Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
WEBSIZE Dukers Baelemans 6415
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Financieel advies (SEH)
 4. PE SEH 2020 - Combinatieprogramma Echtscheiding en Risicobereidheid
Financieel advies (SEH)

PE SEH 2020 - Combinatieprogramma Echtscheiding en Risicobereidheid

 • Scherpe prijs (incl. locatiekosten en vrijgesteld van btw)
 • Ervaren trainers uit de adviespraktijk
 • Ruimte voor inbreng van klantsituaties en netwerken met vakgenoten
 • Studievormen Klassikaal of virtual classroom
 • PE-punten 12 PE SEH 2020 punten (A)
 • Prijs Vanaf € 298 (vrijgesteld van btw en incl. locatiekosten)

Geef jij de voorkeur aan klassikaal of virtual classroom onderwijs en wil je in een keer de benodigde 12 PE SEH punten voor 2020 behalen? Kies dan voor onze tweedaagse opleiding en profiteer van korting! Je kunt deze opleiding klassikaal of als virtual classroom volgen. Je betaalt hiervoor € 298 i.p.v. € 348 voor 2 losse virtual classrooms of € 349 i.p.v. € 396 voor 2 losse eendaagse klassikale opleidingen. En: bij ons geen verborgen kosten. Onze prijzen zijn inclusief locatiekosten (bij klassikaal) en vrijgesteld van btw.

Wil je meer weten over onze andere opleidingsmogelijkheden voor PE SEH 2020? Bekijk dan de themapagina PE SEH 2020.

Inhoud

Echtscheiding

De kans dat een huwelijk eindigt door echtscheiding is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ruim 35%. Voor partners is een echtscheiding niet alleen emotioneel een zwaar proces. Ook financieel heeft een echtscheiding grote gevolgen. Als Erkend Financieel Adviseur (EFA) ben jij bij uitstek in staat om de klant te begeleiden in de financiële aspecten rondom echtscheiding.

Tijdens de dag 'Echtscheiding' behandelen we de benodigde kennis en vaardigheden om jouw klant te adviseren bij echtscheiding of relatiebeëindiging. Met een ervaren EFA docent en jouw vakgenoten bespreek je de belangrijkste fiscale en juridische onderwerpen op het gebied van echtscheiding. Zo behandelen we de wet Herziening partneralimentatie die op 1 januari 2020 inging, de actualiteit rond vergoedingsrechten, het wetsvoorstel verdeling pensioen bij scheiding 2021 en het lijfrentebesluit. Ook bespreken we de invloed van de versobering rond de fiscale aftrekbaarheid van verschillende aftrekposten op het consumptief besteedbaar inkomen. Tenslotte bespreken we hoe je in een vroegtijdig stadium het risico van relatiebeëindiging in je adviesgesprekken kunt integreren.

Na afloop ben je in staat om het onderwerp relatiebeëindiging te agenderen in jouw adviesgesprek. Je kunt klanten die met echtscheiding of relatiebeëindiging te maken krijgen, bijstaan en begeleiden bij de financiële keuzes die zij moeten maken. In je advies neem je de belangrijkste fiscale en juridische aspecten op het gebied van echtscheiding mee.

Risicobereidheid

Arbeidsongeschiktheid en overlijden kunnen grote financiële gevolgen hebben voor jouw klant. Als Erkend Financieel Adviseur (EFA) is het daarom belangrijk om deze onderwerpen vroegtijdig met jouw klanten te bespreken. Ook verplichten wet en regelgeving jou om aandacht te besteden aan de betaalbaarheid van (hypothecair) krediet bij arbeidsongeschiktheid en overlijden.

Tijdens de dag 'Risicobereidheid' gaan we in op de in op de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en overlijden voor het consumptief besteedbaar inkomen van de klant. We bespreken actuele ontwikkelingen op dit gebied waarbij we onder andere aandacht besteden aan recente uitspraken van het Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid). Samen oefenen we op welke wijze je inkomensrisico’s in een vroeg stadium bij de klant onder de aandacht brengt. We bespreken hoe je wensen en doelstellingen van de klant boven tafel krijgt. Goed doorvragen, confronteren en prioriteren zijn hierbij van groot belang. Uiteraard is het van belang dat je de keuzes van de klant helder en in begrijpelijke taal vastlegt in het adviesdossier.

Na afloop van deze opleiding ben je in staat om inkomensrisico’s op natuurlijke wijze met jouw klanten te bespreken. Je kunt helder uitleggen welke gevolgen arbeidsongeschiktheid en overlijden hebben voor de financiële positie van jouw klant. Je bent in staat om de wensen en doelstellingen van de klant te achterhalen en te vertalen naar een concreet advies. Tenslotte leg je de keuzes zodanig vast in het adviesdossier dat duidelijk is op welke wijze jouw advies aansluit op de wensen en doelstellingen van je klant.

Leervorm

Alle onderwerpen komen aan de orde in herkenbare praktijk casuïstiek. De ervaren EFA trainer zoekt hierbij steeds naar interactie en deelnemers krijgen de ruimte om eigen casussen uit de praktijk naar voren te brengen. 

Materialen

Als onderdeel van deze opleiding ontvang je diverse syllabi die je als naslagwerk kunt gebruiken. 

PE-punten

Door het volgen van deze tweedaagse klassikale opleiding behaal je 12 PE SEH punten categorie A voor 2020.

Red je het niet om jouw PE SEH punten voor 2020 vóór eind december 2020 te behalen? Dan heb je tot en met 31 maart 2021 de mogelijkheid om deel te nemen aan onze veegsessies. Dit is de laatste mogelijkheid om jouw PE SEH punten voor 2020 te behalen.

Na jouw deelname aan de opleiding melden we de PE SEH-punten voor je aan bij de SEH.

Beschikbare leervormen

Inbegrepen
 • Syllabi
 • Vrijgesteld van btw

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Inbegrepen
 • Syllabi
 • Locatiekosten
 • Vrijgesteld van btw
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 02 maart 2021 (09:30 - 16:30)
 • 16 maart 2021 (09:30 - 16:30)
Locatie Tilburg
Startdatum
 • 04 maart 2021 (09:30 - 16:30)
 • 18 maart 2021 (09:30 - 16:30)
Locatie Utrecht
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

Financieel advies (SEH)
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.