Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 6715
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Financieel advies (SEH)
 4. E-learning Jaarrekening lezen voor EFA
Financieel advies (SEH)

E-learning Jaarrekening lezen voor EFA

 • Begrijpen en kritisch interpreteren van de jaarcijfers van de onderneming
 • De basis om een goede gesprekspartner te worden voor de ondernemer en zijn/haar accountant
 • Direct toepasbaar in jouw adviespraktijk
 • Inclusief app
 • Studievorm Digitaal
 • PE-punten 3 PE SEH punten (B)
 • Prijs € 30 (vrijgesteld van btw)

Het aantal ZZP’ers en ondernemers in Nederland groeit. Dat betekent dat jij in je adviespraktijk steeds vaker te maken krijgt met de ondernemer. Wil jij een volwaardig gesprekspartner zijn voor de ondernemer en zijn/haar accountant? Dan is kennis van de jaarcijfers van de onderneming noodzakelijk. Na het volgen van deze e-learning heb je inzicht in de jaarcijfers van een onderneming. Je weet hoe de jaarrekening eruit ziet en welke posten van belang zijn. Je kunt de balans en resultatenrekening van een onderneming lezen en interpreteren. Je weet welke financiële ratio’s belangrijk zijn en hoe je deze moet interpreteren.

Inhoud

In deze e-learning behandelen we:

 • De wet- en regelgeving rondom de jaarrekening
 • De balans.
 • De resultatenrekening.
 • De verschillende posten van de balans en resultatenrekening.
 • Het kasstroomoverzicht.
 • De verschillende kengetallen (financiële ratio’s); wat houden deze in en hoe moet je ze interpreteren?

De e-learning biedt naast theoretische kennis ook inzicht in de kritische aandachtspunten bij het analyseren van een jaarrekening. Daarnaast geven we veel praktische tips die je direct kunt toepassen in de adviespraktijk.

 

Voor wie?

Deze e-learning is bedoeld voor financieel adviseurs die in hun adviespraktijk te maken hebben met ondernemers. Bij de advisering van een ondernemer speelt de onderneming een grote rol. Het inkomen van de ondernemer is namelijk afhankelijk van de resultaten van onderneming. Als je jouw rol als sparringpartner op dat gebied voor de ondernemer serieus neemt, is inzicht in de jaarrekening en kennis en interpretatie van financiële ratio's noodzakelijk. Alleen als je hierover beschikt, ben je in staat jouw klant de juiste vragen te stellen en te helpen bij het formuleren van zijn/haar wensen en doelstellingen.

 

Leervorm

Als je de e-learning Jaarrekening lezen voor EFA bestelt, krijg je toegang tot onze interactieve digitale leeromgeving en de bijbehorende app. De e-learning bestaat uit een mix van theorie, voorbeelden, vragen, tips en infographics. 

Let op: de inlogcode voor de e-learning is na ontvangst 1 jaar geldig. 

Resultaat

In deze e-learning doe je de noodzakelijke kennis over de jaarcijfers van de onderneming op om een goede gesprekspartner van de ondernemer en zijn/haar accountant te kunnen zijn. Je bent in staat in een adviesgesprek de juiste en kritische vragen te stellen om de wensen en doelstellingen en financiële positie van de ondernemer te achterhalen. Jouw uiteindelijke advies sluit hierdoor beter aan op de wensen en doelstellingen van de ondernemer.

PE-punten

Het volledig afronden van deze e-learning levert je de volgende PE-punten op:

 • SEH: 3 punten PE SEH categorie B

De PE SEH-punten melden wij op verzoek aan. Stuur hiervoor een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl o.v.v. je SEH- en/of FFP-nummer.

Materialen

 • Toegang tot de digitale leeromgeving
 • App

Let op:

 • De inlogcode voor het digitaal zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig

Startdata en locaties

E-learning Jaarrekening lezen voor EFA

Prijs
€ 30
Inbegrepen
 • Eén jaar toegang tot digitale leeromgeving
 • Digitale syllabus
 • Studeren via de app
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

Financieel advies (SEH)
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.