Dukers Baelemans 6715
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. Erkend financieel adviseur (SEH)
  4. Hypotheekacceptatie
Erkend financieel adviseur (SEH)

Hypotheekacceptatie

  • Alle actuele kennis en (wettelijke) vereisten voor verantwoorde hypotheekacceptatie
  • Praktische, hands-on opleiding gericht op praktijktoepassing
  • Inzicht in alle relevante aspecten van het hypotheekacceptatieproces
  • Studievorm E-learning + twee trainingsdagen
  • Studiebelasting 7 uur
  • Prijs € 815

Als hypotheekacceptant ben je de spil in het hypotheekproces. Je coacht de adviseur om de klantgegevens correct aan te leveren zodat een snel acceptatieproces in werking gezet kan worden. Je legt de adviseur uit op welke wijze de consument een hypotheek verkrijgt van één van de hypotheekverstrekkers uit het assortiment en aan welke voorwaarden deze moet voldoen.

In deze opleiding leer je hoe je je theoretische kennis uit de Wft’s Basis en Hypothecair Krediet in de praktijk het beste kunt toepassen. Het is een praktische, hands-on opleiding waarin je meer praktische kennis en inzichten ontwikkelt die nodig zijn bij een verantwoorde beoordeling van een hypotheekaanvraag.

Inhoud

Als hypotheekacceptant wil je de consument helpen en ga je voor een goede samenwerking met de adviseur. Je stelt daarom offertes op, maakt en fiatteert notariële stukken ten behoeve van het passeren van de hypotheekakte en onderhandelt met tussenpersonen over mogelijkheden tot verstrekking of wijziging van een hypotheek.

Om als kredietacceptant goed je werk te kunnen doen, heb je een flinke hoeveelheid kennis nodig. Er is een heel scala aan wetten, regels en richtlijnen van binnenlandse overheden, Europese overheden en toezichthouders, die relevant zijn bij kredietacceptatie.

Doordat het verstrekken van hypothecaire kredieten in Nederland grotendeels gereguleerd is door wet- en regelgeving komen de kredietacceptatieregels die geldverstrekkers hanteren grotendeels overeen. In deze opleiding gaan we daarom in op de kredietacceptatieregels zoals die over het algemeen worden toegepast door geldverstrekkers.

Na deze opleiding heb je meer kennis en inzichten om tot een verantwoorde beslissing om een hypotheekaanvraag al dan niet te accepteren te komen. Zo komen alle relevante aspecten van het acceptatieproces aan bod, te beginnen met woninghypotheken voor consumenten en met buy to let voor professionals.

Voor wie?

De opleiding Hypotheekacceptatie is gericht op starters en zij-instromers die een rol als hypotheekacceptant ambiëren of die recentelijk in die rol zijn begonnen. Ook is deze opleiding uitermate geschikt voor meer ervaren hypotheekacceptanten die op een gestructureerde wijze inzicht willen in de actuele ontwikkelingen en (wettelijke) vereisten in het vak.

Resultaat

Na deze opleiding kun je als kredietacceptant uitleggen waarom bepaalde regels er zijn, in hoeverre een regel wettelijk vereist is of een regel van een kredietverstrekker, welke explain mogelijkheden er zijn én weet je waar je op moet letten bij het beoordelen van een aantal veelgebruikte dossierstukken zoals het identiteitsbewijs en inkomensstukken. Met deze actuele kennis en inzichten op zak zet je de volgende stap in je ontwikkeling in de rol hypotheekacceptant.

Leervorm

De opleiding Hypotheekacceptatie bestaat uit twee dagen klassikale opleiding en een e-learning met daarin een syllabus die je ter voorbereiding dient te bestuderen.

Voorbereiding

Om deel te mogen nemen aan deze opleiding dien je Wft Basis behaald te hebben, met voorkeur ook Wft Hypothecair Krediet. Ben je bijvoorbeeld nog aan het studeren maar wil je toch al deelnemen? Neem dan contact met ons op.

Certificaat

Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname.

Vervolgopleidingen

Dukers & Baelemans biedt deze opleiding aan in samenwerking met Fortrum. Zowel Dukers & Baelemans als Fortrum biedt volop vervolgopleidingen. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH). Met deze opleiding ontwikkel jij je je tot financieel adviseur die als vertrouwenspersoon dicht bij zijn/haar klanten staat en die in staat is om klanten breed en integraal te adviseren over alle voorkomende life-events.

Wil je meer weten? Kijk op www.fortrum.com en www.dukers-baelemans.nl en/of bel of mail ons gerust via 088 - 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl.

Beschikbare leervorm

Hypotheekacceptatie

Prijs
€ 815

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans