Dukers Baelemans 6715
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Erkend financieel adviseur (SEH)
 4. PE SEH 2022 - Eigenwoningregeling
Erkend financieel adviseur (SEH)

Eigenwoningregeling in partnerschapssituaties en bij overlijden

 • Gericht op de adviespraktijk
 • Mogelijkheid tot inbreng van eigen praktijkcasuïstiek
 • Ervaren trainers uit de adviespraktijk
 • Studievormen Klassikaal of virtual classroom
 • PE-punten 6 PE SEH punten (A)
 • Prijs Vanaf € 194

Eigenwoningregeling in partnerschapssituaties en bij overlijden (PE SEH)

Per 1 januari 2022 is de wetgeving rondom de eigenwoningregeling in partnerschapssituatie aangepast. Kopen twee partners samen een nieuwe woning dan moet je als erkend financieel adviseur in jehypotheekadvies rekening houden met deze nieuwe regels.

Een verkeerd advies kan grote gevolgen hebben voor de aftrekbaarheid van de hypotheekrente. Het is daarom van groot belang dat je als erkend adviseur goed op de hoogte bent van de nieuwe regels. Tijdens deze 1-daagse opleiding behandelen we de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je klanten op dit gebied goed te adviseren.

Inhoud

Samen met je collega’s en onder begeleiding van de trainer maak je een stappenplan om het advies aan partners die samen een eigen woning kopen gestructureerd aan te pakken. Op basis van dit stappenplan ga je samen met je collega’s aan de slag met praktijkcasuïstiek. Hierbij komen de gevolgen aan bod van een gekozen financieringsopzet voor de aftrekbaarheid van de rente.

We maken een vergelijking tussen de situatie voor en na invoering van de nieuwe regels en je krijgt antwoord op de vraag of en in welke situatie een interne draagplichtovereenkomst nog relevant is. Uiteraard kijken we naar de gevolgen op het moment dat partners weer uit elkaar gaan.

Tenslotte gaan we nader in op de situatie dat een van de partners overlijdt. Hierbij kijken we ook naar de gevolgen voor de betaalbaarheid van de maandlast na overlijden. Tijdens de bijeenkomst krijg je de gelegenheid praktijkcasuïstiek in te brengen.

Voor wie?

Deze eendaagse opleiding is bedoeld voor financieel adviseurs en hypotheekadviseurs die zich verder willen bekwamen in hun vak. Erkend Financieel Adviseurs behalen met deze opleiding bovendien 6 PE SEH punten voor 2021 (categorie A).

Voorbereiding

De deelnemer moet voorafgaand aan de training de brief van de staatssecretaris doorlezen waarin hij de nieuwe wetgeving aankondigt en uitlegt.

Resultaat

Na het volgen van deze training ben je helemaal op de hoogte van de nieuwe regelgeving over de eigen woning in partnerschapssituaties. Je bent in staat om in complexe klantsituaties de klant optimaal te adviseren op dit gebied.

PE-punten

Door het volgen van deze eendaagse opleiding behaal je 6 PE SEH punten categorie A voor 2022.

Na jouw deelname aan de opleiding melden we de PE SEH punten voor je aan bij de SEH. Volg je naast deze eendaagse opleiding bij ons ook (een) e-learning(s) waarmee je PE SEH punten behaalt? Deze PE SEH punten melden wij op verzoek aan. Stuur hiervoor een e-mail naar pepunten@dukers-baelemans.nl o.v.v. je SEH nummer.

Beschikbare leervormen

Inbegrepen
 • Digitale leeromgeving met voorbereiding, casuïstiek en syllabi
 • Vrijgesteld van btw

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Inbegrepen
 • Digitale leeromgeving met voorbereiding, casuïstiek en syllabi
 • Locatiekosten
 • Vrijgesteld van btw

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans