E-learning AVG & Security Awareness

Security Awareness is de mate waarin medewerkers in staat zijn om informatieveiligheidsincidenten te voorkomen en af te wenden. Daarbij is het verantwoordelijkheidsgevoel van medewerkers bij informatiebeveiliging essentieel. De focus van Security Awareness ligt dus vooral op bewustwording. Daarnaast stellen we jou in staat om op de juiste manier met security om te gaan. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Want wat is informatieveiligheid en wanneer is iets veilig? Voor welke gegevens geldt dit eigenlijk? En nog belangrijker; wat betekent dit voor mijn eigen gegevens en privacy? We nemen je in deze e-learning mee in de wereld van privacy en internet security en vertellen je hoe jij hier goed mee om gaat. In de expert variant komt daar als extra toevoeging een verdieping op de AVG bij en informatie over wat jij hier mee kan/moet als leidinggevende.


 • Interactieve e-learning
 • Tips die je helpen om security awareness op de juiste wijze toe te passen
 • Gebaseerd op de laatste inzichten

Inhoudsopgave

Studievorm
Digitale zelfstudie
Tijdsbesteding
3 uur
Prijs
€ 69

Inhoud

Het gaat vaak mis op het gebied van beveiliging door onwetendheid en onjuist handelen van mensen. Denk aan phishing mails waarop wordt geklikt, mensen die hun laptop kwijt raken of het delen van informatie met mensen die hier niet toe geautoriseerd zijn. Niet iedereen is zich bewust van zijn eigen rol op het gebied van Security Awareness, maar daar draagt deze e-learning aan bij.

Ook de AVG, een hot item van de laatste jaren speelt een rol in deze e-learning. De AVG verplicht bedrijven, stichtingen en overheden om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens van klanten, medewerkers en overige relaties. Het is belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent en weet hoe hiermee om wordt gegaan in jouw organisatie.

In deze e-learning komen verschillende elementen van de AVG en Security Awareness voorbij. Dit helpt jou om een beter beeld te krijgen van jouw rol in het kader van AVG en Security Awareness. Alleen al het herkennen van risicovolle situaties helpt jou om bewustzijn te creëren en daardoor beter te handelen. In de expert versie wordt daarnaast meer verdieping gegeven op de AVG en de impact die dit heeft voor een organisatie en voor jou als leidinggevende. Deze versie is daarom meer geschikt voor mensen met een leidinggevende positie, die binnen deze positie ook te maken hebben met handhaving van het AVG beleid.

Inhoud AVG & Security Awareness

 • Jouw privacy
  In dit stuk besteden we aandacht aan wat privacy inhoudt, welke gegevens er over mensen worden verzameld en waarom. Verder lichten we de belangrijkste wet- en regelgeving op het vlak van privacy toe. Daarbij geven we je ook tips over hoe je op een goede wijze met privacy om kan gaan.
 • AVG en jouw werk
  Hierin besteden we aandacht aan de AVG. Binnen deze wet zijn een aantal belangrijke punten die we nader toelichten. Denk aan wat persoonsgegevens zijn en hoe deze verwerkt mogen worden. Ook lichten we nader toe wat voor impact dit heeft op jouw werk en wat er gebeurt wanneer de AVG niet wordt nageleefd. Tot slot besteden we aandacht aan de meldplicht, rechten van betrokkenen en beveiligingsmaatregelen. Ook hier geldt dat je tips mee krijgt over hoe je de AVG op de juiste manier toepast in jouw werk.

Inhoud AVG & Security Awareness Expert
Deze e-learning bestaat uit dezelfde onderdelen als de basis module. Aanvullend hierop is de verdiepingsslag op het gebied van AVG.

 • Verdieping op de AVG
  In dit stuk duiken we dieper in de AVG. Wat zijn de belangrijkste grondslagen van de wet? Wat zijn de taken van een functionaris gegevensbescherming? Hoe zit het met Privacy by design & by default. Ook de verantwoordelijkheden in het kader van AVG en overige aandachtspunten komen langs.

Doelgroep
De e-learning AVG & Security Awareness is geschikt voor iedereen. De e-learning AVG & Security Awareness expert is bedoeld voor leidinggevenden het AVG beleid binnen de organisatie moeten handhaven.

Vervolg
De e-learning AVG en Security Awareness maakt onderdeel uit van ons opleidingsaanbod voor de Nieuwe Financieel Professional. Hiermee zorgen wij ervoor dat jouw kennis en vaardigheden altijd up-to-date zijn. Zo kun jij optimaal inspelen op de continue veranderende markt en ben je optimaal voorbereid op de toekomst. Benieuwd naar ons complete aanbod? Bekijk dan onze pagina over de Nieuwe Financieel Professional.

Onze leervormen

E-learning AVG & Security Awareness - basis

Hier kijken we naar privacy, wat dit inhoudt, welke gegevens er over mensen worden verzameld en waarom. We lichten de belangrijkste wet- en regelgevin…

Lees meer

E-learning AVG & Security Awareness - basis

Hier kijken we naar privacy, wat dit inhoudt, welke gegevens er over mensen worden verzameld en waarom. We lichten de belangrijkste wet- en regelgeving op dit vlak toe met tips hoe je hier goed mee om kan gaan. Daarnaast lichten we belangrijke punten van de AVG wet uit en laten we zien welke impact dit heeft op jouw werk en wat er gebeurt wanneer de AVG niet wordt nageleefd. Tot slot besteden we aandacht aan de meldplicht, rechten van betrokkenen en beveiligingsmaatregelen.

E-learning AVG en Security Awareness - expert

Deze e-learning bestaat uit dezelfde onderdelen als de basis module. Aanvullend hierop duiken we dieper in de AVG. Wat zijn de belangrijkste grondslag…

Lees meer

E-learning AVG en Security Awareness - expert

Deze e-learning bestaat uit dezelfde onderdelen als de basis module. Aanvullend hierop duiken we dieper in de AVG. Wat zijn de belangrijkste grondslagen van de wet? Wat zijn de taken van een functionaris gegevensbescherming? Hoe zit het met Privacy by design & by default. Ook de verantwoordelijkheden in het kader van AVG en overige aandachtspunten komen langs.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens