Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 6646
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Financieringsadvies MKB
 4. Vooropleiding Financieringsadviseur MKB
Financieringsadvies MKB

Vooropleiding Financieringsadviseur MKB

 • De meest relevante theoretische, conceptuele en praktijkkennis op het gebied van financieel management en zakelijk financieren
 • Financiële en ondernemingsrisico’s herkennen en in de context plaatsen
 • Optimale inzet van diverse leervormen
 • Studievormen Klassikaal
 • Lesdagen 6 dagen
 • Prijs € 3.995 (vrijgesteld van btw en incl. locatiekosten)

Wil je snel en effectief stappen zetten op het gebied van financieel management en zakelijk financieren? Dan is de 6-daagse Vooropleiding Financieringsadviseur MKB geschikt voor jou. Na het volgen van deze opleiding kun je de financiële prestaties van MKB-bedrijven interpreteren en deze relateren aan ondernemingsrisico’s. Dit maakt je een betere gesprekspartner en ondersteuner van ondernemers, bedrijfsadviseurs en adviseurs bedrijfsfinancieringen.

Ook als je al theoretische voorkennis hebt opgedaan tijdens een financiële of commerciële MBO- of HBO-opleiding is deze opleiding interessant voor jou. De opleiding biedt je een praktische verdieping om de opgedane kennis nog beter toe te passen in de adviespraktijk. 

Meer weten over ons totale opleidingsaanbod op het gebied van financieel advies voor het MKB? Kijk dan hier.

Inhoud

De Vooropleiding Financieringsadviseur MKB is opgebouwd uit zes modules. Iedere module bestaat uit een digitaal zelfstudiepakket ter voorbereiding (dit geldt voor vier van de zes modules), een contactdag en een videofeedbacksessie voor de borging van het behandelde thema in de module. We behandelen de volgende thema's:

 • Module 1: Jaarrekening lezen 
 • Module 2: Financiële analyse en structuurrisico’s
 • Module 3: Integrale (risico)analyse
 • Module 4: Financieringsvormen en mkb-borgstellingskredieten
 • Module 5: Financieringsaspecten bij bedrijfsovernames
 • Module 6: Integratie

De contactdagen (van 9:00 tot 17:00 uur) zijn verspreid over 6-7 maanden. Tijdens de contactdagen maak je – met behulp van ervaren trainers uit het vakgebied – de vertaalslag naar de praktijk via praktijkgerichte casuīstiek en interactieve rollenspellen. Vervolgens werk je in een groep van 2-3 deelnemers een huiswerkopdracht uit (circa 2 uur). Deze huiswerkopdrachten bespreek je in videofeedbacksessies met de trainer. Deze sessies duren circa een uur en vinden in de avonduren plaats.

Voor wie?

De Vooropleiding Financieringsadviseur MKB is bij uitstek geschikt voor financieel planners die zich meer willen richten op de combinatie ondernemer-onderneming en voor (startende) commerciële ondersteuners bedrijfsfinanciering.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de contactdagen 1 t/m 4 bereid je jezelf voor door middel van onderstaande digitale zelfstudiepakketten. Deze bestaan uit een didactische mix van theorie, vragen en infographics. Bij aanvang van de contactdagen maak je een kennistoets. Behaal je een kennistoets niet? Dan heb je tijdens contactdag 5 hiervoor een herkansingsmogelijkheid.

Het doornemen van een digitaal zelfstudiepakket kost ongeveer 8 uur tijd.

Als voorbereiding op contactdag 6 maak je een integrale financieringscasus.

Resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je de meest relevante theoretische, conceptuele en praktijkgerichte kennis opgedaan op het gebied van financieel management en zakelijk financieren. Zo ben je beter in staat om de financiële prestaties van een MKB-onderneming te begrijpen en in context van ondernemingsrisico’s te plaatsen. Daarnaast heb je inzicht in de wijze waarop financiers een financieringsaanvraag beoordelen. Indien je de opleiding succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Vervolgopleidingen

Wil je jezelf na afronding van de Vooropleiding Financieringsadviseur MKB verder doorontwikkelen? Dan is de Post-HBO Opleiding Financieringsadviseur MKB interessant voor jou. 

Met de kennis en adviesvaardigheden die je tijdens deze Post-HBO opleiding opdoet, kun je je verder ontwikkelen als financieringsadviseur bij een financiële instelling, intermediair of alternatieve financieringspartij. Als financieringsadviseur ben je in staat om MKB-ondernemers en -ondernemingen vanuit een integrale kijk te adviseren.

Materialen

Je ontvangt toegang tot de digitale leeromgeving.

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst 1 jaar geldig. 

Startdata en locaties

Vooropleiding Financieringsadviseur MKB

Prijs
€ 3.995
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 10 september 2020 (09:00 - 17:00)
 • 08 oktober 2020 (09:00 - 17:00)
 • 29 oktober 2020 (09:00 - 17:00)
 • 03 december 2020 (09:00 - 17:00)
 • 07 januari 2021 (09:00 - 17:00)
 • 04 februari 2021 (09:00 - 17:00)
Locatie Bunnik
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

Financieringsadvies MKB
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.