Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 7295
Terug naar het overzicht

Van klassikaal naar digitaal, ook voor CDD: een praktijkverhaal

Op 23 maart zou Jasper starten met de opleiding CDD/KYC analist, maar zoals bij zoveel activiteiten leek het COVID-19 virus hier roet in het eten te gaan gooien. Fysieke klassieke lessen waren niet meer mogelijk. Door snel te schakelen, is de stap gezet van klassikale trainingen naar online trainingen in virtual classrooms.

29-04-2020
5 minuten

Het was even wennen, maar uiteindelijk zijn Jasper en zijn collega’s er gelukkig in geslaagd om de opleiding te behalen.

Jasper Maij: “In de voorbereiding voorafgaande aan de training was er al sprake van e-learning, waardoor je als deelnemer al gewend bent veel informatie niet-klassikaal tot je te nemen. De virtual classroom sloot daar in het verlengde goed bij aan en de casuïstiek leende zich daar ook goed voor. Tussentijds uitwerken van casuïstiek met andere deelnemers kan prima telefonisch plaatsvinden en op die manier bereik je ook een mate van groepsproces. Al met al een prima alternatief in deze tijd”.

“In de online trainingen hebben we een goede mix gevonden tussen wat de deelnemers zelf kunnen voorbereiden en wat je juist online wil doen met de deelnemers.”

 

Trainer Remco de Boer: “Het is even wennen omdat ik juist in de klassikale vorm kies voor veel interactie met de groep en eigen inbreng stimuleer. In de online trainingen hebben we een goede mix gevonden tussen wat de deelnemers zelf kunnen voorbereiden en wat je juist online wil doen met de deelnemers. Ik heb gemerkt dat de opzet van training voldoende mogelijkheden biedt voor interactie met de groep. Er is ruimte voor kennisoverdracht, stellen van vragen en voor mij als trainer de check of men de stof voldoende beheerst”.

En wat nu verder? Jasper gaat starten aan zijn eerste opdracht als CDD-analist bij ABN AMRO vanaf 6 mei 2020. Bedankt Remco voor jouw flexibiliteit en enthousiasme. En Jasper, we zijn blij dat COVID-19 je niet tegen heeft hoeven houden en wensen je veel succes bij je nieuwe opdracht!

Delen:

Meer nieuws