Dukers Baelemans 7357
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. CDD

CDD/KYC

De financiële sector werkt continu aan het bestrijden van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) zijn daarbij van groot belang. Bekijk hieronder ons CDD/KYC opleidingsaanbod.

Als financieel professional sta je dagelijks in contact met relaties, ken je de klant als geen ander en heb je een signalerende rol waar het gaat om risico’s in het kader van CDD/KYC. Van jou wordt verwacht dat je inzicht hebt in de klant en haar situatie, motivaties en drijfveren. Zowel in het kader van een goed advies, alsook vanuit CDD/KYC perspectief is het essentieel dat je deze informatie ophaalt bij de klant. Het is belangrijk inzicht te krijgen in de risico’s die een klant met zich meebrengt. Door deze risico’s goed in kaart te brengen en hiernaar te handelen, draag jij bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel.

Met als doel financieel professionals een goede basis te geven op het gebied van CDD/KYC ontwikkelden we verschillende opleidingen. Bekijk hieronder welke voor jou van toepassing is.

Wwft Introductie (CDD/KYC) 

Wwft Introductie (CDD/KYC) is er voor iedereen die in de financiële sector klantcontact heeft en/of op de werkvloer raakvlakken heeft met CDD/KYC. Deze e-learning neemt je mee in de basisprincipes de Wwft en CDD/KYC. Denk bijvoorbeeld aan de pijlers van de Wwft, het herkennen en anticiperen op red flags en het melden van ongebruikelijke transacties. En hoe je bijvoorbeeld op een constructieve wijze in gesprek komt met je klant.

Met deze e-learning zet je een belangrijke stap richting aantoonbaarheid van de opleidingsvereiste (art. 35 Wwft). Na het behalen de afrondende kennistoets én Wwft Permanent Actueel (CDD/KYC) voldoe je aantoonbaar aan deze vereiste.
Lees meer over de e-learning Wwft Introductie (CDD/KYC)

Ook is er een e-learning beschikbaar als verdieping op de Wwft introductie met o.a. de rol van toezichthouders, werkwijzen in CDD/KYC en het verklaren van herkomst van vermogen.
Lees meer over de e-learning Wwft Verdieping (CDD/KYC)

CDD/KYC-analist

Heb jij ambities in het CDD/KYC-domein? Dan maak je met deze opleiding een vliegende start in een vakgebied vol carrièrekansen. Deze praktijkgerichte opleiding leert je de meest relevante kennis en vaardigheden van een CDD/KYC-analist.  Specifieke voorkennis is niet vereist. 
Lees meer over de opleiding CDD/KYC-analist

CDD/KYC voor intermediairs

Veel intermediairs realiseren zich niet dat ook zij Wwft-plichtig kunnen zijn. In deze opleiding, specifiek gericht op hypotheekadviseurs en -ondersteuners, leer je daarom wat de kernverplichtingen Wwft zijn en hoe je hieraan kan voldoen. 
Lees meer over de opleiding CDD/KYC Intermediair

Wwft Permanent Actueel (CDD/KYC) 

Wil je continu relevant en actueel blijven op het gebied van CDD/KYC? Of is het voor jou van belang om te voldoen aan de opleidingsvereisten van de Wwft (artikel 35)? Dan is Wwft Permanent Actueel wat voor jou. Wwft Permanent Actueel is een digitale zelfstudie waarin iedere maand minimaal een nieuwe actualiteit wordt toegevoegd.
Lees meer over Wwft Permanent Actueel CDD/KYC

Masterclasses

We bieden binnen CDD/KYC verschillende relevante masterclasses aan. Deze 1-daagse masterclasses hebben een interactief karakter en omvatten, naast de theorie, casuïstiek uit de praktijk. Je kunt de onderstaande CDD/KYC masterclasses bij ons volgen. De bovenste 3 masterclasses zijn ontwikkeld op junior niveau, de onderste 3 op medior niveau: