Conform de overheidsmaatregelen i.v.m. corona is het vanaf 1 juni weer mogelijk om klassikale opleidingen te volgen. De komende twee weken komen er voor onze klassikale opleidingen daarom extra data en locaties beschikbaar. Daarnaast wordt het voor ons volledige opleidingsaanbod mogelijk om de opleiding in de vorm van een virtual classroom te volgen. Deze opleidingsvorm wordt de komende weken per opleiding aan de website toegevoegd.

Examentraining theorie-examen FFP

Wil jij jezelf als financieel planner laten certificeren door de Stichting Certificering Federatie Financieel Planners (FFP)?  Dit examen bestaat uit een theorie-examen (meerkeuze) en een praktijkexamen (casus en mondeling assessment). Met onze examentraining bereid je jezelf optimaal voor op het theorie-examen (nieuwe stijl) van de FFP. Samen met een ervaren trainer en je vakgenoten oefen je intensief met meerkeuzevragen. Hierbij komt niet alleen de inhoud aan bod, maar leer je ook hoe je het beantwoorden van de meerkeuze succesvol aanpakt. Zo verhoog jij jouw slagingskans.

Voor kandidaten die gaan deelnemen aan het verkort theorie-examen FFP voor EFA (nieuwe stijl) bieden wij de Examentraining verkort theorie-examen FFP (voor EFA) aan.


  • Optimale voorbereiding op het theorie-examen FFP
  • Uitgebreid oefenen met meerkeuze vragen
  • Je leert hoe je de meerkeuze vragen succesvol aanpakt
Contactdagen
1 dag
Studievorm
Klassikaal
Prijs
€ 375

Inhoud van de opleiding

Met de Examentraining theorie-examen FFP bereid je jezelf optimaal voor op het theorie-examen FFP en verhoog je jouw slagingskans. 

Doelgroep

Deze examentraining is geschikt voor kandidaten die gaan deelnemen aan het theorie-examen FFP (nieuwe stijl). Voor kandidaten die gaan deelnemen aan het verkort theorie-examen FFP voor EFA (nieuwe stijl) bieden wij de Examentraining verkort theorie-examen FFP (voor EFA) aan.

Let op: cursisten die op dit moment de Leergang FFP volgen bij Dukers & Baelemans, hoeven zich niet voor deze examentraining in te schrijven. De examentraining maakt reeds onderdeel uit van deze opleiding.

Voorbereiding

Een succesvolle examentraining begint bij een goede voorbereiding. Daarom adviseren we je om de theorie die op het examen getoetst wordt vooraf goed te bestuderen en alvast een aantal oefenexamens te maken. Cursisten die bij Dukers & Baelemans de Leergang FFP - Digitaal Zelfstudiepakket volgen of de Leergang FFP gevolgd hebben maar nog niet geslaagd zijn, vinden de syllabi en oefenexamens in de digitale leeromgeving.

Examendata

De examendata voor de FFP examens (nieuwe stijl) vind je op de website van de FFP.

Examen oude stijl

Eind 2019 vernieuwde de FFP de opzet van haar examens voor toetreding tot gecertificeerd financieel planner. In de huidige overgangsperiode biedt de FFP examens ‘oude stijl’ en examens ‘nieuwe stijl’ aan. Heb je nog géén onderdelen van het FFP-examen gehaald? Dan schrijf je jezelf in voor het examen 'nieuwe stijl'. In dat geval kun je jezelf met onze Examentraining theorie-examen FFP optimaal op het theorie-examen voorbereiden.

Heb je wel al één of meer deelcertificaten van het FFP-examen behaald, dan schrijf je je in voor de andere meerkeuzetoetsen en/of het praktijkexamen 'oude stijl'. In dat geval heb je jouw meerkeuzetoetsen al (gedeeltelijk) gehaald en is het dus niet nodig deze Examentraining theorie-examen FFP te volgen.

Let op: behaalde onderdelen van het examen ‘oude stijl’ geven géén vrijstelling voor onderdelen van het examen ‘nieuwe stijl’ en andersom. De meerkeuzetoetsen ‘oude stijl’ kun je afleggen tot uiterlijk 1 mei 2020. Het laatste praktijkexamen ‘oude stijl’ vindt plaats in november 2020. Dit is tevens de laatste herkansingsmogelijkheid. Als je hierna onderdelen van het examen ‘oude stijl’ nog niet hebt behaald, vervallen je reeds behaalde certificaten oude stijl.

Op de website van de FFP vind je alle informatie over het examen 'oude stijl' en het examen 'nieuwe stijl'.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens