Dukers Baelemans 6646
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Financieringsadvies MKB
 4. E-learning Juridische aspecten
Financieringsadvies MKB

E-learning Juridische aspecten

 • Handvatten voor juridische knelpunten bij kredietverlening
 • Direct toepasbaar in jouw adviespraktijk
 • Slim leren met Brainpower en Learning analytics
 • Studievorm Digitaal
 • Studiebelasting 12 uur
 • Prijs € 135 (Gratis met STAP-budget)

In de wereld van de zakelijke financiële dienstverlening zijn wet- en regelgeving vaak bepalend voor de wijze waarop partijen met elkaar zaken doen. Adviseurs dienen dan ook bekend te zijn met de achterliggende overwegingen en keuzes van ondernemers, ondernemingen, kredietgevers en andere crediteuren.

De module Juridische aspecten is geschikt voor professionals die werkzaam zijn in het zakelijk segment van de financiële sector. Daarnaast kan iedereen die vanuit zijn of haar interesse een stevige basis wil leggen in de juridische aspecten van het vakgebied deze module volgen.

Meer weten over ons totale opleidingsaanbod op het gebied van financieel advies voor het MKB? Kijk dan hier.

Inhoud

In de module worden onderwerpen behandeld zoals rechtsgeldige overeenkomsten, rechtsvormen, BV structuren (o.a. structuurrisico’s) en de rangorde van schuldeisers bij opeising van schuldverplichtingen. Zo raak je bekend met de aspecten die verband houden met de achterliggende overwegingen en keuzes van ondernemers, ondernemingen, kredietgevers en andere crediteuren. De module biedt naast theoretische kennis ook praktische tips die je direct kunt toepassen in jouw adviespraktijk. Zo geeft de module bijvoorbeeld handvatten voor een risicoanalyse van BV structuren, waaronder het signaleren van structuurrisico’s.

Leervorm

De rijke content in de digitale leeromgeving biedt je de mogelijkheden om op basis van jouw leerbehoefte gepersonaliseerd te studeren. De zelfstudiemodule bestaat uit een mix van theorie, voorbeelden, vragen, tips en infographics. Zo zorgen de infographics bijvoorbeeld voor een visuele ondersteuning van de theorie met als doel de samenhang tussen de onderwerpen toe te lichten. De theorie en praktische tips zijn gericht op een marktbrede inzet en zijn daarom gebaseerd op veelvoorkomende situaties en aandachtsgebieden uit de praktijk.

Resultaat

Na het bestuderen van de module Juridische aspecten heb je de meest relevante basiskennis opgedaan over de juridische positie van de ondernemer, de onderneming en haar crediteuren.

Materialen

Je ontvangt toegang tot de digitale leeromgeving.

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst 1 jaar geldig. 

Vervolgopleidingen

Wij bieden naast de module Juridische aspecten verschillende zakelijke opleidingsmodules aan (Basis zakelijke kredietverlening, Jaarrekening lezen en Integrale bedrijfsanalyse). Deze stellen jou in staat om los van elkaar specifieke (onderontwikkelde) aspecten extra aandacht te geven. Een combinatie van de modules legt juist een goede basis om tot een overall integraal advies te komen.

Incompany

Deze module is (in combinatie met de andere zakelijke zelfstudiemodules) voor incompany-trajecten te combineren met contactdagen. Tijdens deze contactdagen maakt een ervaren trainer de vertaalslag van de theorie naar de adviespraktijk. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie over een module? Neem dan contact op met ons opleidingscentrum via 088 - 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl.

Startdata en locaties

E-learning Juridische aspecten

Prijs
€ 135
Inbegrepen
 • Toegang tot digitale leeromgeving en app
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans