E-learning Scrum

Agile werken is in opkomst, overal om je heen hebben mensen het erover. Want in een tijd waarin flexibel en projectmatig werken steeds belangrijker wordt, kan Agile werken jou en jouw organisatie helpen om efficiënt te werken. Scrum is een vorm van Agile werken. Maar wat is het precies? En welke voordelen heeft het ten opzichte van traditionele werkvormen?

Deze e-learning Scrum is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in een omgeving waar veel op een projectmatige manier wordt gewerkt. Scrum kan jou en jouw organisatie helpen om dit nog efficiënter aan te pakken. Na afronding van de e-learning heb je namelijk een basis gelegd die je helpt om te begrijpen wat Scrum is en hoe je volgens de Scrum methodiek te werk gaat.   


  • Laagdrempelige en interactieve e-learning
  • Volledig beeld van het scrumproces
  • Handige geluidsfragmenten met verdieping op de theorie

Inhoudsopgave

Studievorm
Digitale zelfstudie
Tijdsbesteding
5 uur
Prijs
€ 69

Inhoud

Gedurende deze e-learning nemen we je mee in de beginselen van Agile en Scrum. Je leert verbanden te leggen tussen de begrippen die we introduceren. Je weet bijvoorbeeld wat een Sprint is, waar deze uit bestaat, maar ook wie ervoor verantwoordelijk is. Aan het eind van deze online training kun je de verschillende rollen binnen een scrumteam herkennen en benoemen en ken je de verschillende activiteiten en hulpmiddelen die horen bij het Scrum framework. Zo ben je na deze e-learning Scrum in staat te functioneren binnen een Scrum ontwikkelteam. Je wordt dus niet opgeleid tot Scrum Master of Product Owner, maar beschikt wel over een mooie Scrum fundering.

Opbouw e-learning Scrum
De e-learning Scrum bestaat uit een aantal thema’s:

  • Een introductie in Agile/Scrum

Je weet hoe Agile is ontstaan en krijgt inzicht in enkele Agile principes. Daarnaast wordt er een vergelijking gemaakt tussen traditionele manieren van werken en de Agile manier van werken.  Agile werken kan op verschillende manieren en Scrum is hier één voorbeeld van. Deze e-learning staat verder volledig in het teken van Scrum.

  • De rollen

Je leert meer over de rollen binnen een Scrum Team. Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden en over welke eigenschappen moet je beschikken om successen te behalen.

  • De activiteiten

Je komt alles te weten over de activiteiten die onderdeel uitmaken van Scrum. Je weet aan het einde wat een Sprint, Sprintplanningsbijeenkomst, Daily Scrum, Sprint Retrospective en Sprint Review is en wat de doelen zijn van deze activiteiten.

  • De hulpmiddelen

Je leert meer over de hulpmiddelen die er zijn en weet hoe je deze binnen Scrum kunt gebruiken.

Deze thema’s worden behandeld aan de hand van theorie, illustraties, voorbeelden en vragen. Aan het eind van de e-learning Scrum vind je een oefentoets. Deze kun je gebruiken als voorbereiding op het examen wanneer je een praktijkopleiding gaat volgen tot bijvoorbeeld Scrum Master. Ga je niet op examen, dan kun je de toets gebruiken om jouw opgedane kennis te toetsen.

Doelgroep e-learning Scrum
De e-learning Scrum is bedoeld voor iedereen die op de werkvloer wordt geconfronteerd met Agile werken en hier meer over wil weten. De e-learning biedt een basis die je helpt om te begrijpen wat Scrum werken inhoudt, wat het bijdraagt en hoe je het aanpakt. 

Vervolg
De e-learning Scrum maakt onderdeel uit van ons opleidingsaanbod voor de Nieuwe Financieel Professional. Hiermee zorgen wij ervoor dat jouw kennis en vaardigheden altijd up-to-date zijn. Zo kun jij optimaal inspelen op de continue veranderende markt en ben je optimaal voorbereid op de toekomst. Benieuwd naar ons complete aanbod? Bekijk dan onze pagina over de Nieuwe Financieel Professional.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens