maand brachten we het nieuws dat het belang van het behalen van jouw Wft PE voor 1 april nog groter was dan gedacht. Dit omdat het wetsvoorstel aangaf dat er, naast een ‘bijzonder examen’, geen andere mogelijkheid zou komen om de adviesbevoegdheid te herstellen. Dat zou betekenen dat je tot eind juni geen advies zou mogen geven, omdat dan pas het eerste bijzondere examen gepland staat.

De verwachtingen
Eerder gaf het CDFD aan dat je enkel via een bijzonder examen jouw adviesbevoegdheid kon herstellen. Echter liep de internetconsultatie, waar ook Dukers & Baelemans op heeft gereageerd, op het moment van deze bekendmaking nog. Inmiddels lijkt het erop dat het ministerie van financiën ook de mogelijkheid wil bieden via het opnieuw behalen van de initiële examens. Het CDFD heeft dit vandaag bevestigd, al moeten details hiervan nog gepubliceerd worden in de Staatscourant. Dat volgt hoogstwaarschijnlijk volgende week.

Mocht je onverhoopt voor 1 april 2019 jouw PE examen niet hebben gehaald, dan zou dat inhouden dat je twee mogelijkheden hebt om alsnog jouw Wft diploma te behalen. Enerzijds door het doen van een bijzonder examen, anderzijds door het opnieuw behalen van de initiële examens.

Meer details over het bijzondere examen en over de mogelijkheid om je adviesbevoegdheid te herstellen via initiële examens volgt na publicatie in de Staatscourant.