Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 7357
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. CDD
 4. CDD Academy
CDD

CDD Academy

 • Bekwaam jezelf doelgericht in de taken van een CDD-analist
 • Blijf continu actueel en relevant op CDD-gebied
 • Word gecertificeerd CDD-analist na het behalen van de proeve van bekwaamheid
 • Studievorm Digitaal
 • Studiebelasting 45 uur
 • Prijs € 395 (vrijgesteld van btw)

De bestrijding van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering staat hoog op de prioriteitenlijst in de financiële sector. Een juiste toepassing van Customer Due Diligence (CDD)/Know Your Customer (KYC) moet voorkomen dat organisaties worden misbruikt voor verkeerde doeleinden. Door de klant goed te kennen en de integriteitsrisico’s te onderzoeken, willen organisaties een integere bedrijfsvoering waarborgen. Zo is er een hoge nood aan bekwame CDD-analisten ontstaan. In de CDD Academy leer je op toepassingsniveau de taken en werkwijze van een bekwame CDD-analist te beheersen en blijf je continu relevant en actueel. Zo draag jij bij aan aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector.

Voor wie?

De CDD Academy is bedoeld voor voor:

 • (Financieel) professionals die een rol als CDD analist ambiëren.
 • Professionals die vanuit hun werkzaamheden vakbekwaam op het gebied van CDD dienen te zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld compliance medewerkers van een accountantskantoor of beleggingsinstelling.
 • Beginnend CDD analisten die hun kennis en actualiteit op orde willen krijgen/houden.

Voor professionals die vanuit hun werkzaamheden enkel de basisbeginselen van CDD dienen te beheersen, is de Introductie CDD (Wwft) een geschikte opleiding.

Inhoud

De CDD Academy is een digitale leeromgeving waarin je de benodigde kennis leert en bijhoudt om als CDD-analist het verschil te maken in de strijd tegen financieel economische criminaliteit. Je ontwikkelt jezelf met behulp van verschillende leertools doelgericht en efficiënt in de taken van een CDD-analist. Deze taken zijn gebaseerd op de verantwoordelijkheden die CDD-analisten in de praktijk hebben, zoals:

 • Herkennen van typen risico’s risicoindicatoren en risicocategorieën.
 • Opstellen van klantbeeld organisaties.
 • Opstellen van klantbeeld natuurlijke personen.
 • Onderzoeken van herkomst vermogen.
 • Concluderend reviews schrijven.

Tussen de taken door vind je in de CDD Academy verschillende intermezzo’s, zoals ontwikkelperspectieven, interviews waarin CDD-analisten vertellen over hun ervaringen en verantwoordelijkheden en ervaringen van klanten van Wwft-plichtigen zoals financiële instellingen, accountants, notarissen en beleggingsorganisaties.

Gedurende de looptijd van de CDD Academy blijf je actueel en relevant. Zo kun je via de digitale zelfstudie elk kwartaal deelnemen aan een interactief webinar. Ook voegen we door het jaar heen micro learnings en links toe over relevante actualiteiten en zaken die in de praktijk als moeilijk worden ervaren.

Resultaat

Na het doorlopen van de CDD Academy:

 • Kun je de bepalingen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) toepassen in CDD-gerelateerde taken.
 • Ben je continu alert op integriteitsrisico’s die klanten met zich mee kunnen brengen.
 • Ken je het belang van CDD-onderzoek en kun je dit op een heldere wijze toelichten aan de klant.
 • Weet je hoe je een cliëntenonderzoek moet voorbereiden, analyseren, beoordelen en schrijven.
 • Weet je hoe je een ongebruikelijke transactie herkent en meldt.
 • Ben je op de hoogte van relevante actualiteiten in het vakgebied en ken je de impact daarvan op de werkzaamheden van een CDD-analist.

Na het behalen van de proeve van bekwaamheid ben je gecertificeerd CDD-analist.

Verschil met de opleiding Introductie CDD (Wwft)

In de CDD Academy leer je op toepassingsniveau de taken en werkwijze van een bekwame CDD-analist te beheersen en blijf je continu relevant en actueel. Onze opleiding Introductie CDD (Wwft) is enkel gericht op het kennen van de basisprincipes van CDD (Wwft), bewustzijn op het gebied van CDD en het voldoen aan de opleidingsvereiste van de Wwft (art 35).

Leervorm

Door de inzet van onze innovatieve digitale leeromgeving is de CDD Academy een persoonlijke en praktijkgerichte leerbeleving. Door de combinaties van praktijkvoorbeelden, vragen, video’s, infographics, casussen, e-coaching en werkondersteuning biedt de CDD Academy een gevarieerd leeraanbod dat op elk gewenst moment en locatie te bestuderen is. De CDD Academy bestaat uit een verzameling (learning playlist) van verschillende leertools, zoals:

 • De 3 e-learnings uit de opleiding Introductie CDD (Wwft): CDD (Wwft), Het herkennen en melden van ongebruikelijke transacties en De verantwoordelijkheden van de klant.
 • 8 E-learnings gericht op de taken van een CDD-analist.
 • Micro learnings over zaken die door CDD-analisten in de praktijk als moeilijk worden ervaren.
 • Intermezzo's in de vorm van interviews, ontwikkelperspectieven en ervaringen van CDD-analisten en Wwft-plichtige organisaties.
 • Praktijkgerichte hulpmiddelen die de toepassing van het geleerde op de werkvloer ondersteunen. 
 • Gedurende de looptijd voegen we micro learnings en links toe over relevante actualiteiten.

Als onderdeel van de CDD Academy kun je ieder kwartaal live deelnemen aan een interactief webinar op het gebied van actualiteiten/ontwikkelingen in het vakgebied. De webinars worden opgenomen en zoals reeds vermeld toegevoegd aan de digitale leeromgeving zodat je ze kunt terugkijken wanneer jij wilt. 

Tot slot heb je bij de CDD Academy recht op 1 uur individuele telefonische coaching van een CDD-specialist en trainer.

Materialen

 • Toegang tot de digitale leeromgeving (inhoud: zie 'Leervorm').
 • Studeren via de app.
 • 4 Interactieve webinars.
 • 1 Uur individuele telefonische coaching van een CDD-specialist en trainer.

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst 1 jaar geldig. 

Certificaat

Wil je na het bestuderen van de CDD Academy je bekwaamheid aantonen? Dan kun je via de CDD Academy een 'proeve van bekwaamheid' aanvragen. In deze proeve van bekwaamheid laat jij aan de hand van een casus zien of jij de taken van een CDD-analist beheerst en de benodigde kennis en vaardigheden bezit.

De proeve bestaat uit een casusvoorbereiding en een gesprek met een ervaren CDD-specialist en trainer. Dit gesprek bestaat uit een simulatiegesprek met de ondernemer (klant) en verschillende open vragen, waarmee je kunt aantonen dat je de benodigde kennis en vaardigheden bezit. Onze CDD-specialist en trainer verwacht van de casus een sterke onderbouwing van signaleerde integriteitsrisico’s en de gekozen risicocategorie.

Na het behalen van de proeve van bekwaamheid, ontvang je van ons een certificaat. Je bent dan gecertificeerd CDD-analist en klaar om een positieve bijdrage te leveren aan integriteit van de financiële sector.

Vervolgopleidingen

CDD is een vakgebied met veel doorgroeimogelijkheden. Wij werken op dit moment aan het vervolg van de CDD Academy: de CDD Expert Academy. Deze richt zich op de ervaren CDD-analist. De CDD Expert Academy is naar verwachting vanaf oktober 2020 beschikbaar. Heb je interesse? Hou dan onze website in de gaten of stuur een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl. We sturen je dan eenmalig een bericht zodra de CDD Expert Academy beschikbaar is.

Incompany

De CDD Academy biedt uitgebreide mogelijkheden voor maatwerk leeroplossingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de leertools in de CDD Academy uit te breiden met (online) klassikale trainingsdagen, case studies en kennisdeling door medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het webformulier op onze incompany pagina.

Startdata en locaties

CDD Academy

Prijs
€ 395
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
Locatie Locatie & datum niet van toepassing
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

CDD
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.