Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Privacy financiele sector Dukers Baelemans
Terug naar het overzicht

Nieuw: Masterclasses in het kader van de nieuwe privacy wetgeving (AVG)

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze nieuwe privacy wetgeving heeft ook voor de financiële dienstverlening grote gevolgen. Zo veranderen niet alleen de regels voor privacybescherming van klanten, maar worden er ook meer en scherpere eisen gesteld aan organisaties.

21-12-2017
10 minuten

Dukers & Baelemans biedt samen met PrivacyCompass twee praktische Masterclasses aan waarmee financiële dienstverleners er voor kunnen zorgen tijdig te voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving.

Masterclass ‘PIA: inzicht in privacy risico’s’

De AVG verplicht organisaties om de risico’s die behoren bij het verwerken van privacy gevoelige data inzichtelijk te hebben. Inzicht in privacy risico's verkrijg je door het uitvoeren van een Privacy Impact Assessment (PIA). In de Masterclass 'PIA: inzicht in privacy risico's' leer je de privacy risico's binnen jouw organisatie te herkennen. Ook leer je hoe je met behulp van praktische tooling zelf een PIA kunt uitvoeren. 

Masterclass 'Gegevensverwerking en verantwoordelijkheid binnen de AVG'

Een andere belangrijke verplichting vanuit de AVG is het in kaart brengen van de gegevensverwerking van privacy gevoelige data. Dit leg je vast in een verwerkingsregister. Met dit register voldoet jouw organisatie aan de verantwoordingsplicht binnen de AVG. Ook is het register een handig hulpmiddel wanneer klanten hun privacyrechten uitoefenen. In de Masterclass ‘Gegevensverwerking en verantwoordelijkheid binnen de AVG’ leer je hoe je zelfstandig een verwerkingsregister inricht en gebruikt binnen jouw organisatie. Daarnaast gaan we in op de afspraken die rondom gegevensverwerking gemaakt moeten worden tussen de ‘verwerkingsverantwoordelijke’ en de ‘verwerker’ in een verwerkersovereenkomst.

Maak jouw organisatie privacy proof

Met deze workshops leg je de basis om jouw organisatie vóór 25 mei 2018 privacy proof te maken. 

Delen:

Meer nieuws