Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Logo Esma Dukers Baelemans
Terug naar het overzicht

Dukers & Baelemans ontvangt DSI-accreditatie MiFID II/ESMA

Vessem, 20 februari 2018 - Stichting DSI heeft de MiFID II/ESMA-kennisexamens van Dukers & Baelemans en het EIFD (Examen Instituut Financiële Dienstverlening) geaccrediteerd. De stichting concludeert dat de inhoud en het niveau van de examens geheel voldoen aan de Europese richtsnoeren en de DSI-eindtermen die gelden voor informerende en adviserende medewerkers van beleggingsondernemingen.

20-02-2018
5 minuten

Iedereen die klanten informeert of adviseert over beleggen dient sinds januari 2018 te voldoen aan de ESMA-richtsnoeren binnen MiFID II. De AFM beschouwt succesvolle afronding van een door Stichting DSI geaccrediteerd examen als een hiervoor passende kwalificatie. Kandidaten die een MiFID II/ESMA-examen van Dukers & Baelemans/EIFD met een voldoende afsluiten, voldoen kortom aan de Europese vakbekwaamheidseisen in het betreffende deelgebied. Voor opname in het openbare register van Stichting DSI dient aanvullend een vaardigheidsexamen en een workshop integriteit met goed gevolg te worden afgelegd.

Varianten en modules

EIFD biedt in samenwerking met Dukers & Baelemans de volgende examenvarianten aan

  • MiFID II/ESMA Kennisexamen DSI Adviseren Beleggen Maatwerk (Retail)
  • MiFID II/ESMA Kennisexamen DSI Adviseren Beleggen Standaard (Retail)
  • MiFID II/ESMA Kennisexamen DSI Informeren Beleggen (Retail)

Ter voorbereiding op het geaccrediteerde examen ontwikkelde Dukers & Baelemans een aantal opleidingsmodules die worden aangeboden via de online leeromgeving van het opleidingsbedrijf. Indien gewenst kan de voorbereiding verder worden ondersteund met klassikale trainingen. Vanaf medio maart kunnen de verschillende kennisexamens worden afgelegd op één van de circa 30 EIFD-toetslocaties in het land.

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans is een gespecialiseerd opleider voor de financiële sector. De organisatie voorziet in een breed aanbod wettelijke en vakspecialistische opleidingen voor onder meer adviseurs, planners, fiscalisten en accountants. De markt wordt bediend via open inschrijving en incompany-leeroplossingen in opdracht van financieel dienstverleners. Dukers & Baelemans is onderdeel van financieel detacheerder Welten.

Delen:

Gerelateerd nieuws

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.