Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 7357
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. CDD

CDD

De financiële sector werkt continu aan het bestrijden van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Vanzelfsprekend hebben financieel professionals hierin een cruciale rol. Bekijk hieronder ons CDD opleidingsaanbod.

Financieel professionals staan dagelijks in contact met relaties, kennen de klant als geen ander en hebben een signalerende rol waar het gaat om risico’s in het kader van Customer Due Diligence (CDD)/Know Your Customer (KYC). Van hen wordt verwacht dat zij inzicht hebben in de klant en haar situatie, motivaties, en drijfveren. Niet alleen in het kader van een goed advies, maar ook vanuit CDD perspectief is het essentieel dat je deze informatie ophaalt bij de klant. Het is belangrijk inzicht te krijgen in de (mogelijke) risico’s die een klant met zich meebrengt. Door deze risico’s goed in kaart te brengen en hier naar te handelen, draag jij bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel. Met als doel financieel professionals, conform AFM richtlijnen, een goede basis te geven op het gebied van CDD ontwikkelden we verschillende opleidingen:

Introductie CDD/KYC (Wwft)

In de Introductie CDD/KYC (Wwft) nemen we je in 3 e-learnings mee in de basisprincipes van CDD en de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft):

  • CDD (Wwft).
  • Het herkennen en melden van ongebruikelijke transacties.
  • De verantwoordelijkheden van de klant.

CDD is een actueel onderwerp in de financiële wereld; iedereen die klantcontact heeft, krijgt ermee te maken. Het is daarom van belang om op de hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving maar vooral ook te weten hoe je deze regelgeving in de praktijk toepast. Deze opleiding ondersteunt je hierbij door de wet- en regelgeving naar de praktijk te vertalen met behulp van herkenbare voorbeelden. Lees hier meer over de Introductie CDD/KYC (Wwft).

CDD/KYC Academy

In de CDD/KYC Academy leer je op toepassingsniveau de taken en werkwijze van een bekwame CDD-analist te beheersen en blijf je continu relevant en actueel. Door de inzet van onze innovatieve digitale leeromgeving is de CDDKYC Academy een persoonlijke en praktijkgerichte leerbeleving. Middels diverse leervormen zoals e-learnings, micro learnings, webinars en praktijkgerichte hulpmiddelen leer jij waar en wanneer jij wilt. Lees hier meer over de CDD/KYC Academy.

CDD/KYC Intermediair

Veel intermediairs realiseren zich niet dat ook zij Wwft-plichtig kunnen zijn. In deze opleiding, specifiek gericht op hypotheekadviseurs en -ondersteuners, leer je daarom wat de kernverplichtingen Wwft zijn en hoe je hieraan kan voldoen. Leer hier meer over met de opleiding CDD/KYC Intermediair.

Permanent Actueel CDD/KYC (Wwft)

Wil je continu relevant en actueel blijven op het gebied van CDD? Dan is Permanent Actueel wat voor jou. Permanent Actueel is een digitale zelfstudie waarin iedere maand minimaal een nieuwe actualiteit wordt toegevoegd. Daarnaast kun je elk kwartaal deelnemen aan een interactieve webinar. Let op: volg je de CDD Academy, dan is Permanent Actueel hier al een onderdeel van. Volg je de CDD Academy niet, maar is het voor jou wel van belang om te voldoen aan de opleidingsvereisten van de Wwft (artikel 35) dan kun je kiezen voor Permanent Actueel. Je kunt hier alles lezen over onze Permanent Actueel CDD/KYC (Wwft) module.

Masterclasses

We bieden binnen CDD verschillende relevante masterclasses aan. Deze 1-daagse masterclasses hebben een interactief karakter en omvatten, naast de theorie, casuïstiek uit de praktijk. Je kunt de onderstaande CDD masterclasses bij ons volgen. De bovenste 3 masterclasses zijn ontwikkeld op junior niveau, de onderste 3 op medior niveau:

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor een van bovenstaande opleidingen? Selecteer dan hieronder je gewenste CDD opleiding.

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.