Dukers Baelemans 7357
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. CDD/KYC
 4. Masterclass CDD Complexe structuren en signaleren UBO's
CDD/KYC

Masterclass CDD: Complexe structuren en signaleren UBO's

 • Gericht op de praktijk van een (medior) CDD/KYC-analist
 • De masterclass wordt gegeven door een ervaren specialist
 • Ruimte om vraagstukken uit eigen praktijk in te brengen
 • Studievormen Klassikaal of virtual classroom
 • Lesdagen 1 dag
 • Prijs Vanaf € 414

 

Wil je complexe structuren begrijpen en UBO's effectief kunnen identificeren? Schrijf je dan in voor deze CDD Masterclass. Leer hoe je risico's kunt signaleren en minimaliseren en verhoog je expertise in de Customer Due Diligence en Know Your Customer processen. 

Inhoud

Van financieel professionals wordt verwacht dat zij inzicht hebben in de klant en haar situatie, motivaties en drijfveren. Niet alleen in het kader van een goed advies, maar ook vanuit CDD perspectief is het essentieel dat je deze informatie ophaalt bij de klant.

Het is belangrijk inzicht te krijgen in de (mogelijke) risico’s die een klant met zich meebrengt. Door deze risico’s goed in kaart te brengen en hier naar te handelen, draag jij bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel.

In deze masterclass leer je structuren in kaart te brengen en (verborgen) UBO’s te identificeren binnen complexe en internationale bedrijfsstructuren. Daarnaast leer je o.a. over het volgen van geldstromen en het zoeken van de herkomst van gelden. De training heeft een interactief karakter en is gericht op de praktijk. De masterclass wordt verzorgd door een ervaren CDD-specialist.

Voor wie?

Deze training is voor CDD/KYC-professionals die een verdieping zoeken. De opleiding is daarnaast uitstekend geschikt als periodieke training conform richtlijnen van de AFM.

Leervorm

De masterclass is een 1-daagse opleiding waarbij je de keuze hebt tussen klassikaal of virtual classroom. Na de dag ontvang je de hand-outs en de uitwerkingen via e-mail.

Resultaat

Na deelname:

 • Weet je hoe je complexe (internationale) bedrijfsstructuren in kaart brengt en hoe je de juiste UBO’s signaleert;
 • Ken je de relevante (internationale) informatiebronnen en weet je welke gerichte vragen je aan de klant kunt stellen om een complexe structuur in beeld te brengen;
 • Ken je de redenen hoe (complexe) bedrijfsstructuren ontstaan;
 • Ken je de kenmerken en aandachtspunten bij (buitenlandse) rechtsvormen en partijen zoals trust, trustkantoren en private equity;
 • Begrijp je waarom complexere structuren (ook) gebruikt worden om gelden wit te wassen;
 • Kun je met behulp van een checklist de juiste informatie verzamelen om een complexe (internationale) structuur in kaart te brengen en de logica daarvan te beoordelen.

Certificaat

Na afronding van deze masterclass ontvang je een certificaat van deelname.

Instroomvereiste

Voorwaarde voor deelname aan deze masterclass is dat je beschikt over een basis kennisniveau van CDD/KYC. Heb je deze basiskennis nog niet? Dan adviseren we je ter voorbereiding eerst de e-learning Wwft Introductie (CDD/KYC) en de e-learning Wwft Verdieping (CDD/KYC) te doen.

Vervolgopleidingen

CDD/KYC is een vakgebied vol doorgroeimogelijkheden. Wil jij je ook verder ontwikkelen? Dan kun je jezelf inschrijven voor een van onze andere CDD/KYC masterclasses:

Volg je meerdere masterclasses? Dan adviseren we je bovenstaande volgorde aan te houden. De bovenste 3 masterclasses zijn ontwikkeld op junior niveau, de onderste 2 op medior niveau (net als deze masterclass).

 

Beschikbare leervormen

Inbegrepen
 • Powerpoint slides
 • Uitwerkingen casuïstiek
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 01 november 2023 (09:30 - 16:30)
Locatie Utrecht
Inbegrepen
 • Powerpoint slides
 • Uitwerkingen casuïstiek
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 15 juni 2023 (09:30 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
Startdatum
 • 05 september 2023 (09:30 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
Startdatum
 • 15 november 2023 (09:30 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans