Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 6715
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Financieel advies (SEH)
 4. Opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH)
Financieel advies (SEH)

Opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH)

 • Slagingspercentage van meer dan 80%
 • Ervaren trainer uit de adviespraktijk
 • Direct toepasbaar in je eigen praktijk
 • Studievormen Klassikaal
 • Lesdagen 3 dagen
 • Prijs € 750 (vrijgesteld van btw en incl. locatiekosten)

Ben jij een ambitieuze (hypotheek)adviseur en wil je jezelf ontwikkelen en meer betekenen voor jouw klanten? Dan is de opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH) iets voor jou. Met deze opleiding ontwikkel jij je je tot de financieel adviseur die als vertrouwenspersoon dicht bij zijn/haar klanten staat en die in staat is om klanten breed en integraal te adviseren over alle voorkomende life-events. Na het succesvol afleggen van het assessment ben je bovendien officieel Erkend Financieel Adviseur (SEH) en ontvang je alle promotiematerialen die bij deze certificering horen.

Inhoud

De opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH) is bedoeld voor de ervaren financieel adviseur die zich wil onderscheiden op het gebied van deskundigheid, vaardigheden en integriteit. Je wordt getraind op vakinhoudelijke verdieping, adviesvaardigheden en je leert hoe je een integraal advies opstelt en bespreekt met de klant.

Aan de hand van een klantcasus werk je een integraal advies uit. Je berekent het inkomen en de uitgaven in verschillende scenario’s (waaronder arbeidsongeschiktheid, overlijden, pensioen en werkloosheid). Je leert budgetteren en bepaalt of de hypotheek en de gewenste levensstijl van de klant betaalbaar zijn en stelt vast of er maatregelen genomen moeten worden om het inkomen te beschermen. Vervolgens wordt uitgebreid stilgestaan bij het brengen van het advies. Hoe zorg je er voor dat de boodschap aankomt bij je klant? Naast het behandelen van de theorie ga je hier ook mee oefenen. Zo word je optimaal voorbereid op het assessment.

Examen

De opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH) wordt geëxamineerd door middel van een assessment van 45 minuten. Om aan het assessment te mogen deelnemen, moet je alle 3 de contactdagen bijgewoond hebben. In het assessment laat je jouw skills als adviseur zien. Je beantwoordt inhoudelijke vragen, onderbouwt het advies dat je eerder hebt geschreven en inventariseert een nieuwe klantvraag. De uitslag van het assessment ontvang je van het SEH binnen drie werkdagen per e-mail. Als je bent geslaagd voor het assessment, en aan de andere vereisten hebt voldaan, mag je je registreren als Erkend Financieel Adviseur. Je bent hierdoor een voor de consument herkenbare specialist.

Let op: de kosten voor het assessment (2020: € 375 excl. BTW) zijn niet in de opleidingsprijs inbegrepen en dien je nog apart te voldoen aan de SEH.

Certificering

Hoe word ik Erkend Financieel Adviseur?

Je moet aan een aantal eisen voldoen om Erkend Financieel Adviseur te mogen worden, namelijk:

 • In het bezit zijn van de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet
 • Een jaar voorafgaand aan de leergang Erkend Financieel Adviseur (SEH) zelfstandig werkzaam zijn als financieel adviseur en advies geven over de financiële positie van klanten. Dat wil zeggen over woningfinanciering, inkomensrisico’s of vermogen of een combinatie van die onderwerpen. De ervaringseis toon je aan door middel van een werkgeversverklaring.
 • Volgen van de Leergang Erkend Financieel Adviseur (SEH) en het assessment met succes afleggen
 • Ondertekenen beroepscode
 • Registratie aanvragen op seh.nl
 • Jaarlijkse bijdrage aan de SEH voldoen

Voorbereiding

Om deel te mogen nemen aan de opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH) moet je aantonen in het bezit te zijn van de beroepskwalificaties Hypothecair Krediet en moet je een jaar relevante werkervaring aantonen door middel van een werkgeversverklaring. De SEH beoordeelt of je aan deze eisen voldoet. Pas wanneer de SEH een verklaring heeft afgegeven, mag je deelnemen aan de opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH). Je kunt de verklaring aanvragen op de website van SEH.

Startdata en locaties

Opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH)

Prijs
€ 750
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 06 oktober 2021 (09:30 - 16:30)
 • 03 november 2021 (09:30 - 16:30)
 • 17 november 2021 (09:30 - 16:30)
Locatie Utrecht
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.