De Nieuwe Risico Professional

De wereld van de adviseur verandert met de dag. De vraag hoe je van betekenis kunt zijn voor jouw klanten is actueler dan ooit. In een periode waarin verzekeraars steeds terughoudender worden in het verzekeren van risicovolle sectoren en beroepen wordt risicomanagement steeds belangrijker. Daarnaast gaat het in de toekomst minder om productverkoop maar meer om (totaal)advies aan de klant. De leergang De Nieuwe Risico Professional biedt jou de kennis en vaardigheden om het verschil te kunnen maken voor jouw zakelijke klanten.

Je leert risicomanagement toe te passen in je dagelijkse adviespraktijk. Als dé sparring partner van de ondernemer plaats je zijn business model centraal en bekijk je risico’s in het licht van strategische doelstellingen. Ondernemen is per definitie risico’s nemen, maar hoe moet de ondernemer met deze risico’s omgaan? Juist wel of juist niet verzekeren? Jij helpt dit soort keuzes maken.

Bij je inschrijving voor deze opleiding ontvang je het boek ‘Risicomanagement vanuit het dynamisch business model’ van Lizanne Vroom.


 • Vergroot jouw toegevoegde waarde als zakelijk adviseur
 • Direct toepasbaar in de praktijk
 • Voorbereiding op certificatie Erkend Risicoadviseur
Contactdagen
3 dagen
Doorlooptijd
17 weken
Prijs
€ 895

Inhoud De Nieuwe Risico Professional

In de leergang De Nieuwe Risico Professional maak je uitgebreid kennis met de theorie rondom risicomanagement. We behandelen het volledige proces en de principes van risicomanagement. We reiken je tools aan die je kunt inzetten en je leert hoe je je klant enthousiast maakt. Vanuit de theorie maken we continu de slag naar jouw dagelijkse adviespraktijk als zakelijk adviseur.

Programma

 • Persoonlijke intake: ongeveer 3 weken voor de eerste contactdag neemt de trainer telefonisch contact met je op. Hij licht de opbouw van de module aan je toe en legt uit wat er van jou als cursist verwacht wordt. Tijdens dit gesprek is er uiteraard ook gelegenheid om jouw eventuele vragen te stellen.
 • Contactdagen: als voorbereiding op de 3 plenaire contactdagen bestudeer je een aantal onderwerpen in de digitale leeromgeving. Tijdens de contactdagen gaan we dieper in op de theorie en maken we de slag naar jouw dagelijkse adviespraktijk. De onderwerpen van de contactdagen zijn:
  • Dag 1: ‘algemeen risicomanagement’ en ‘contextueren & profileren’.
  • Dag 2: ‘inventariseren & identificeren’ en ‘evalueren, analyseren & profileren’.
  • Dag 3: ‘beheren, rapporteren & implementeren’, ‘controleren & modificeren’ en ‘communiceren, enthousiasmeren & formaliseren’. 
 • Gedurende de leergang werk je aan een groepsopdracht. Vanuit de theorie werk je met jouw groep gefaseerd toe naar het opstellen van een risicomanagementrapport.
 • Je rondt de leergang af met een theoretische eindtoets en het inleveren van het risicomanagement adviesrapport (groepsopdracht).

Voorbereiding

Als voorbereiding op de plenaire contactdagen vragen we je steeds om een aantal onderwerpen in de digitale leeromgeving door te nemen. Daarnaast werk je na iedere plenaire contactdag aan de groepsopdracht. Doordat er steeds 5 weken tussen de plenaire contactdagen zit, heb je voldoende ruimte om de bijbehorende (studie)belasting te spreiden. Daardoor kun je deze opleiding goed met jouw werk combineren.

Certificaat

Na de succesvolle afronding van de leergang ontvang je het deelcertificaat ‘De Nieuwe Risico Professional-Theorie’. Voorwaarden hiervoor zijn aanwezigheid bij de 3 trainingsdagen en het behalen van een voldoende voor de theoretische toets en de groepsopdracht.

Certificatie Erkend Risicoadviseur

De Nieuwe Risico Professional behandelt het volledige proces en de principes van risicomanagement. Je bent daarmee in voldoende mate voorbereid op het kennisexamen van de NEN voor Erkend Risicoadviseur. Naast het kennisexamen bestaat dit certificeringstraject uit het indienen van een rapport en een assessment gebaseerd op het ingediende rapport. Het NEN certificeringstraject is geen onderdeel van De Nieuwe Risico Professional. Je kunt je na afronding van De Nieuwe Risico Professional wel zelfstandig voor dit traject aanmelden.

Incompany mogelijkheden

Het is mogelijk deze leergang incompany te laten verzorgen. Voor meer informatie neem je contact op met één van onze accountmanagers via telefoonnummer 088 – 82 88 788. Wij bekijken dan samen met jou de mogelijkheden.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens