Dukers Baelemans 6646
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Financieringsadvies MKB
 4. E-learning Integrale bedrijfsanalyse
Financieringsadvies MKB

E-learning Integrale bedrijfsanalyse

 • Dé basis voor verantwoorde zakelijke kredietverlening
 • Direct toepasbaar in jouw adviespraktijk
 • Slim leren met Brainpower en Learning analytics
 • Studievorm Digitaal
 • Studiebelasting 12 uur
 • Prijs € 135 (Gratis met STAP-budget)

In de zakelijke financiële dienstverlening staat in het financieringsproces een integrale (risico)analyse centraal. De module Integrale bedrijfsanalyse is een basismodule voor (startende) adviseurs bedrijfsfinancieringen met voorkennis van bedrijfseconomische basisbegrippen. De module is geschikt voor professionals die werkzaam zijn in het zakelijk segment van de financiële sector. Daarnaast kan iedereen die vanuit zijn of haar interesse een stevige basis wil leggen voor het risicogericht analyseren van een onderneming deze module volgen.

Meer weten over ons totale opleidingsaanbod op het gebied van financieel advies voor het MKB? Kijk dan hier.

Inhoud

In het financieringsproces staat een integrale (risico)analyse centraal. In dat kader worden in deze module onderwerpen behandeld zoals risicoacceptatie (risk appetite), klantacceptatie (CDD), organisatie (o.a. strategie, verdienmodel en typen ondernemingen), markt (o.a. omgevingsanalyse) en ratio’s (o.a. solvabiliteit, liquiditeit en rentabiliteit). Ook is er aandacht voor de exploitatiecyclus, ofwel de Cash Conversion Cyclus, als tool om de werkkapitaalbehoefte en de werkkapitaalrisico’s in beeld te brengen.

De module biedt – naast theoretische kennis – ook veel praktische tips die je direct kunt toepassen in jouw adviespraktijk. Een voorbeeld hiervan is de Quick Scan: een tool waarmee je de operationele en financiële risico’s efficiënt en effectief kunt inventariseren ter voorbereiding op een adviesgesprek.

Leervorm

De rijke content in de digitale leeromgeving biedt je de mogelijkheid om op basis van jouw leerbehoefte gepersonaliseerd te studeren. De zelfstudiemodule bestaat uit een mix van theorie, voorbeelden, vragen, tips en infographics. Zo zorgen de infographics bijvoorbeeld voor een visuele ondersteuning van de theorie met als doel de samenhang tussen de onderwerpen toe te lichten. De theorie en de praktische tips zijn gericht op een marktbrede inzet en zijn daarom gebaseerd op veelvoorkomende situaties en aandachtsgebieden in de praktijk.

Resultaat

Na het bestuderen van de module Integrale bedrijfsanalyse heb je de meest relevante basiskennis opgedaan over de integrale (risico)analyse van een onderneming, de ondernemer en hun omgeving, zowel operationeel als financieel.

Materialen

Je ontvangt toegang tot de digitale leeromgeving.

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst 1 jaar geldig. 

Vervolgopleidingen

Wij bieden naast de module Integrale bedrijfsanalyse verschillende zakelijke opleidingsmodules aan (Basis zakelijke kredietverlening, Jaarrekening lezen en Juridische aspecten). Deze stellen jou in staat om los van elkaar specifieke (onderontwikkelde) aspecten extra aandacht te geven. Een combinatie van de modules legt juist een goede basis om tot een overall integraal advies te komen. 

Incompany

Deze module is (in combinatie met de andere zakelijke zelfstudiemodules) voor incompany-trajecten te combineren met contactdagen. Tijdens deze contactdagen maakt een ervaren trainer de vertaalslag van de theorie naar de adviespraktijk. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie over een module? Neem dan contact op met ons opleidingscentrum via 088 - 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl.

Startdata en locaties

E-learning Integrale bedrijfsanalyse

Prijs
€ 135
Inbegrepen
 • Toegang tot digitale leeromgeving en app
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans