Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 7357
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. CDD

CDD

De financiële sector werkt continu aan het bestrijden van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Vanzelfsprekend hebben financieel professionals hierin een cruciale rol. Bekijk hieronder ons CDD opleidingsaanbod.

Financieel professionals staan dagelijks in contact met relaties, kennen de klant als geen ander en hebben een signalerende rol waar het gaat om risico’s in het kader van Customer Due Diligence (CDD)/Know Your Customer (KYC). Van hen wordt verwacht dat zij inzicht hebben in de klant en haar situatie, motivaties, en drijfveren. Niet alleen in het kader van een goed advies, maar ook vanuit CDD perspectief is het essentieel dat je deze informatie ophaalt bij de klant. Het is belangrijk inzicht te krijgen in de (mogelijke) risico’s die een klant met zich meebrengt. Door deze risico’s goed in kaart te brengen en hier naar te handelen, draag jij bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel. Met als doel financieel professionals, conform AFM richtlijnen, een goede basis te geven op het gebied van CDD ontwikkelden we verschillende opleidingen:

E-learning CDD (Wwft)

In deze e-learning nemen we je mee in de basisprincipes van CDD. Een actueel item in de financiële wereld en iedereen die klantcontact heeft, krijgt ermee te maken. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving, maar vooral ook hoe je hier in de praktijk mee om moet gaan en mee moet werken. Deze e-learning ondersteunt je hierbij door de vertaling van de wet- en regelgeving naar de werkpraktijk. Lees hier meer over de e-learning.

Masterclasses

We bieden binnen CDD verschillende relevante masterclasses aan. Deze 1-daagse masterclasses hebben een interactief karakter en omvatten, naast de theorie, casuïstiek uit de praktijk. Je kunt de onderstaande CDD masterclasses bij ons volgen. De bovenste 3 masterclasses zijn ontwikkeld op junior niveau, de onderste 3 op medior niveau:

Opleiding CDD/KYC analist

Een speciale opleiding voor financieel professionals om, conform AFM richtlijnen, een goede basis te ontwikkelen op het gebied van CDD. Bestrijding van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering staat namelijk hoog op de prioriteitenlijst in de financiële sector. Als financieel professional sta je dagelijks in contact met de klant en heb je een signalerende rol waar het gaat om de risico's in het kader van CDD? Lees hier alles over onze opleiding CDD/KYC analist.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor een van bovenstaande opleidingen? Selecteer dan hieronder je gewenste CDD opleiding.

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.