Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 6261
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. Financiële Planning (FFP)

Financiële Planning

Traditionele taken van de financieel adviseur worden steeds meer digitaal afgehandeld. Het persoonlijk klantadvies blijft echter het domein van de financieel adviseur. De financieel planner is bij uitstek de persoon die deze rol kan vervullen. Bekijk hier ons opleidingsaanbod op het gebied van financiële planning.

Leergangen

Onze leergang Federatie Financiële Planning (FFP) leidt je op tot gecertificeerd financieel planner. Ben jij Erkend Financieel Adviseur (EFA/SEH)? Dan is het voor jou mogelijk om onze Verkorte leergang FFP te volgen (7 lesdagen i.p.v. 12 lesdagen). Beide leergangen geven we in klassikale vorm. Wil je je enkel voorbereiden op het theorie-examen van de FFP, dan is het ook mogelijk om het Digitaal zelfstudiepakket voor de leergang FFP te volgen.

PE FFP 2020-2021

In de periode 2020-2021 moet erkend financieel planners om hun FFP certificering te behouden 12 PE FFP Praktijktoepassing (PT) punten en 28 PE FFP punten Kennis & Actualiteit (K&A) behalen. Dukers & Baelemans biedt 3 tweedaagse opleidingen aan die ieder 12 PE FFP PT punten opleveren (de opleiding Echtscheiding kwalificeert bovendien voor 12 PE SEH punten (categorie A)). Je kunt de opleidingen in klassikale variant of als virtual classroom volgen. Ons aanbod voor de K&A punten vind je op de themapagina PE FFP 2020-2021

Examen- en Assessmenttraining

Met onze Examentraining bereid je jezelf optimaal voor op het theorie-examen van de FFP/CFP. Voor Erkend Financieel Adviseurs (EFA/SEH) is er een aparte examentraining die hen voorbereidt op de Examentraining voor het verkort theorie-examen FFP (voor EFA). Met onze Assessmenttraining kunnen Erkend Financieel Adviseurs die de Verkorte leergang FFP volgen, zich optimaal voorbereiden op het Praktijkexamen FFP.  In de volledige leergang FFP is de Assessmenttraining onderdeel van de leergang. De Examen- en Assessmenttrainigen worden klassikaal gegeven. 

Van FFP naar CFP®

Adviseurs die zijn gecertificeerd als financieel planner zullen vanaf 1 januari 2022 alleen nog de titel CFP® gebruiken. Zo intensiveert de Vereniging FFP haar samenwerking met de internationale Financial Planning Standards Board (FPSB Ltd). Bovendien draagt de keuze voor de titel CFP® bij aan een eenduidige uitstraling van de beroepsgroep in Nederland. Meer weten? Je leest het hier.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor een van bovenstaande opleidingen? Selecteer dan hieronder je gewenste FFP opleiding.

Opleidingen Financiële Planning

Bekijk alle opleidingen

Gerelateerde thema's

Gerelateerde nieuwsberichten

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.