Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
WEBSIZE Dukers Baelemans 6730-2
Terug naar het overzicht

Update mogelijkheden voor klassikaal onderwijs

De persconferentie van Mark Rutte gisteren leverde voor ons werkenden helaas weinig versoepelingen op. Nog steeds geldt zoveel mogelijk thuiswerken en moeten we anderhalve meter afstand van elkaar houden. Het lijkt erop dat deze maatregelen nog enige tijd zullen aanhouden. Graag brengen we je op de hoogte van de ontwikkelingen bij Dukers & Baelemans en wat dit betekent voor de manier waarop we leren.

22-04-2020
2 minuten

De virtual classroom

Momenteel bieden we al veel trainingen digitaal aan, door middel van een e-learning of virtual classroom. We kijken daarbij goed voor welke leerdoelen we deze middelen in kunnen zetten. Voor het merendeel van onze opleidingen zal het in ieder geval mogelijk zijn om deze digitaal te volgen via onze virtual classroom.

De naam zegt het al, onze virtual classroom is een combinatie van online en offline leren zowel in groepsverband, als individueel. Het bestaat uit digitaal onderwijs in de vorm van e-learning(s) en contactonderwijs met medecursisten en een trainer. Je kunt de trainer en elkaar zien en horen alsof jullie in dezelfde ruimte zijn. Ook de opdrachten kun je online en offline uitvoeren. Zo kun je in kleine groepjes of met alle cursisten gezamenlijk online aan dezelfde opdracht werken. En kun je aan de slag met on-demand videoleren zodat jij bepaalt wanneer je iets wilt zien en of je iets op een later tijdstip nog eens terug wilt kijken.

Klassikaal

We kunnen ons voorstellen dat er cursisten zijn die liever een klassikale training volgen. Momenteel zijn we daarom ook in gesprek met onze opleidingslocaties om de impact van de veelbesproken anderhalve meter samenleving te bespreken en samen te bekijken of trainen op een veilige en verantwoorde manier mogelijk is. Denk aan een beperkter aantal deelnemers die per opleiding aanwezig kunnen zijn en samenwerken in kleinere groepjes tijdens de training. Logischerwijs houden we hierbij de kwaliteit van onze opleidingen in combinatie met de diverse veiligheidsmaatregelen in de gaten.

Zodra we groen licht hebben om hier mee aan de slag te gaan, dan laten we weer van ons horen. Voor nu een goede gezondheid en veel digitaal leerplezier gewenst.

Delen:

Gerelateerd nieuws

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.