De Nieuwe Risico Professional (module 1)

De wereld van de adviseur verandert met de dag. De vraag hoe je jouw toegevoegde waarde als zakelijk adviseur kunt vergroten is actueler dan ooit. De leergang De Nieuwe Risico Professional biedt jou kennis en vaardigheden om het verschil te kunnen maken voor jouw klanten. Je leert risicomanagement toe te passen in je dagelijkse adviespraktijk. Hierdoor maak je de transitie van zakelijk adviseur naar De Nieuwe Risico Professional.

Als De Nieuwe Risico Professional ben je sparring partner van ondernemers. Je plaatst het business model van organisaties centraal en je bekijkt risico’s in het licht van strategische doelstellingen. Ondernemen is per definitie risico’s nemen, maar hoe moeten organisaties met deze risico’s omgaan? Juist wel of juist niet verzekeren? Jij helpt dit soort keuzes maken.

De volledige leergang De Nieuwe Risico Professional bestaat uit 3 modules die los van elkaar te volgen zijn. De prijs van module 1 bedraagt € 895. Bij je inschrijving ontvang je het boek ‘Risicomanagement vanuit het dynamisch business model’ van Lisanne Vroom.


 • Vergroot jouw toegevoegde waarde als zakelijk adviseur
 • Direct toepasbaar in de praktijk
 • Voorbereiding op NEN-ERA certificatie Erkend Risicoadviseur
Contactdagen
3 dagen
Doorlooptijd
16 weken
Prijs
€ 895

Inhoud De Nieuwe Risico Professional (module 1)

De volledige leergang De Nieuwe Risico Professional bestaat uit 3 modules. Tijdens module 1 maak je uitgebreid kennis met de theorie rondom risicomanagement. We gaan in op het volledige proces om tot een goed risicomanagement advies te komen, de hulpmiddelen die je daarbij kunt gebruiken en de benodigde vaardigheden om de dienst risicomanagement in de markt te zetten. Vanuit de theorie maken we continu de slag naar jouw dagelijkse adviespraktijk als zakelijk adviseur.

Bekijk hier het introductiefilmpje

Programma

 • Online Kick off: in een webinar neemt de trainer je mee in de opbouw van module 1. Ook legt hij uit wat er van jou als cursist verwacht wordt. Tijdens deze interactieve sessie is er uiteraard ook gelegenheid om jouw eventuele vragen te stellen.
 • Contactdagen: als voorbereiding op de 3 plenaire contactdagen bestudeer je een aantal onderwerpen in de digitale leeromgeving. Tijdens de contactdagen gaan we dieper in op de theorie en maken we de slag naar jouw dagelijkse adviespraktijk. De onderwerpen van de contactdagen zijn:
  • Dag 1: ‘algemeen risicomanagement’ en ‘contextueren & profileren’.
  • Dag 2: ‘inventariseren & identificeren’ en ‘evalueren, analyseren & profileren’.
  • Dag 3: ‘beheren & implementeren’, ‘controleren & modificeren’ en ‘communiceren, enthousiasmeren & formeren’.
 • Gedurende module 1 werk je aan een groepsopdracht. Vanuit de theorie werk je met jouw groep gefaseerd toe naar het opstellen van een risicomanagementrapport.
 • Je rondt module 1 af met een theoretische eindtoets en het inleveren van het risicomanagement adviesrapport (groepsopdracht).

Voorbereiding

Als voorbereiding op de plenaire contactdagen vragen we je steeds om een aantal onderwerpen in de digitale leeromgeving door te nemen. Daarnaast werk je na iedere plenaire contactdag aan de groepsopdracht. Doordat er steeds 5 weken tussen de plenaire contactdagen zit, heb je voldoende ruimte om de bijbehorende (studie)belasting te spreiden. Daardoor kun je deze opleiding goed met jouw werk combineren.

Certificaat

Na de succesvolle afronding van module 1 ontvang je het deelcertificaat ‘De Nieuwe Risico Professional-Theorie’. Voorwaarden hiervoor zijn aanwezigheid bij de 3 trainingsdagen en het behalen van een voldoende voor de theoretische toets en de groepsopdracht.

Module 2 en 3

Module 2 richt zich op het toepassen van de kennis en vaardigheden uit module 1 in een individuele praktijkopdracht. Je stelt stapsgewijs en op methodische wijze een risicomanagement adviesrapport en plan van aanpak op voor een opdrachtgever. Module 2 kent 3 contactdagen en een doorlooptijd van 26 weken. Behaal je een voldoende voor je kennistoets en (de presentatie van) jouw risicomanagement adviesrapport? Dan ontvang je het deelcertificaat ‘De Nieuwe Risico Professional-Praktijk’. Heb je module 1 en 2 succesvol afgerond? Dan ontvang je het diploma ‘De Nieuwe Risico professional’ van Dukers & Baelemans.

In module 3 bereiden we je in 1 contactdag optimaal voor op het examen van de NEN-ERA certificering. Door het behalen van dit examen kun jij profileren als Erkend Risicoadviseur. Aansluitend aan module 3 kun je het NEN-ERA examen aanvragen; dit bestaat uit een individueel assessment. Het examen is geen onderdeel van module 3.

Uitgebreide informatie over module 2 en 3 vind je binnenkort op onze website.

Incompany mogelijkheden

Het is mogelijk deze leergang incompany te laten verzorgen. Voor meer informatie neem je contact op met één van onze accountmanagers via telefoonnummer 088 – 82 88 788. Wij bekijken dan samen met jou de mogelijkheden.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens