Examentraining Leergang RFEA Particulier - casuïstiek

Het examen RFEA Particulier bestaat uit twee delen: een multiple choice examen en een casusopdracht gevolgd door een mondeling examen. Bereid je optimaal voor op het casuïstiekgedeelte van het RFEA examen met de Examentraining Leergang RFEA Particulier – casuïstiek. Voorafgaand aan de trainingsdag ontvang je een met het examen vergelijkbare casus als huiswerk. Je ontvangt uitgebreide feedback op de uitwerking van deze casus. Tijdens de trainingsdag trainen we intensief de aanpak en benodigde kennis van het mondelinge examen. Dit doen we aan de hand van de casus. Met deze examentraining verhoog je jouw slagingskans. Of je nu voor de eerste keer examen doet of gaat herkansen.


  • Bespreken succesvolle aanpak casusopdracht en mondeling
  • Intensieve voorbereiding op het mondeling examen
  • Opfrissen van voorkennis
Contactdagen
1 dag
Studieduur
Ochtend - middag
Doel
Examen RFEA Particulier

Inhoud van de opleiding

De examentraining is uitermate geschikt voor kandidaten die in het verleden de opleiding RFEA Particulier hebben gevolgd en gaan deelnemen aan het casuïstiekgedeelte van het RFEA Particulier examen in oktober 2018. Door het volgen van de examentraining casuïstiek van de Leergang RFEA Particulier bereid je je uitstekend voor op zowel de schriftelijke uitwerking als het mondeling van het casuïstiekgedeelte van het RFEA examen. Het uitwerken van de casusopdracht wordt getraind middels een vooraf uit te werken huiswerkcasus waarop je feedback ontvangt. Tijdens de trainingsdag bespreek je samen met een ervaren trainer en je vakgenoten de belangrijkste onderdelen van deze huiswerkcasus en leer je de meest succesvolle aanpak van het mondeling examen.

Je staat tijdens de examentraining uitgebreid stil bij de vermogensverdeling/verrekening (incl. het nieuw huwelijksvermogensrecht) en CBI berekening, op het examen goed voor 4 tot 5 punten. Ook wordt geoefend met andere veel voorkomende examenonderwerpen, zoals bijvoorbeeld de fiscale behandeling van de onverdeelde eigen woning en het wel/niet toepassen van een IB latentie bij de verdeling/verrekening van een lijfrente.

Voorbereiding

Om van de examentraining een succes te maken is het belangrijk dat je goed bent voorbereid. Dat betekent dat je:

  • De syllabi RFEA Particulier (versie 2018) hebt bestudeerd.
  • De huiswerkcasus hebt uitgewerkt.

Toelichting materiaal

Beschik je niet over de juiste materialen om je voor te bereiden? Bestel deze dan via het inschrijfformulier.

Examen

Het RFEA Particulier examen wordt afgenomen door de Stichting RFEA. 

PE-punten

Op de examentraining zijn geen PE-punten van toepassing.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens