Mijn D&B Sluiten Service Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 6261
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Financiële Planning (CFP/FFP)
 4. Leergang CFP - Digitaal zelfstudiepakket
Financiële Planning (CFP/FFP)

Leergang CFP - Digitaal zelfstudiepakket

 • Opzet volgens de deskundigheidseisen van FFP
 • Optimale voorbereiding op het CFP kennisexamen
 • Verschillende oefenmogelijkheden binnen de digitale leeromgeving
 • Studievorm Digitaal
 • Studiebelasting 150 uur
 • Prijs € 455

Als financieel planner wil je jouw klant de weg wijzen in de complexe financiële wereld van vandaag. Deze complexe wereld vraagt om een integraal overzicht van de financiële situatie waarbij rekening wordt gehouden met de wensen, doelstellingen en risicobereidheid van de klant.

Met dit zelfstudiepakket leer je de vakinhoudelijke aspecten van financiële planning. Het zelfstudiepakket richt zich op de CFP leerdoelen en exameneisen van de Stichting Certificering Federatie Financieel Planners (FFP).

Inhoud

De digitale leeromgeving biedt je een optimale voorbereiding op het CFP theorie-examen en de adviespraktijk. Je studeert met behulp van in eigen beheer e-learningmodules, syllabi en een unieke examenoefenomgeving. 

Het digitaal zelfstudiepakket is de basis van deze opleiding. De inlogcode voor het digitaal zelfstudiepakket is twee jaar geldig vanaf het moment van aanvraag. Je kunt het digitaal zelfstudiepakket naar wens uitbreiden met de papieren versie van de syllabi. Deze kun je meebestellen in het bestelproces.

Voor wie?

Deze opleiding is interessant voor alle financieel adviseurs, accountants en fiscalisten die financiële planning willen integreren in het advies aan hun klant. 

Examen

Deze opleiding biedt je een optimale voorbereiding op het CFP theorie-examen (meerkeuze) van de Stichting Certificering Federatie Financieel Planners. Wil je jezelf als Certified Financial Planner (CFP) laten certificeren door de Stichting Certificering Financieel Planners? Dan dien je naast het theorie-examen ook het praktijkexamen (casus en mondeling assessment) te behalen. Neem contact met ons op via contact@dukers-baelemans.nl voor de mogelijkheden die wij bieden om je voor te bereiden op het praktijkexamen. Op de website van de FFP vind je alle informatie over het examen.

Vrijstelling voor EFA (SEH)

Ben jij Erkend Financieel Adviseur en aangesloten bij Stichting Erkend Hypotheekadviseurs (SEH)? Dan krijg je gedeeltelijke vrijstelling voor het CFP examen. Raadpleeg hiervoor de website van de FFP.

Kosten examen

De prijs van de Leergang CFP-Digitaal zelfstudiepakket is exclusief de kosten voor het examen die je aan de FFP voldoet. Het theorie-examen omvat één meerkeuzetoets en kost € 280 (incl. BTW). Het praktijkexamen kost € 925 (incl. BTW).

Materialen

Je ontvangt toegang tot de digitale leeromgeving. Daarnaast dien je voor het maken van het theorie-examen te beschikken over:

 • De wettenbundel 'Wetteksten Financiële Dienstverlening'
 • Kleine Gids
 • Fiscaal memo
 • Financiële calculator

Deze materialen kun je meebestellen in het bestelproces.

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst 2 jaar geldig. 

Startdata en locaties

Leergang CFP - Digitaal zelfstudiepakket

Prijs
€ 455
Inbegrepen
 • Alle benodigde syllabi (digitaal)
 • Diagnostische toetsen bij de syllabi
 • Digitale leeromgeving
 • Examenoefensite met meerkeuze vragen
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Dinsdag 12 april zijn we tot 16.00 uur bereikbaar. 

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

Financiële Planning (CFP/FFP)
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans