Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Terug naar het overzicht

Vernieuwd energielabel woningen

Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel voor woningen vastgesteld volgens nieuwe normen die zijn gebaseerd op Europese normen. Welke kansen biedt dit jou als financieel adviseur?

11-11-2020
Hans Dekker
3 min.
Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Wie bijvoorbeeld een woning verkoopt, moet een definitief energielabel laten registreren. Tot 31 december 2020 kun je een definitief energielabel aanvragen via www.energielabelvoorwoningen.nl. Dit is laagdrempelig en goedkoop. Dit kost  ongeveer € 7,50. Ná 31 december moet de eigenaar van de woning het energielabel laten vaststellen door een vakbekwaam adviseur. De kosten daarvoor zijn fors hoger en bedragen naar verwachting gemiddeld € 190. Je ontvangt dan wel een rapport waarop concreet staat aangegeven welke verbeteringen in je huis mogelijk zijn.

Energielabel met rapport

Mensen die hun huis willen verkopen, kunnen nog tot 31 december het oude en goedkopere energielabel aanvragen. Dit energielabel is dan 10 jaar geldig. Mensen kunnen ook wachten en na 1 januari 2021 iets meer betalen voor een rapport met daarin concrete verbetermogelijkheden op maat.

Jouw adviespraktijk

Welke keuze mensen ook maken, de verandering in het bepalen van het energielabel geeft jou als adviseur in ieder geval aanleiding om verduurzaming van de woning weer eens met je klanten te bespreken.
Delen:
Hans Dekker Dukers Baelemans
Hans Dekker

Docent & Ontwikkelaar bij Dukers & Baelemans.

Gerelateerd nieuws

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.