E-learning Fiscale aspecten

Om als adviseur echt een gesprekspartner te kunnen zijn voor zakelijke klanten, dienen professionals in de zakelijke financiële dienstverlening bekend te zijn met de relevante fiscale wet- en regelgeving voor ondernemingen. De module Fiscale aspecten is een module voor (startende) adviseurs bedrijfsfinancieringen met voorkennis van bedrijfseconomische basisbegrippen. De module biedt – naast theoretische kennis – voorbeelden en tips die je direct in de adviespraktijk kunt toepassen. Hij is geschikt voor professionals die werkzaam zijn in het zakelijk segment van de financiële sector. Daarnaast kan daarnaast iedereen die vanuit zijn of haar interesse een stevige basis wil leggen op het gebied van de meest relevante fiscale aspecten voor ondernemers deze module volgen.

Meer weten over ons totale opleidingsaanbod op het gebied van financieel advies voor het MKB? Kijk dan hier.


  • Inzicht in veelvoorkomende fiscale constructies ondernemer en onderneming
  • Direct toepasbaar in jouw adviespraktijk
  • Slim leren met Brainpower en Learning analytics
Studievorm
Digitale zelfstudie op HBO-niveau
Studiebelasting
ca. 15 uur
Prijs
€ 142

Inhoud van de opleiding

Ondernemers maken hun keuze voor een ondernemingsvorm vaak op grond van fiscale faciliteiten en constructies uit het Nederlandse belastingstelsel. In dat kader worden in deze module onderwerpen behandeld zoals de werking van het Nederlandse belastingstelsel, belastingen zoals de inkomsten-, vennootschaps- en omzetbelasting en de winstbepaling. Ook worden veelvoorkomende fiscale faciliteiten en constructies behandeld zoals fiscale reserves en de TBS-regeling.

Zakelijk opleidingsaanbod
Wij bieden naast de module Fiscale aspecten verschillende zakelijke opleidingsmodules aan (Jaarrekening lezen, Kredietbehoefte en financieringsvormen, Integrale bedrijfsanalyse, Juridische aspecten en Cashmanagement). Deze stellen jou in staat om los van elkaar specifieke (onderontwikkelde) aspecten extra aandacht te geven. Een combinatie van de modules legt juist een goede basis om tot een overall integraal advies te komen.
Beheer je de basis in voldoende mate? Dan kun je kiezen voor de vervolgopleiding Post-HBO Financieringsadviseur MKB. Een randvoorwaarde voor deelname aan deze opleiding is een positief resultaat op de entreetoets die gebaseerd is op de zes zelfstudiemodules.

Leeropbrengst

Na het bestuderen van de module Fiscale aspecten heb je de meest relevante basiskennis opgedaan over de werking van het Nederlandse belastingstelsel in relatie tot de ondernemer/onderneming en de gekozen rechtsvorm. Ook ben je bekend met veelvoorkomende fiscale faciliteiten en constructies.

Leermethode

De rijke content in de digitale leeromgeving biedt je de mogelijkheden om op basis van leerbehoefte gepersonaliseerd te studeren. De zelfstudiemodule bestaat uit een mix van theorie, voorbeelden, vragen, tips en infographics. Zo zorgen de infographics bijvoorbeeld voor een visuele ondersteuning van de theorie met als doel de samenhang tussen de onderwerpen toe te lichten. De theorie, voorbeelden en tips zijn gericht op een marktbrede inzet en zijn daarom gebaseerd op veelvoorkomende situaties en aandachtsgebieden uit de praktijk.

Incompany mogelijkheden

Deze module is (in combinatie met de andere zakelijke zelfstudiemodules) voor incompany-trajecten te combineren met contactdagen. Tijdens deze contactdagen maakt een ervaren trainer de vertaalslag van de theorie naar de adviespraktijk. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie over een module? Neem dan contact op met ons opleidingscentrum via 088 - 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens