Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
WEBSIZE Dukers Baelemans 6386
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. CDD
 4. Masterclass CDD Reviews schrijven
CDD

CDD: Reviews schrijven

 • Praktijkgerichte training, verzorgd door een ervaren trainer/CDD specialist
 • Digitale leeromgeving met ondersteunende theorie
 • Ruimte om vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen
 • Lesdagen 1 dag
 • Studievormen Klassikaal of virtual classroom
 • Prijs Vanaf € 268 (incl. btw en locatiekosten)

De financiële sector werkt continu aan het bestrijden van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Vanzelfsprekend hebben financieel professionals hierin een cruciale rol. Zij staan immers dagelijks in contact met relaties, kennen de klant als geen ander en hebben een signalerende rol waar het gaat om risico’s in het kader van CDD. Met als doel financieel professionals, conform AFM richtlijnen, een goede basis te geven op het gebied van CDD ontwikkelden we verschillende opleidingsonderdelen, waaronder een e-learning en diverse verdiepende masterclasses. Je kunt deze masterclass klassikaal of als virtual classroom volgen.

Inhoud

Van financieel professionals wordt verwacht dat zij inzicht hebben in de klant en haar situatie, motivaties, en drijfveren. Niet alleen in het kader van een goed advies, maar ook vanuit CDD perspectief is het essentieel dat je deze informatie ophaalt bij de klant. Het is belangrijk inzicht te krijgen in de (mogelijke) risico’s die een klant met zich meebrengt. Door deze risico’s goed in kaart te brengen en hier naar te handelen, draag jij bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel.

In deze masterclass staat het schrijven van een review centraal. Je leert welke rol monitoring en reviewen in het CDD beheersingsraamwerk hebben en je leert aan de hand van een stappenplan een review te schrijven. De workshop heeft een interactief karakter en omvat, naast de theorie, casuïstiek uit de praktijk. De trainer verbindt, vanuit het betreffende thema, theorie met de werkpraktijk.

Onderwerpen die behandeld worden:

 • Doel, aanleiding en frequentie van een review
 • Aandachtspunten, informatie en documentatie
 • Monitoren en review bij banken, levensverzekeraars en overige instellingen
 • Risicoklasse
 • Stappenplan voor het schrijven van een review

Om ervoor te zorgen dat je na de training in staat bent het geleerde in de praktijk te brengen leggen we in de middag de focus op voorbeeldsituaties in combinatie met houding, gedrag en het omgaan met weerstand.

Voorbereiding

Voorwaarde voor deelname aan deze masterclass is dat je beschikt over een goed basis kennisniveau van CDD. Heb je deze basiskennis nog niet, dan adviseren we je ter voorbereiding eerst de e-learning CDD (Wwft) te voltooien. Deze e-learning geeft voldoende basis voor deelname aan de masterclass.

Voor wie?

De masterclass Reviews Schrijven is bedoeld voor iedereen die in de financiële sector klantcontact heeft en/of op de werkvloer raakvlakken heeft met CDD. Ook voor mensen die een specifieke CDD functie hebben of ambiëren, legt deze workshop een mooie basis. De training is daarnaast uitstekend geschikt als periodieke training conform richtlijnen van de AFM.

Vervolgopleidingen

Wil je meerdere masterclasses CDD volgen? Dan adviseren we je de masterclasses in deze volgorde te volgen:

 1. Klantbeeld organisaties
 2. Geografisch risico
 3. Reviews schrijven

Bovenstaande masterclasses zijn ontwikkeld op junior niveau. Wil je je vervolgens kunnen verdiepen (op medior niveau), dan kun je nog onderstaande masterclasses op het gebied van CDD volgen:

Beschikbare leervormen

Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 16 september 2020 (09:30 - 16:30)
Locatie Bunnik
Startdatum
 • 28 oktober 2020 (09:30 - 16:30)
Locatie Utrecht
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 01 september 2020 (09:30 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
Startdatum
 • 30 september 2020 (09:30 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk. Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

CDD
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.