Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten

De uiterlijke datum waarop Financieel Adviseurs hun PE FFP punten 2021 moeten behalen is verlengd tot 1 april 2022. Heb je jouw PE FFP punten nog niet (volledig) behaald? Schrijf je dan nu in!

Dukers Baelemans 6261
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Financiële Planning (CFP/FFP)
 4. PE FFP 2020-2021 - Echtscheiding
Financiële Planning (CFP/FFP)

PE FFP 2020-2021 - Echtscheiding

 • Scherpe prijs (incl. locatiekosten en vrijgesteld van btw)
 • Ervaren trainers uit de adviespraktijk
 • Ruimte voor inbreng van klantsituaties en netwerken met vakgenoten
 • Studievormen Klassikaal of virtual classroom
 • PE-punten 12 punten PE FFP 2020-2021 (PT) en 12 punten PE SEH (6A + 6B)
 • Prijs Vanaf € 544 (vrijgesteld van btw en incl. locatiekosten)

Door het volgen van deze tweedaagse opleiding behaal je 12 PE FFP punten 2020-2021 voor het onderdeel Praktijktoepassing. Ben je naast Gecertificeerd Financieel Planner ook Erkend Financieel Adviseur? Dan behaal je met deze opleiding ook 12 PE SEH punten (6 categorie A en 6 categorie B). Je kunt deze opleiding klassikaal of als virtual classroom volgen.

Tijdens de opleiding behandelen we de rol van de adviseur bij echtscheidingen van zowel de particulier als de DGA. Na afloop van de opleiding ben je in staat om jouw klanten beter te begeleiden en adviseren bij een echtscheiding. Ook leer je hoe je vooraf de risico's van een echtscheiding bespreekbaar maakt.

Samen met een ervaren docent ga je met maximaal 12 personen interactief met diverse klantsituaties aan de slag. Na afloop heb je niet alleen veel meer kennis in je bagage, maar ben je ook beter in staat om je klanten over deze materie te benaderen en te adviseren.

Lees meer over de PE FFP op onze themapagina 'PE FFP 2020-2021'. Wil je meer weten over de PE SEH? Bekijk dan onze themapagina 'PE SEH 2020'

Inhoud

De kans dat een huwelijk eindigt door echtscheiding is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ruim 35%. Voor partners is een echtscheiding niet alleen emotioneel een zwaar proces. Ook financieel heeft een echtscheiding grote gevolgen.

Tijdens deze 2-daagse opleiding behandelen we de benodigde kennis en vaardigheden om jouw klant te adviseren bij echtscheiding of relatiebeëindiging. Met een ervaren FFP docent en jouw vakgenoten bespreek je de belangrijkste fiscale en juridische onderwerpen op het gebied van echtscheiding. Aan de hand van een klantcase behandelen we de inkomensrisico’s die bij een echtscheiding kunnen ontstaan. Ook besteden we aandacht aan de benodigde vaardigheidstechnieken om de echtscheiding in een vroegtijdig stadium bij klanten bespreekbaar te maken. 

Onderwerpen die aan bod komen:

 • echtscheidingsconvenant
 • onderhoudsverplichting
 • verdeling van eigen woning, pensioen en vermogen
 • vergoedingsrecht
 • verrekenbeding
 • beperkte gemeenschap
 • mediation

Na afloop ben je in staat om het onderwerp relatiebeëindiging te agenderen in jouw adviesgesprek. Je kunt klanten die te maken krijgen met echtscheiding of relatiebeëindiging, bijstaan en begeleiden bij de financiële keuzes die zij moeten maken. In je advies neem je de belangrijkste fiscale en juridische aspecten op het gebied van echtscheiding mee.

Voor wie?

Deze 2-daagse opleiding PE FFP 2020-2021 - Echtscheiding is bedoeld voor financieel planners die zich verder willen bekwamen in hun vak. Gecertificeerd Financieel Planners behalen met deze opleiding 12 PE FFP punten 2020-2021 voor het onderdeel Praktijktoepassing. Ben je tevens Erkend Financieel Adviseur? Dan behaal je met deze opleiding ook 12 PE SEH punten categorie A. 

PE-punten

Het volgen van dit 2-daagse PE programma levert je de volgende PE-punten op:

 • FFP: 12 punten PE FFP 2020-2021 onderdeel Praktijktoepassing (alle contactdagen aanwezig zijn).
 • SEH: 12 punten PE SEH (6 categorie A en 6 categorie B) (alle contactdagen aanwezig zijn). Volg je beide opleidingsdagen ná 1 april 2021? Dan gelden je PE SEH punten voor 2021. Volg je beide opleidingsdagen in januari, februari of maart 2021? Dan heb je de keuze om de PE SEH punten te laten gelden voor 2020 of 2021. We nemen voorafgaand aan de start van de opleiding contact met je op om jouw voorkeur op te vragen. Zo kunnen we de punten voor het jaar van jouw voorkeur voor je aanmelden bij de SEH.
 • RB: 3 PE-punten fiscaal en 3 PE-punten niet-fiscaal per contactdag.

De PE FFP- en PE SEH-punten worden automatisch toegekend na het volgen van de opleiding. De PE RB-punten melden wij op verzoek aan. Geef dit aan op de presentielijst of stuur een verzoek naar pepunten@dukers-baelemans.nl o.v.v. je RB-nummer.

Kosten registratie PE FFP-punten

Dukers & Baelemans zorgt voor de registratie van jouw PE FFP-punten in het PE-systeem van de FFP. Hiervoor betaal je € 97 (excl. BTW) aan de Stichting Certificering FFP. Dit bedrag is enerzijds voor de registratie zelf, en draagt anderzijds bij aan de totale kosten die de Stichting Certificering FFP maakt om het PE-stelsel voor FFP-leden  te ontwikkelen en beheren. Een verdere specificatie van deze werkzaamheden vind je op de website van FFP. Let op: deze kosten zijn niet opgenomen in de prijs van deze opleiding. Je ontvangt hiervoor dus een aparte factuur.

Materialen

Bij deze opleiding krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving met hierin:

 • FFP syllabi.
 • Benodigde materialen voor lesdag 1 en 2.
 • Korte huiswerkopdracht die je ter voorbereiding op de opleiding maakt (indicatie voorbereidingstijd: 1 uur).

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst 1 jaar geldig. 

Beschikbare leervormen

Inbegrepen
 • Digitale leeromgeving
 • FFP syllabi
 • Vrijgesteld van btw

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Inbegrepen
 • Digitale leeromgeving
 • FFP syllabi
 • Locatiekosten
 • Vrijgesteld van btw

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

Financiële Planning (CFP/FFP)
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.