Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 6715
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Duurzaamheid
 4. Masterclass Gespreksvaardigheden duurzaam wonen
Duurzaamheid

Masterclass Gespreksvaardigheden duurzaam wonen

 • Duurzaamheid in je adviespraktijk: van denken naar doen
 • Praktische tips voor structuur en opbouw van je gesprek
 • Krijg jouw klant in beweging en versterk jouw toegevoegde waarde
 • Studievormen Klassikaal of virtual classroom
 • Lesdagen 1 dag
 • Prijs Vanaf € 268 (vrijgesteld van btw en incl. locatiekosten)

Het verduurzamen van woningen is een thema met grote maatschappelijke relevantie dat niet meer is weg te denken. Iedere consument krijgt er vroeg of laat mee te maken. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de noodzaak om te gaan verduurzamen. Maar met bewustwording alleen komen we er niet. Het is belangrijk om nu de stap te gaan zetten naar 'doen'. Jouw bijdrage is hierin van grote toegevoegde waarde. Jij kunt jouw klanten in beweging brengen hun woning te verduurzamen. Dit is niet alleen in het belang van het klimaat en jouw klant, maar versterkt ook jouw toegevoegde waarde als financieel adviseur.

In deze masterclass leer je hoe je dit doet zonder op de stoel te gaan zitten van een technisch adviseur. Het gesprek met de klant staat hierbij centraal. Je ontvangt praktische tips en adviezen van een ervaren trainer in de adviespraktijk. En we gaan natuurlijk 'doen'! Je kunt deze masterclass klassikaal of in een virtual classroom volgen.

Inhoud

De volgende onderdelen komen in deze masterclass aan bod:

 • Waar begint het succes? Invloed van jouw persoonlijke overtuiging aan de hand van stellingen en interactie.
 • In de e-learning Adviseur Duurzaam Wonen deed je reeds kennis op over de technische mogelijkheden van de verduurzaming van de woning. Deze mogelijkheden breiden in snel tempo uit. Je ontvangt praktische tips voor de beste websites om jouw kennis up te date te houden.
 • Hoe presenteer je de klant jouw dienstverlening op het gebied van duurzaam wonen op een pakkende en motiverende manier? 
 • Hoe motiveer je jouw klant om in beweging te komen?
 • Hoe ga je om met klantbezwaren?
 • Hoe doorloop je samen met je klant het digitale stappenplan voor het verduurzamen van de woning? Met dit stappenplan doe je samen met jouw klant een eerste huisscan met betrekking tot de te nemen verduurzamingsmaatregelen, de kosten en de te verwachten besparingen. 

Na het behandelen van de theorie ga je onder begeleiding van een ervaren trainer uit de adviespraktijk aan de slag met het oefenen van jouw vaardigheden. 

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor de financieel adviseur die met zijn/haar klant in gesprek gaat over het (financieren van) de verduurzaming van de woning.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op deze masterclass is het noodzakelijk dat je de e-learning Adviseur Duurzaam Wonen met succes hebt afgerond.

Resultaat

Na het volgen van de masterclass Gespreksvaardigheden duurzaam wonen beschik je over de juiste gespreksvaardigheden om jouw klant in beweging te brengen om de woning te verduurzamen.

PE-punten

Het volledig afronden van deze masterclass levert je de volgende PE-punten op:

 • SEH: 6 punten PE SEH categorie B

De PE SEH- punten melden wij op verzoek aan. Stuur hiervoor een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl o.v.v. je SEH-nummer.

Materialen

Als onderdeel van deze masterclass ontvang je:

 • Een Powerpoint presentatie.
 • Een budgetteringstool waarmee je voor jouw klant een inkomens- en uitgavenoverzicht maakt Met behulp van de tool geef je jouw klant inzicht in het effect van verduurzamingsmaatregelen op de energielasten. De budgetteringstool is een handig middel om het niet alleen over hypotheeklasten te hebben, maar over woonlasten.

Beschikbare leervormen

Inbegrepen
 • Powerpoint presentatie
 • Budgetteringstool

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Inbegrepen
 • Powerpoint presentatie
 • Budgetteringstool

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

Duurzaamheid
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.