Terug naar het overzicht

STAP-budget: nog 6 dagen voor jouw aanvraag

De volgende aanvraagperiode voor €1.000 STAP-budget gaat op 1 mei om 10.00 uur van start!

25-04-2023
2 minuten

Goed nieuws voor iedereen die graag wil investeren in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling: de volgende aanvraagperiode voor het STAP-budget gaat op 1 mei van start! De financiële sector is constant in beweging. Het STAP-budget is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden die zich willen blijven ontwikkelen, zodat zij zich kunnen aanpassen aan deze veranderende omstandigheden. Het budget kan worden ingezet voor opleidingen zoals Wft basis, CDD/KYC analist, Certified Financial Planner (CFP®) of Erkend Financieel Adviseur (SEH) die relevant zijn voor jouw huidige of toekomstige werk.

Het STAP-budget is een vervanging van de huidige fiscale regelingen voor scholingskosten. Het grote voordeel van het STAP-budget is dat het geld direct beschikbaar is voor werknemers en werkzoekenden, zonder tussenkomst van de werkgever. Het budget bedraagt maximaal €1.000,- per persoon per jaar en kan worden aangevraagd bij het UWV.

Het is belangrijk om op tijd te zijn met het aanvragen van het budget, want op is op.

Je kunt stap 1 t/m 4 nu al doorlopen voor een aanvraag voor het STAP-budget. Na inschrijving voor één training of opleiding* ontvang je een STAP-aanmeldingsbewijs. Daarmee kun je op 1 mei direct in de wachtrij voor jouw aanvraag bij het UWV. Bij goedkeuring door het UWV, wordt de inschrijving voor de opleiding voltooid.

Dus ben jij op zoek naar een manier om jezelf verder te ontwikkelen en te investeren in jouw toekomst op de arbeidsmarkt? Dan is het STAP-budget een mooie kans! Zorg dat je er op tijd bij bent om gebruik te maken van deze regeling.

In 5 stappen je aanvraag klaar

  1. Kies een opleiding of training
  2. Vul je gegevens in of log in
  3. Selecteer STAP-budget om te betalen
  4. Download je STAP-aanmeldbewijs vanaf 'Mijn Dukers & Baelemans'
  5. Upload je aanmeldbewijs op het STAP-portaal van het UWV

Kies een opleiding

*op onze STAP pagina zie je voor welke opleidingen je het STAP-budget bij Dukers & Baelemans kan inzetten.  

Delen: