Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
WEBSIZE Dukers Baelemans 6875
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Financieel klantgedrag
 4. Masterclass Financieel klantgedrag
Financieel klantgedrag

Masterclass Financieel klantgedrag

 • Een van de eerste opleidingen op het gebied van financieel klantgedrag
 • Praktisch ingestoken opleiding met veel casuïstiek en direct toepasbare tips en tools voor jouw adviespraktijk
 • Gebaseerd op inzichten uit de Behavioral Finance wetenschap en uit de praktijk
 • Studievormen Klassikaal of virtual classroom
 • Lesdagen 1 dag
 • Prijs Vanaf € 318 (vrijgesteld van btw en incl. locatiekosten)

Als financieel adviseur beschik je over de benodigde inhoudelijke kennis om jouw klant van advies te kunnen voorzien. Maar hoe neem jij emoties, gedrag en behavioral valkuilen waar je klant mee te maken heeft, mee in jouw advisering? Herken jij veel voorkomende denkfouten, gedachtekronkels (oftewel biases, heuristieken) en valkuilen bij jouw klant (en jezelf)?  En hoe ga jij hiermee om in je adviesproces, adviesgesprek en advies? Dat leer je tijdens deze Masterclass Financieel klantgedrag. Je kunt deze masterclass klassikaal of in een virtual classroom volgen.

Inhoud

In samenwerking met Ivo Beumer (IB financial coaching) en Robert van Beek (About Life & Finance bv) ontwikkelde Dukers & Baelemans de Masterclass Financieel klantgedrag. In deze masterclass krijg je een antwoord op bovenstaande vragen, waardoor je jouw toegevoegde waarde als financieel adviseur versterkt. Ook leer je hoe je de inzichten vanuit de Behavioral Finance wetenschap en jouw eigen adviespraktijk in het belang van de klant toepast op jouw advies.

Om deel te kunnen nemen aan de masterclass is het vereist om de e-learning Financieel klantgedrag - basis en de e-learning Financieel klantgedrag - verdieping succesvol te hebben afgerond. Zo beschik je over het juiste kennisniveau om deel te nemen aan de masterclass. Daarnaast is het handig wanneer je al enige praktijkervaring hebt met het voeren van klantgesprekken. Op deze manier is de masterclass het meest effectief. Voorafgaand aan de masterclass maak je twee korte voorbereidingsopdrachten die tijdens de contactdag worden besproken. De totale voorbereidingstijd van de 2 e-learnings en de voorbereidingsopdrachten is circa 6 uur.

Programma
Na een korte introductie en kennismaking behandelen we onderstaand programma:

 • Behandeling van werking van ons brein, diverse veelvoorkomende biases, (ir)rationeel handelen en  Systeem 1 en 2 denken. Daarnaast behandelen we de Prospecttheorie van Daniel Kahneman en verschillende klanttypes uit de matrix van Michael Pompian.
 • Herkennen van biases & heuristieken en hoe hier mee om te gaan in je adviesproces, van inventarisatie tot nazorg:
  • luisteren naar de klant/inventarisatie;
  • hoe effectiever communiceren en informatie vastleggen tijdens adviesproces en naar de klant;
  • een beter adviesgesprek voeren met aandacht voor de cognitieve en emotionele biases van de klant.
 • Kennisoverdracht door middel van quizvragen, YouTube film en mini-experimenten. 
 • Interactieve sessie met voorbereidingsopdracht en groepsopdrachten tijdens de dag.
 • Concrete praktijksessie op basis van (wetenschappelijke) theorie en inzichten.

Voor wie?

De Masterclass Financieel Klantgedrag is bedoeld voor financieel adviseurs ( vakgebieden hypotheken, verzekeringen, sparen & beleggen, vermogen, inkomen,  pensioen, budgettering, financiële planning) die zich willen verdiepen in de klant achter de klant en hun adviesvaardigheden willen verbeteren.

Resultaat

Na het volgen van de Masterclass Financieel Klantgedrag ben je op de hoogte van de meest voorkomende gedragstypische valkuilen waar klanten mee geconfronteerd worden bij het nemen van hun financiële beslissingen. Je bent in staat om een nog beter adviesgesprek te voeren dat de klant begrijpt en als nuttig ervaart, omdat je oog hebt voor de biases en heuristieken en daarmee het (financiële) gedrag van de klant. Daarnaast weet je hoe je deze kennis en vaardigheden kunt toepassen in je adviesproces, je gesprek en de informatieverstrekking, ook in jouw adviesrapport. Na deze dag beschik je niet alleen over praktische handvatten om je advies en je klantprofiel nog beter te bepalen, maar ook hoe je met diverse klanttypen (conform inzichten van Michael Pompian) met veelvoorkomende biases beter communiceert met je klant.

PE-punten

Het volgen van deze masterclass levert je de volgende PE-punten op:

 • SEH: 6 punten PE SEH categorie B
 • FFP: 6 punten PE FFP Kennis & Actualiteit

De PE SEH- en PE FFP-punten melden wij op verzoek aan. Geef dit aan op de presentielijst of stuur een verzoek naar contact@dukers-baelemans.nl o.v.v. je SEH- en/of FFP-nummer.

Beschikbare leervormen

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

Financieel klantgedrag
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.