E-learning Data science

Bij bijna alles wat mensen doen, wordt er op enige wijze data vastgelegd. Het kunnen gebruiken van deze data is een vaardigheid die steeds waardevoller wordt. Maar hoe kom je aan de juiste data? Hoe moet je deze bewerken? Hoe moet je deze analyseren? En hoe moet je de resultaten interpreteren en overbrengen? Antwoord op deze vragen vind je in de e-learning Data science.

Na het  volgen van de e-learning Data science weet jij hoe je de juiste informatie boven tafel krijgt en weet je deze informatie optimaal over te brengen op anderen. De e-learning is daarmee geschikt voor iedereen die deze vaardigheden onder de knie wilt krijgen.


 • Praktisch ingestoken e-learning; breng de theorie gelijk in de praktijk
 • Geen statistische software nodig
 • Gebaseerd op de laatste inzichten

Inhoudsopgave

Studievorm
Digitale zelfstudie
Tijdsbesteding
24 uur
Prijs
€ 99

Inhoud

Wil jij je ontwikkelen in het gebruik van data? Dan ontkom je er niet aan om aan de slag te gaan met statistische methoden en technieken. Welke zijn er? Waar gebruik je ze voor? En wat geven ze voor inzichten? Als je mee wilt in de ontwikkeling van data-gedreven bedrijfsvoering, dan zul je tot op zekere hoogte bekend moeten zijn met statistische methoden.

Veel vragen die je jezelf namelijk stelt, kun je met de juiste analyses beantwoorden. Weet je bijvoorbeeld welke klanten het grootste royementsrisico hebben, dan kun je hier een marketingbudget op afstemmen. Stel dat je kunt voorspellen welke klanten het meest waarschijnlijk te maken krijgen met een bepaald schadegeval. Zou het dan niet mooi zijn om deze klanten te kunnen benaderen met een preventie-advies?

De e-learning Data science geeft je op toegankelijke wijze juist de benodigde kennis om deze vragen te beantwoorden. Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van databewerking, analyse en visualisatie van je bevindingen.

Opbouw
De e-learning Data science bestaat uit verschillende thema's en een afsluitende toets:

 • Databronnen en databewerking
  Je leert meer over wat waardevolle data is, hoe je data kunt bewerken en hoe je verschillende databronnen aan elkaar kunt koppelen.
 • Statistische toetsen
  Je leert wanneer je welke statistische toets moet gebruiken om jouw vragen te beantwoorden. Je start met de meest voorkomende en meest relevante statistische methoden (t-toets, variantie-analyse, correlatie) en leert bij elke toets hoe je de resultaten moet interpreteren.
 • Visualisaties
  Je leert meer over de mogelijkheden van het visualiseren van resultaten. Hoe pak je dit aan en welke visualisatie past het beste bij welk type resultaten?

Ieder thema en iedere afzonderlijke statistische toets bestaat uit een introductie met de uitleg van de leerdoelen en wat je kunt verwachten in het betreffende thema. Daarna volgt de theorie met daaraan gekoppeld verwerkingsopdrachten om de stof eigen te maken. Ieder thema sluit af met een aantal opdrachten, waarbij je via oefeningen in Excel de stof in de praktijk leert te brengen. De e-learning wordt afgesloten met een eindtoets.

Doelgroep
Data is steeds belangrijker in onze werkomgeving, zo ook in de financiële dienstverlening. Dit maakt het steeds relevanter om in staat te zijn om uit grote datasets de juiste informatie te kunnen filteren. De e-learning Data science is bedoeld voor iedereen die deze vaardigheid onder de knie wil krijgen.

Vervolg
De e-learning Data Science maakt onderdeel uit van ons opleidingsaanbod voor de Nieuwe Financieel Professional. Hiermee zorgen wij ervoor dat jouw kennis en vaardigheden altijd up-to-date zijn. Zo kun jij optimaal inspelen op de continue veranderende markt en ben je optimaal voorbereid op de toekomst. Benieuwd naar ons complete aanbod? Bekijk dan onze pagina over de Nieuwe Financieel Professional.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens