Terug naar het overzicht

Regels STAP-subsidie aangescherpt

Ben jij van plan om een van onze opleidingen te gaan volgen met het STAP-budget? Dan is het goed om te weten dat de Toetsingskamer STAP van het UWV de regels voor subsidietoekenning heeft aangescherpt. Een deel van ons opleidingsaanbod mogen wij daarom niet meer met STAP-subsidie aanbieden. Benieuwd of dit gevolgen heeft voor jou? Je leest er hier meer over. 

28-10-2022
5 minuten

Deel aanbod niet beschikbaar met STAP-subsidie

De aangescherpte regels hebben voornamelijk betrekking op opleidingen die normaliter worden gefinancierd door werkgevers. Zo worden Wft- en PE-opleidingen (Wft PE, PE SEH en PE CFP) niet meer met STAP-budget aangeboden. 

Welke opleidingen kun je wel nog volgen met STAP-budget? 

De Wft Basis opleiding mogen we wel met het STAP-budget aanbieden omdat deze opleiding omscholing naar een andere sector mogelijk maakt volgens de Toetsingskamer. Andere voorbeelden van opleidingen die nog wel gebruik mogen maken van de subsidie zijn de Leergang Estate Planning en de opleiding Erkend Financieel Adviseur. Benieuwd wat voor opleidingen je nog meer kunt volgen? Bekijk hier ons actuele STAP-aanbod.

Geen invloed op eerdere aanvragen

De aanscherping van de richtlijnen heeft gevolgen voor alle toekomstige aanvragen, met 1 november als ingangsdatum. Dit heeft daarmee dus geen effect op de subsidietoekenningen uit eerdere periodes.

Delen: