Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 7357
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. CDD
 4. CDD/KYC Academy
CDD

CDD/KYC Academy

 • Bekwaam jezelf doelgericht in de taken van een CDD/KYC-analist
 • Blijf continu actueel en relevant op CDD/KYC-gebied
 • Word gecertificeerd CDD/KYC-analist na het behalen van de proeve van bekwaamheid
 • Studievorm Digitaal
 • Studiebelasting 45 uur
 • Prijs € 395 (vrijgesteld van btw)

De bestrijding van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering staat hoog op de prioriteitenlijst in de financiële sector. Een juiste toepassing van Customer Due Diligence (CDD)/Know Your Customer (KYC) moet voorkomen dat organisaties worden misbruikt voor verkeerde doeleinden. Door de klant goed te kennen en de integriteitsrisico’s te onderzoeken, willen (Wwft-plichtige) organisaties bijdragen aan de bewaking van de integriteit van de gehele financiële sector. De afgelopen jaren is daardoor een enorme behoefte aan bekwame CDD/KYC-professionals ontstaan.

In de CDD Academy leer je op toepassingsniveau de taken en werkwijze van een bekwame CDD/KYC-analist te beheersen en blijf je continu relevant en actueel door de integratie van Permanent Actueel CDD/KYC (Wwft). Zo draag jij bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector.

Voor wie?

De CDD/KYC Academy is bedoeld voor:

 • (Financieel) professionals die een rol als CDD/KUC-professional ambiëren.
 • CDD/KYC-professionals op junior niveau die de stap richting medior willen maken.
 • Professionals die vanuit hun werkzaamheden vakbekwaam en permanent actueel dienen te zijn op het gebied van CDD/KYC. Denk hierbij aan compliance medewerkers van een accountantskantoor of beleggingsinstelling.

Is de CDD/KYC Academy voor jou een stap te ver en dien je alleen de basisbeginselen van CDD/KYC te beheersen? Dan is de Introductie CDD (Wwft) wat voor jou. Ben je al op expert niveau bekwaam op CDD/KYC, maar wil je wel actueel en relevant blijven? Dan is Permanent Actueel misschien geschikt voor jou. Permanent Actueel is een onderdeel van de CDD/KYC Academy, maar kun je ook los volgen.

Inhoud

De CDD/KYC Academy is een digitale zelfstudie waarin je de benodigde kennis opdoet en bijhoudt om als CDD/KYC-professional het verschil te maken in de strijd tegen financieel economische criminaliteit. Je ontwikkelt jezelf met behulp van verschillende leertools doelgericht en efficiënt in de taken van een vakbekwame CDD/KYC-professional. Deze taken zijn gebaseerd op de verantwoordelijkheden die analisten en experts in de praktijk hebben, zoals:

 • Herkennen van typen risico’s risico indicatoren en risicocategorieën.
 • Opstellen van klantbeeld organisaties en natuurlijke personen.
 • Beoordelen van geografische risico's.
 • Onderzoeken van herkomst vermogen.
 • Concluderend reviews schrijven.
 • Onderzoeken van complexe organisatiestructuren.
 • Opvallende transacties onderzoeken.

Intermezzo's
Tussen de taken door vind je in de Academy verschillende intermezzo’s, zoals ontwikkelperspectieven, interviews waarin analisten en compliance professionals vertellen over hun ervaringen en verantwoordelijkheden. Daarnaast delen we ervaringen van klanten van Wwft-plichtigen zoals financiële instellingen, accountants, notarissen en beleggingsorganisaties.

Permanent Actueel
Gedurende de looptijd van de CDD/KYC Academy blijf je actueel en relevant door de integratie van Permanent Actueel. Permanent Actueel is een digitale zelfstudie waarin iedere maand minimaal een nieuwe actualiteit wordt toegevoegd. Daarnaast kun je ieder kwartaal deelnemen aan een interactieve webinar. Ben je op het moment van de webinar niet in de gelegenheid deze live te volgen? Dan is dat ook geen probleem. Deze nemen we namelijk op en voegen we toe aan jouw digitale leeromgeving. Ook zullen we soms verwijzen naar externe bronnen met relevante actualiteiten. Door de combinatie van deze lesstof blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied, zodat je de wet- en regelgeving adequaat kunt blijven toepassen.

Resultaat

Na het doorlopen van de CDD/KYC Academy:

 • Kun je de bepalingen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) toepassen in CDD/KYC-gerelateerde taken.
 • Ben je continu alert op integriteitsrisico’s die klanten met zich mee kunnen brengen.
 • Ken je het belang van CDD-onderzoek en kun je dit op een heldere wijze toelichten aan de klant.
 • Weet je hoe je een cliëntenonderzoek moet voorbereiden, analyseren, beoordelen en schrijven.
 • Weet je hoe je een ongebruikelijke transactie herkent en meldt.
 • Ben je op de hoogte van relevante actualiteiten in het vakgebied en ken je de impact daarvan op de werkzaamheden van een CDD/KYC professional.

Na het behalen van de proeve van bekwaamheid ben je gecertificeerd CDD-analist.

Verschil met de digitale zelfstudie Introductie CDD (Wwft)

In de CDD/KYC Academy leer je op toepassingsniveau de taken en werkwijze van een bekwame CDD/KYC professional te beheersen en blijf je continu relevant en actueel. De digitale zelfstudie Introductie CDD (Wwft) is enkel gericht op het kennen van de basisprincipes van CDD/KYC (Wwft), bewustzijn op het gebied van CDD en het voldoen aan de opleidingsvereiste van de Wwft (art 35).

Verschil met de digitale zelfstudie Permanent Actueel CDD/KYC (Wwft)

Ben je al bekwaam op expert niveau, maar wil je wel actueel en relevant blijven? Dan is Permanent Actueel misschien geschikt voor jou. Permanent Actueel is een onderdeel van de academy, maar kan ook los besteld worden. Door de actualiteiten te bestuderen en deel te nemen aan de webinars kun je jouw permanente actualiteit aantonen. Dit is een van de aandachtspunten uit de AFM leidraad Wwft over de opleidingsvereiste (art. 35 Wwft).

Leervorm

Door de inzet van onze innovatieve digitale leeromgeving is de CDD/KYC Academy een persoonlijke en praktijkgerichte leerbeleving. Door de combinaties van praktijkvoorbeelden, vragen, video’s, infographics, casussen, e-coaching en werkondersteuning biedt de CDD/KYC Academy een gevarieerd leeraanbod dat op elk gewenst moment en locatie te bestuderen is. De CDD/KYC Academy bestaat uit een verzameling (learning playlist) van verschillende leertools, zoals:

 • Drie e-learnings uit de digitale zelfstudie Introductie CDD (Wwft): CDD (Wwft) herkennen en melden van ongebruikelijke transacties en verantwoordelijkheden van de klant.
 • Twaalf e-learnings gericht op de taken van een CDD/KYC professionals.
 • Intermezzo's in de vorm van interviews, ontwikkelperspectieven en ervaringen van analisten en Wwft compliance professionals.
 • Praktijkgerichte hulpmiddelen die de toepassing van het geleerde op de werkvloer ondersteunen. 
 • Een uur individuele telefonische coaching van een ervaren professional en trainer.
 • Permanent Actueel: zoals bij 'Inhoud' beschreven, ontvang je iedere maand een actualiteit en is er ieder kwartaal een interactieve webinar. De geselecteerde onderwerpen gaan over actualiteiten en zaken die in de praktijk als moeilijk worden ervaren.

Trainingsdagen/masterclasses

Verschillende taken in deze academy zijn verbonden aan trainingsdagen. Tijdens deze (online) trainingen ga je met behulp de theoretische inzichten verdiepen en demonstreren. Daarnaast ga je samen met anderen de toepassing van de theorie oefenen en de casussen inhoudelijk nabespreken. Je kunt daarbij kiezen uit trainingsdagen op locatie of virtuele (online) trainingsdagen.

Is KYC/CDD (relatief) nieuw voor je? Dan adviseren we je drie trainingsdagen/masterclasses te volgen die zijn gericht KYC/CDD-analist-niveau:

1. Klantbeeld organisaties;
2. Geografisch risico; en
3. Reviews schrijven.

Ben je al vakbekwaam als KYC/CDD-analist en wil je je door ontwikkelen? Dan adviseren we je de volgende drie trainingsdagen/masterclasses te volgen die zijn gericht op KYC/CDD-expert-niveau:

4. Complexe structuren en signaleren UBO's;
5. Omgaan met verschillende klanttypes; en
6. Transactieanalyse.

Klik op bovenstaande links voor meer informatie over deze trainingen en de geplande data. De (online) trainingsdagen hebben een interactief karakter en bevatten naast de theorie ook uitgebreide casuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Er is voldoende ruimte om met elkaar in discussie te gaan en vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen.

Als je al in de academy zit, ontvang je een korting op bovengenoemde trainingen/masterclasses. Voor trainingen 1, 2 en 3 betaal je voor de klassikale variant €225 i.p.v. €295. Voor de online variant (virtual classroom) betaal je €199 i.p.v. €268.

Voor de trainingen 4, 5 en 6 betaal je voor de klassikale variant €326 i.p.v. €395. Voor de online variant (virtual classroom) betaal je €299 i.p.v. €368. Wil je gebruik maken van deze korting? Stuur dan een bericht naar contact@dukers-baelemans.nl of bel 088 - 82 88 788.

Materialen

 • Toegang tot de digitale leeromgeving (inhoud: zie 'Leervorm').
 • Studeren via onze app op smartphone of tablet. Of log in via je computer in ons online opleidingsportaal.

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst 1 jaar geldig. 

Certificaat

Wil je na het bestuderen van de CDD/KYC Academy je bekwaamheid aantonen? Dan kun je een 'proeve van bekwaamheid' aanvragen. In deze proeve van bekwaamheid laat jij aan de hand van een casus zien of jij de taken van een CDD/KYC professional beheerst en de benodigde kennis en vaardigheden bezit.

De KYC/CDD Academy bevat twee proeven van bekwaamheid: een op analist-niveau en een op expert-niveau. Beiden proeven van bekwaamheid bestaan uit een voorbereiding en een (telefonisch) gesprek van een uur met een ervaren professional en trainer. Onze trainer verwacht een sterke onderbouwing van signaleerde integriteitsrisico’s. Na het behalen van de proeve van bekwaamheid mag je jezelf gecertificeerd CDD/KYC-analist of -expert noemen.

Is CDD/KYC (relatief) nieuw voor je? Begin dan bijvoorbeeld met de proeve van bekwaamheid CDD/KYC analist. Ben je vervolgens klaar om de volgende stap te zetten? Ga dan voor de proeve van bekwaamheid CDD/KYC expert.

Let op: de investering voor zowel een proeve van vakbekwaamheid als een eventuele herkansing bedraagt €125.

Incompany

De CDD/KYC Academy biedt volop mogelijkheden voor maatwerk leeroplossingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de leertools in de academy uit te breiden met (online) klassikale trainingsdagen, case studies en kennisdeling door medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het webformulier op onze incompany pagina.

Startdata en locaties

CDD Academy

Prijs
€ 395
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

CDD
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.