Conform de overheidsmaatregelen i.v.m. corona is het vanaf 1 juni weer mogelijk om klassikale opleidingen te volgen. De komende twee weken komen er voor onze klassikale opleidingen daarom extra data en locaties beschikbaar. Daarnaast wordt het voor ons volledige opleidingsaanbod mogelijk om de opleiding in de vorm van een virtual classroom te volgen. Deze opleidingsvorm wordt de komende weken per opleiding aan de website toegevoegd.

Examentraining Leergang RFEA Particulier - casuïstiek

Het examen RFEA Particulier bestaat uit twee delen: een multiple choice examen en een casusopdracht gevolgd door een mondeling examen. Bereid je optimaal voor op het casuïstiekgedeelte van het RFEA examen met de Examentraining Leergang RFEA Particulier – casuïstiek. Voorafgaand aan de trainingsdag ontvang je een met het examen vergelijkbare casus als huiswerk. Je ontvangt uitgebreide feedback op de uitwerking van deze casus. Tijdens de trainingsdag trainen we intensief de aanpak en benodigde kennis van het mondelinge examen. Dit doen we aan de hand van de casus. Met deze examentraining verhoog je jouw slagingskans. Of je nu voor de eerste keer examen doet of gaat herkansen.


  • Bespreken succesvolle aanpak casusopdracht en mondeling
  • Intensieve voorbereiding op het mondeling examen
  • Opfrissen van voorkennis
Contactdagen
1 dag
Studieduur
Ochtend - middag
Doel
Examen RFEA Particulier

Inhoud van de opleiding

De examentraining is geschikt voor kandidaten die gaan deelnemen aan het casuïstiekgedeelte van het RFEA Particulier examen waarvoor op 30 maart 2020 de examencasus wordt verzonden. Door het volgen van de examentraining casuïstiek van de Leergang RFEA Particulier bereid je je uitstekend voor op zowel de schriftelijke uitwerking als het mondeling van het casuïstiekgedeelte van het RFEA examen. Tijdens de trainingsdag bespreek je samen met een ervaren trainer en je vakgenoten de belangrijkste onderdelen van een oude examencasus en leer je de meest succesvolle aanpak van het mondeling examen.

Je staat tijdens de examentraining uitgebreid stil bij de vermogensverdeling/verrekening (incl. het nieuw huwelijksvermogensrecht) en CBI berekening, op het examen goed voor 4 tot 5 punten. Ook wordt geoefend met andere veel voorkomende examenonderwerpen, zoals bijvoorbeeld de fiscale behandeling van de onverdeelde eigen woning en het wel/niet toepassen van een IB latentie bij de verdeling/verrekening van een lijfrente.

Let op: cursisten die op dit moment de Leergang RFEA Particulier volgen hoeven zich niet voor deze examentraining in te schrijven. De examentraining maakt deel uit van de Leergang en wordt gegeven tijdens de vijfde contactdag van module 2.

Voorbereiding

Om van de examentraining een succes te maken is het belangrijk dat je goed bent voorbereid. Dat betekent dat je:

  • De syllabi RFEA Particulier (versie 2020) hebt bestudeerd.
  • De oude examencasus en het bijbehorende richtlijnantwoord goed hebt doorgenomen.
  • Drie à vijf vragen hebt bedacht die naar aanleiding van de oude examencasus op het mondeling examen gesteld zouden kunnen worden.

Beschik je niet over de syllabi RFEA Particulier (versie 2020) om je voor te bereiden? Bestel de digitale syllabi dan gratis mee via het inschrijfformulier. Wil je graag de papieren syllabi bestellen (€ 85)? Neem dan contact met ons op via contact@dukers-baelemans.nl.

Examen

Het RFEA Particulier examen wordt afgenomen door de Stichting RFEA. 

PE-punten

Op de examentraining zijn geen PE-punten van toepassing.

10% korting

Het examen RFEA Particulier bestaat uit twee delen: een multiple choice examen en een casusopdracht gevolgd door een mondeling examen. Wil je jezelf ook optimaal voorbereiden op het multiple choice van het RFEA examen? Schrijf je dan ook in voor de Examentraining Leergang RFEA Particulier – multiple choice. Indien je jezelf voor beide examentrainingen inschrijft, ontvang je van ons 10% korting over beide examentrainingen. Stuur hiervoor een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens