Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 7357
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. CDD
 4. Introductie CDD/KYC (Wwft)
CDD

Introductie CDD/KYC (Wwft)

 • Vertaling wet- en regelgeving naar de adviespraktijk m.b.v. voorbeelden
 • Oefencasuïstiek en handige tips voor in de praktijk
 • Aantoonbare bekwaamheid opleidingsvereiste (art. 35 Wwft) na behalen kennistoets
 • Studievorm Digitaal
 • Studiebelasting 5 uur
 • Prijs € 99 (vrijgesteld van btw)

Customer Due Diligence (CDD)/Know Your Customer (KYC) is een essentiële voorwaarde voor een gezond financieel stelsel. Door de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft) en de druk van toezichthouders, is het bestrijden van financiële criminaliteit prioriteit bij Wwft-plichtige organisaties (zoals banken, beleggingsinstellingen, betaaldiensten, notarissen, accountants, belastingadviseurs en handelsondernemingen). Met het succesvol afronden van de opleiding Introductie CDD/KYC (Wwft) voldoe je aan het opleidingsvereiste van de Wwft (art 35).

Voor wie?

De Introductie CDD/KYC (Wwft) is bedoeld voor iedereen die in de financiële sector klantcontact heeft en/of op de werkvloer raakvlakken heeft met CDD. Ben je bijvoorbeeld accountmanager, private banker, belastingadviseur, accountant, notaris, medewerker compliance of werkzaam bij een beleggingsinstelling, betaaldienst of handelsonderneming? Dan is de Introductie CDD (Wwft) geschikt voor jou. 

Wil je je een stap verder ontwikkelen op CDD-gebied en op toepassingsniveau de taken en werkwijze van een bekwame CDD-analist leren beheersen? Dan is de CDD/KYC Academy geschikt voor jou.

 

 

 

 

Inhoud

In de Introductie CDD/KYC (Wwft) nemen we je in 3 e-learnings mee in de basisprincipes van CDD en de Wwft:

 • CDD (Wwft).
 • Het herkennen en melden van ongebruikelijke transacties.
 • De verantwoordelijkheden van de klant.

CDD is een actueel onderwerp in de financiële wereld; iedereen die klantcontact heeft, krijgt ermee te maken. Het is daarom van belang om op de hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving maar vooral ook te weten hoe je deze regelgeving in de praktijk toepast. Deze opleiding ondersteunt je hierbij door de wet- en regelgeving naar de praktijk te vertalen met behulp van herkenbare voorbeelden. Daarnaast krijg je diverse tips om het geleerde in de praktijk toe te passen. Door verschillende vragen, opdrachten en cases verwerk je de leerstof op een effectieve manier. Je rondt de e-learning af met een kennistoets van 15 meerkeuzevragen.

Resultaat

Na het doorlopen van de Introductie CDD/KYC (Wwft):

 • Ken je de globale bepalingen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft).
 • Weet je wat witwassen en terrorismefinanciering inhoudt.
 • Ben je op de hoogte van de vierde anti-witwasrichtlijn en de wijzigingen die deze met zich meebrengt.
 • Weet je wat in het financiële stelsel ieders verplichtingen zijn in de strijd tegen financiële criminaliteit.
 • Ken je de verschillende stappen die je moet ondernemen bij het aangaan van een nieuwe klantrelatie.
 • Weet je wat er moet gebeuren bij bestaande klanten wanneer het neerkomt op CDD.
 • Weet je hoe je ongebruikelijke transacties herkent en meldt.
 • Kun je verschillende 'kritieke' situaties herkennen en daar naar handelen.

Na het behalen van de kennistoets voldoe je aan het opleidingsvereiste (art. 35 Wwft). Dit vereiste bepaalt dat Wwft-plichtige ondernemingen en instellingen ervoor moeten zorgen dat hun medewerkers en dagelijks beleidsbepalers - voor zover relevant voor de uitoefening van hun taken - bekend zijn met de bepalingen van de Wwft en in staat zijn een ongebruikelijke transactie te herkennen.

Verschil met de CDD Academy

In de Introductie CDD (Wwft) leer je de basisbeginselen van CDD te beheersen. Wil je je een stap verder ontwikkelen op CDD gebied? Dan is de CDD Academy voor jou geschikt. Hier leer je op toepassingsniveau de taken en werkwijze van een bekwame CDD-analist te beheersen en blijf je continu relevant en actueel. 

Leervorm

Je ontvangt toegang tot de digitale leeromgeving ‘Introductie CDD/KYC (Wwft)’ met hierin de onderstaande 3 e-learnings en een afsluitende kennistoets:

 • CDD (Wwft).
 • Het herkennen en melden van ongebruikelijke transacties.
 • De verantwoordelijkheden van de klant.

Materialen

 • Toegang tot de digitale leeromgeving met hierin 3 e-learnings
 • Studeren via de app

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst 1 jaar geldig. 

Certificaat

Na het doorlopen van de e-learnings doe je een afsluitende kennistoets van 15 meerkeuzevragen. Slaag je voor de toets? Dan ontvang je een digitaal certificaat en voldoe je aan het opleidingsvereiste (art. 35 Wwft).

Vervolgopleidingen

CDD is een vakgebied met veel doorgroeimogelijkheden. Wil jij je ook verder ontwikkelen? Dan kun je je na het volgen van de Introductie CDD/KYC (Wwft) inschrijven voor de 1-daagse CDD masterclasses:

Startdata en locaties

Introductie CDD/KYC (Wwft)

Prijs
€ 99
Inbegrepen
 • Eén jaar toegang tot digitale leeromgeving
 • Studeren via de app
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

CDD
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.