Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Echtscheidingsadvies (RFEA)
 4. Examentraining Leergang RFEA Particulier - casuïstiek
Echtscheidingsadvies (RFEA)

Examentraining Leergang RFEA Particulier - casuïstiek

 • Bespreken succesvolle aanpak casusopdracht en mondeling
 • Intensieve voorbereiding op het mondeling examen
 • Opfrissen van voorkennis
 • Studievormen Klassikaal
 • Lesdagen 1 dag
 • Prijs € 385

Het examen RFEA Particulier bestaat uit twee delen: een multiple choice examen en een casusopdracht gevolgd door een mondeling examen. Bereid je optimaal voor op het casuïstiekgedeelte van het RFEA examen met de Examentraining Leergang RFEA Particulier – casuïstiek. Voorafgaand aan de trainingsdag ontvang je een met het examen vergelijkbare casus als huiswerk. Je ontvangt uitgebreide feedback op de uitwerking van deze casus. Tijdens de trainingsdag trainen we intensief de aanpak en benodigde kennis van het mondelinge examen. Dit doen we aan de hand van de casus. Met deze examentraining verhoog je jouw slagingskans. Of je nu voor de eerste keer examen doet of gaat herkansen.

Inhoud

Je staat tijdens de examentraining uitgebreid stil bij de vermogensverdeling/verrekening (incl. het nieuw huwelijksvermogensrecht) en CBI berekening, op het examen goed voor 4 tot 5 punten. Ook wordt geoefend met andere veel voorkomende examenonderwerpen, zoals bijvoorbeeld de fiscale behandeling van de onverdeelde eigen woning en het wel/niet toepassen van een IB latentie bij de verdeling/verrekening van een lijfrente.

Let op!
Cursisten die op dit moment de Leergang RFEA Particulier volgen hoeven zich niet voor deze examentraining in te schrijven. De examentraining maakt deel uit van de Leergang en wordt gegeven tijdens de vijfde contactdag van module 2.

Voor wie?

De examentraining is geschikt voor kandidaten die gaan deelnemen aan het casuïstiekgedeelte van het RFEA Particulier examen. Door het volgen van de examentraining casuïstiek van de Leergang RFEA Particulier bereid je je uitstekend voor op zowel de schriftelijke uitwerking als het mondeling van het casuïstiekgedeelte van het RFEA examen. Tijdens de trainingsdag bespreek je samen met een ervaren trainer en je vakgenoten de belangrijkste onderdelen van een oude examencasus en leer je de meest succesvolle aanpak van het mondeling examen.

Examen

Het RFEA Particulier examen wordt afgenomen door de Stichting RFEA. 

Voorbereiding

Om van de examentraining een succes te maken is het belangrijk dat je goed bent voorbereid. Dat betekent dat je:

 • De syllabi RFEA Particulier hebt bestudeerd.
 • De oude examencasus en het bijbehorende richtlijnantwoord goed hebt doorgenomen.
 • Drie à vijf vragen hebt bedacht die naar aanleiding van de oude examencasus op het mondeling examen gesteld zouden kunnen worden.

Beschik je niet over de syllabi RFEA Particulier om je voor te bereiden? Bestel de digitale syllabi dan gratis mee via het inschrijfformulier. Wil je graag de papieren syllabi bestellen (€ 85)? Neem dan contact met ons op via contact@dukers-baelemans.nl.

PE-punten

Met het volgen van de Examentraining Leergang RFEA Particulier - casuïstiek kun je de volgende PE-punten behalen:

 • MfN: 6 PE-punten.

Voor het Mfn register geldt: bij aanmelding geef je aan dat je punten wilt accrediteren. Ook geef je dat aan bij onze docent, die je aanwezigheid vastlegt in onze systemen. Zelf meld je de behaalde punten aan bij MfN en wij bevestigen je aanwezigheid.

Korting

Het examen RFEA Particulier bestaat uit twee delen: een multiple choice examen en een casusopdracht gevolgd door een mondeling examen. Wil je jezelf ook optimaal voorbereiden op het multiple choice van het RFEA examen? Schrijf je dan ook in voor de Examentraining Leergang RFEA Particulier – multiple choice. Indien je jezelf voor beide examentrainingen inschrijft, ontvang je van ons 10% korting over beide examentrainingen. Stuur hiervoor een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl.

Startdata en locaties

Examentraining RFEA Particulier - Casuïstiek

Prijs
€ 385
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 22 september 2022 (09:30 - 16:30)
Locatie Bunnik
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

Echtscheidingsadvies (RFEA)
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans