Dukers Baelemans 6646
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Financieringsadvies MKB
 4. E-learning Basis zakelijke kredietverlening
Financieringsadvies MKB

E-learning Basis zakelijke kredietverlening

 • Inzicht in het financierings- en beoordelingsproces van kredietgevers
 • Direct toepasbaar in de adviespraktijk
 • Slim leren met Brainpower en Learning analytics
 • Studievorm Digitaal
 • Studiebelasting 12 uur
 • Prijs € 135 (Gratis met STAP-budget)

De module Basis zakelijke kredietverlening is de basismodule voor (startende) adviseurs bedrijfsfinancieringen met voorkennis van bedrijfseconomische basisbegrippen. In de module leer je de kredietbehoefte kritisch te analyseren, te zoeken naar passende financieringsvormen en financieringsrisico’s te herkennen. De module is geschikt voor professionals die werkzaam zijn in het zakelijk segment van de financiële sector. Daarnaast kan iedereen die vanuit zijn of haar interesse een stevige basis wil leggen in de zakelijke financiële dienstverlening deze module volgen.

Meer weten over ons totale opleidingsaanbod op het gebied van financieel advies voor het MKB? Kijk dan hier.

Inhoud

Een solide basis van het vakgebied zakelijk financieringen stelt je in staat het financieringsproces aan de klant uit te kunnen leggen en sneller een inschatting te kunnen maken van de financieringsrisico’s. De module start daarom met het financieringsproces waarin de processtappen van financieringsbehoefte tot de kredietovereenkomst behandeld worden. We maken onderscheid tussen klantperspectief en intern perspectief en kijken daarbij zowel naar het schrijven van een kredietvoorstel als de kredietbeoordeling/fiattering). Naast een beschrijving van het financieringsproces bevat de module de meest relevante onderwerpen over de zakelijke kredietverlening. Voorbeelden daarvan zijn financieringsvormen, wet- en regelgeving, zekerheden en kredietbeoordeling.

Leervorm

De rijke content in de digitale leeromgeving biedt je de mogelijkheden om op basis van jouw leerbehoefte gepersonaliseerd te studeren. De zelfstudiemodule bestaat uit een mix van theorie, voorbeelden, vragen, tips en infographics. Zo zorgen de infographics bijvoorbeeld voor een visuele ondersteuning van de theorie met als doel de samenhang tussen de onderwerpen toe te lichten. De theorie, het financieringsproces en de praktische tips zijn gericht op een marktbrede inzet en zijn daarom gebaseerd op veelvoorkomende situaties, de meest voorkomende procesgang bij kredietgevers en aandachtsgebieden uit de praktijk.

Resultaat

Na het bestuderen van de module Basis zakelijke kredietverlening heb je de meest relevante basiskennis opgedaan op het vlak van zakelijke kredietverlening. Je kan het financieringsproces aan de klant uitleggen en een globale inschatting maken van kredietrisico’s. Daarnaast kan je een kredietvoorstel stapsgewijs structureren en baseren op een risicoanalyse.

Materialen

Je ontvangt toegang tot de digitale leeromgeving.

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst 1 jaar geldig. 

Vervolgopleidingen

Wij bieden naast de module Basis zakelijke kredietverlening verschillende zakelijke opleidingsmodules aan (Jaarrekening lezenIntegrale bedrijfsanalyse en Juridische aspecten). Deze stellen jou in staat om los van elkaar specifieke (onderontwikkelde) aspecten extra aandacht te geven. Een combinatie van de modules legt juist een goede basis om tot een overall integraal advies te komen.

Incompany

Deze module is (in combinatie met de andere zakelijke zelfstudiemodules) voor incompany-trajecten te combineren met contactdagen. Tijdens deze contactdagen maakt een ervaren trainer de vertaalslag van de theorie naar de adviespraktijk. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie over een module? Neem dan contact op met ons opleidingscentrum via 088 - 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl.

Startdata en locaties

E-learning Basis zakelijke kredietverlening

Prijs
€ 135
Inbegrepen
 • Toegang tot digitale leeromgeving en app
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans